Life in Athens

Γιατί 11 χρόνια το Dybbuk είναι must;

O music ambassador του πιο πετυχημένου club της Αθήνας CJ Jeff απαντά πριν το special party γενεθλίων στις 28 Μαρτίου

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 738
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Dybbuk γιορτάζει τα 11 χρόνια του με ένα special party γενεθλίων στις 28 Μαρτίου

Ο CJ Jeff μιλάει για το Dybbuk και το πάρτι γενεθλίων για τα 11 χρόνια του επιτυχημένου club

Η club πρεσβεία της Αθήνας που έδωσε βήμα σε ταλαντούχους DJs και φιλοξενεί ηχηρά ονόματα της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής, το Dybbuk, φροντίζει για το groove στις νύχτες της πόλης με την υποστήριξη της γαλλικής βότκας CÎROC. Τη φετινή σεζόν οι Damian Lazarus, Detlef, Argy, Nick Varon, Andrea Oliva, Dennis Cruz, Dennis Ferrer, David Morales, FNX Omar, Nic Fanciulli, Timmy Regisford, Kolombo και το αυθεντικό λονδρέζικο πάρτι «Ritual» φρόντισαν να χορέψουν πολλοί και πολύ. Τα καλύτερα, όπως λένε, έρχονται. Στις 28 Μαρτίου γιορτάζει τα 11α γενέθλιά του με ένα πάρτι που θα πρέπει να είσαι εκεί για να το ζήσεις. Με τον Ισραηλινό Guy Gerber στις 4 Απριλίου, τον Βερολινέζο παραγωγό και DJ &ΜΕ, που επιστρέφει μετά από δύο χρόνια για ένα μεγάλο πάρτι το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, την παρέα των Chus & Ceballos, που σκάει για πρώτη φορά κι ανοίγει ο Agent Greg στις 25 Απριλίου. 

Ο CJ Jeff μιλάει στην ATHENS VOICE για το Dybbuk λίγο πριν το special party γενεθλίων για τα 11 χρόνια

Ποια είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς τη λέξη Dybbuk;
Dybbuk, χαμόγελο, ξέρεις, αυτό το λιγάκι πονηρό που ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου όταν θυμάσαι ωραίες στιγμές, ωραίες βραδιές που θα ήθελες να ξαναζήσεις.

Dybbuk.jpg

11 χρόνια, αμέτρητες νύχτες, Πέμπτες που έγιναν τα νέα «Σάββατα» στην πόλη με εσένα στα decks. Ποια βραδιά δεν θα ξεχάσεις και γιατί;
Δεν έχει έρθει ακόμη αυτή η βραδιά, έτσι θέλω να πιστεύω. Κάθε φορά και κάτι καλύτερο γίνεται και ξεχνώ την προηγούμενη Πέμπτη, βρίσκοντας καινούργιο λόγο να περιμένω την επόμενη. Αυτή είναι και η μαγεία του clubbing, η στιγμή που ποτέ δεν θα τη συλλάβεις και θα συνεχίσεις να αναζητάς και να κυνηγάς.

Dybbuk.jpg

Πατριάρχου Ιωακείμ, Λουκιανού, Σταδίου. Το Dybbuk άλλαξε διευθύνσεις αλλά παρέμεινε σημείο αναφοράς στο clubbing χάρτη της Αθήνας. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;
Στη μουσική, στο vibe, στο ότι ξέρουμε τι θέλουμε, ποιοι είμαστε και σε ποιους απευθυνόμαστε, είναι αληθινό και νομίζω ο χρόνος το έχει αποδείξει: 3 locations, 11 χρόνια δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Ο κόσμος και ο χρόνος είναι αυστηροί κριτές και μόνον αυτούς εμπιστεύομαι.

Dybbuk.jpg

Αλήθεια, ποιες διαφορές βλέπεις ανάμεσα στη νέα γενιά clubbers με τις προηγούμενες;
Χμμ, καλή ερώτηση, γενικά είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, μην περιμένεις να ακούσεις «α, τι ωραία ήταν παλιά» και «στα δικά μας τα χρόνια», εξάλλου η λησμονιά είναι αδερφή της ήττας, οπότε θα σου απαντήσω ότι πρέπει να εκμεταλλεύεσαι και να ανατρέπεις τα «μειονεκτήματα» του σήμερα σε «πλεονεκτήματα». Για παράδειγμα, η τεχνολογία και τα apps είναι ένας από τους λόγους που έχει χαθεί το φλερτ στη νύχτα αλλά είναι κι ένας από τους τρόπους που μπορείς να προβάλλεις τη δουλειά σου γρήγορα, άμεσα και πιο στοχευμένα πια.

dybbuk.jpg

Το πιο περίεργο πράγμα που σου έχει συμβεί στα decks του Dybbuk είναι…
Χαχά! Τελευταία φορά με τον Nic Fanciulli μια κοπέλα επέμενε να του ζητά 3 ποτά, πιστεύοντας πως είναι ο μπάρμαν έτσι όπως ήταν σκυμμένος στα μηχανήματα. Εpic! Φυσικά της τα κεράσαμε, δώρο για τις στιγμές γέλιου που μας χάρισε.

Το όραμα του Dybbuk για την ηλεκτρονική σκηνή δεν έμεινε μόνο σε μεγάλα πάρτι με φημισμένους DJs από όλο τον κόσμο αλλά έδωσε βήμα σε ανερχόμενους έλληνες παραγωγούς, ρισκάροντας…
Αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για το Dybbuk κι εμένα προσωπικά. Θέλω να πιστεύω ότι αναδεικνύουμε ταλέντα από τη νέα γενιά και πραγματικά τους ευχαριστώ που έρχονται και με πλησιάζουν, ζητώντας ευκαιρίες να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν!

Dybbuk.jpg

Το Dybbuk δόνησε την Αθήνα στη δεκαετία της κρίσης κόντρα στο κλίμα που ήθελε τα clubs να κλείνουν. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετώπισες;
Την εποχή που τα clubs έκλειναν, εμείς ξεκινούσαμε το δικό μας ταξίδι με οδηγό τη μουσική και χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και σε αυτό που υπηρετούμε και πιστεύουμε. Το μεγάλο εμπόδιο ήταν «αυτό που θέλει ο κόσμος», αυτό το κλισέ, που όποιος νομίζει ότι έχει την απάντηση έχει χάσει ήδη, χαχά!

Ένα πάρτι για να είναι ωραίο πρέπει να έχει…
Vibe! It’s all about the vibe, όταν κάνεις clubbing είναι εύκολο να το νιώσεις, είναι η μουσική, τα φώτα, η ατμόσφαιρα, αυτός που χορεύει δίπλα σου, ο ερωτισμός, όλα αυτά μαζί… η στιγμή.

Dybbuk.jpg

Στις 28 Μαρτίου γιορτάζετε με ένα πάρτι που θέλετε να μείνει αξέχαστο. Τι θα κάνετε για αυτό;
Θα πρέπει να είσαι εκεί… Μόνο αυτό θα σου πω!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ