Life in Athens

Skate 278

Νότης Αγγελής: στα 14 του κατέλαβε τη 2η θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Σουηδία

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 278
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νότης Αγγελής: στα 14 του κατέλαβε τη 2η θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Σουηδία

Είναι μόλις 14 χρονών, αλλά μόνο στα χαρτιά, γιατί όταν τον βλέπεις πάνω στο skate δεν διαφέρει από έναν 25άρη. Αν και τόσο μικρός το ταλέντο σε τρομάζει, αν σκεφτείς πώς θα είναι αυτό το παιδί στο μέλλον. Είναι αρκετά χαλαρός, με ώριμη συμπεριφορά, αλλά συχνά του βγαίνει και η παιδική πλευρά της ηλικίας του και τότε έχει μεγάλη πλάκα. Τον περασμένο Σεπτέμβρη στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Skate που έγινε στη Σουηδία στην κατηγορία μέχρι 15 χρονών πήρε χαλαρά τη 2η θέση. Με την ευκαιρία αυτής της βράβευσης η A.V. τον συνάντησε και του ζήτησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Notis, we love you!

Όλοι ξέρουν την άνεσή σου στα contests, ένιωθες το ίδιο και εκεί; Δεν ένιωσα καμία διαφορά, πραγματικά ήμουν ο εαυτός μου.

Πώς αισθάνθηκες όταν άκουσες ότι πήρες 2η θέση; Το περίμενες; Πολύ ευχαριστημημένος με τον εαυτό μου. Όχι, δεν περίμενα να πάρω αυτή τη θέση.

Τι γνώμη έχεις για το επίπεδο της χώρας μας σε σχέση με την Ευρώπη; Υπήρχε κάτι που σε έκανε να ζηλεύεις; Το μόνο που ζήλεψα ήταν τα skate parks, το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς στην Ελλάδα, μακάρι να είχαμε πάρκα ώστε να είχαμε όλοι οι skaters εμπειρία και σε αυτό τον τομέα. 

Άκουσα ότι υπάρχει μία πρόταση να σε πάρουν σε γνωστή εταιρεία ρούχων στο ευρωπαϊκό team, πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό αν γίνει; Αν γίνει αυτό, πιστεύω θα με ανεβάσει περισσότερο.

Αγαπημένοι Έλληνες skaters; Ο Θωμάς Κολούσης, που από μικρός παρακολουθούσα την πορεία του και είχα πώρωση. Μέχρι σήμερα παραμένει μοναδικός για μένα.

Τι σου έκανε εντύπωση στη Σουηδία, που δεν έχει σχέση με το skate; Το υπερβολικό πράσινο και τα τεράστια πάρκα. Ειδικά μια σκηνή που είδα και μου τράβηξε την προσοχή, ήταν μια κυρία που είχε πολλά παιδάκια μαζί της και φορούσαν όλα φωσφοριζέ γιλέκα. Πραγματικά έδειχνε να τα φροντίζει συνέχεια με φοβερή προσοχή, δεν κατάλαβα ποιος ήταν ο ρόλος της, αλλά μου άρεσε αυτό που έβλεπα. 

Ποιοι παράγοντες ήταν οι πιο κουραστικοί  στη Σουηδία για σένα; Το κρύο και οι βροχές, που ερχόντουσαν από τη μία στιγμή στην άλλη.

WRENCH PILOT

Βρήκα ένα από τα πιο σπάνια και καλόγουστα site από τον κόσμο του skateboarding και σας το παρουσιάζω, γιατί πιστεύω ότι αξίζει της προσοχής μας. Θα το βρείτε στη διεύθυνση: www.wrenchpilot/www.bendpress.com .Πρόκειται για τη σελίδα του διαχρονικού καλλιτέχνη από τη σκηνή του skateboarding Mel Bend (wrenchpilot). Μπορείτε να δείτε την ιστορία του από το 1989 μέχρι σήμερα, τις συνεργασίες που έχει κάνει με εταιρείες και περιοδικά, κολοσσούς όπως η Lakai, Transworld magazine, Thrasher mag, Skateboarder, Skateboard mag, Upperplayground clothing κ.ά. Επίσης, εκεί θα βρεις όλα τα κόμικ που έχει σχεδιάσει σε πολύ καλή ανάλυση, ώστε να μπορείς να τα κατεβάσεις, γιατί σίγουρα θα τα λατρέψεις. Αξίζει να γνωρίσεις έναν καλλιτέχνη σαν τον Mel Bend, που είναι ιστορία στο χώρο μας. Δες τα σχέδιά του και θα καταλάβεις.  

billygee23@yahoo.gr