- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αθήνα σε υψώματα και καβάτζες
Ή, αλλιώς, πώς θα βρεθείς με ασφάλεια με την παρέα σου
Τα μέρη στην Αθήνα που μπορείς να πας μετά την καραντίνα
Με τα καφέ και τα μπαρ ακόμη κλειστά, οι γλυκές μέρες της άνοιξης αναζητούν νέα σημεία μέσα στην πόλη ή και λίγο πιο έξω. Τις μέρες αυτές, ή μένουμε σπίτι (όσο μπορούμε!), ή παίρνουμε ποτά, σνακ, καφέ, ή και τίποτα, μόνο τους φίλους μας, και διαλέγουμε κάποιο ύψωμα. Απλά και όμορφα. Το ανεκτίμητο αυτής της πόλης είναι ότι έχει αρκετά ψηλά σημεία με μπόλικο πράσινο και θέα, μεγάλη ακτογραμμή και τη θάλασσα σε πρώτο πλάνο.
Αγαπημένα για περπάτημα και άραγμα είναι ο λόφος του Φιλοπάππου και ο λόφος του Λυκαβηττού. Υπάρχουν κι άλλα: τα βραχάκια της Ακρόπολης, ο λόφος Στρέφη, ο Υμηττός, τα Τουρκοβούνια, ο λόφος Σκουζέ, ο Αρδηττός και άλλοι μικρότεροι λόφοι. Τώρα που καλοκαιριάζει για τα καλά, μην ξεχνάμε και τις παραλίες, ιδανικές για μπάνιο ή all day πικνίκ. Κι επειδή η οδηγία για να μείνουμε ασφαλείς είναι να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ψάχνουμε καβάτζες για να είμαστε πριβέ, με κάποια προσοχή στο ανεβοκατέβασμα.
Αν ξεκουνηθούμε, η Αθήνα προσφέρει απλόχερα την ομορφιά της ακόμη και τις πιο δύσκολες μέρες. Με τόσους περιορισμούς, επινοούμε καινούργιους τρόπους και τόπους συνάντησης.
Σημείωση: Μην πετάτε σκουπίδια και αποτσίγαρα, προσπαθήστε να μην παίρνετε ποτήρια, καλαμάκια και μπουκάλια μιας χρήσης, να έχετε τα δικά σας. Σεβαστείτε την ησυχία των υπολοίπων με την ένταση της μουσικής σας. Και μην ξεχνάτε τις συστάσεις προστασίας από τον ιό: Να κρατάτε όσο μπορείτε αποστάσεις ασφαλείας με ανθρώπους έξω από τον κύκλο σας, να πλένετε ή να απολυμαίνετε συχνά τα χέρια σας, να φοράτε μάσκα όταν κρίνετε ότι είναι απαραίτητη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα σούπερ σημεία της πόλης από τα οποία βλέπεις την Ακρόπολη στο πιάτο, φιλοξενεί διαφορετικά σώου κάθε βράδυ, όλα με την ίδια επιτυχία, και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Αμπαζή.
50 σημεία της πόλης και 7 Δημοτικές Κοινότητες μετατρέπονται σε μία ανοιχτή σκηνή
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Η εκμετάλλευση του αστικού χώρου, η ποιότητα ζωής και η μείωση της εξάρτησης από τα ιδιωτικά οχήματα
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2026
Παρέες, cocktails, μουσική και η Πλατεία Καρύτση στα καλύτερά της
Άλλοι περίμεναν τον συρμό, άλλοι το "Mad about it"
Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Surf and Earth
Οι τιμές σε ξαπλώστρες, παγωτό και σινεμά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.