Life in Athens

Η Αθήνα του Ηλία Σταυρόπουλου

Οι Κυριακές στην Αθήνα είναι... για brunch στο μe.

Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 729
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αθήνα id: Στη στήλη της ATHENS VOICE ο Ηλίας Σταυρόπουλος μιλάει για το μe Kolonaki και τη δική του Αθήνα

Σε ποια περιοχή μένεις και γιατί;
Κολωνάκι, γιατί αγαπώ το κέντρο και πηγαίνω με τα πόδια στη δουλειά μου.

Η πρώτη σου δουλειά στην Αθήνα;
Στο π-box του Χριστόφορου Πέσκια.

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει κάποιον Κολωνακιώτη;
Το ότι μένει στο Κολωνάκι.

Ένα επίθετο που χαρακτηρίζει ακριβώς τους Αθηναίους;
Βιαστικοί.

© Θανάσης Καρατζάς

Ένα επίθετο που δεν ταιριάζει καθόλου στους Αθηναίους;
Ήρεμοι.

Στέκι της Αθήνας χάθηκε και σου λείπει;
Κανένα αγαπημένο μου στέκι δεν έχει χαθεί.

Πού θα πήγαινες για ποτό έναν καλεσμένο σου, που δεν είναι από την Αθήνα;
Στο Galaxy, στο Hilton, για τη θέα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;
Paccheri με μοσχαρίσιο χτένι και πεκορίνο του μe.

Πού τρως το καλύτερο βρώμικο στην πόλη;
Δεν τρώω βρώμικο.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στο κέντρο ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;
Να ήταν περισσότερο καθαρό.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου στην Αθήνα;
Η άνοιξη.

3 πράγματα που σου φέρνει στο μυαλό η φράση «οι Αθηναίοι τρώνε….»;
Τρώνε έξω.
Τρώνε επιλεκτικά.
Τρώνε σουβλάκι.

 Τα 2 πράγματα που σου αρέσουν περισσότερο σε αυτή τη πόλη;
Ο Παρθενώνας και η ζωντάνια της.

 Τα 2 πράγματα που, αν έλειπαν, θα την έκαναν λίγο ομορφότερη;
Τα άσχημα κτίρια & τα άσχημα πεζοδρόμια.

Ποιο είναι το πιο ωραίο κτήριο στην πόλη;
Το Ζάππειο Μέγαρο.

 Το απόλυτο/αγαπημένο αθηναϊκό σημείο για άραγμα;
Ο Εθνικός Κήπος.

Ο αγαπημένος σου αθηναϊκός ήχος;
Η οχλαγωγία της πόλης.

H περιοχή/γειτονιά της Αθήνας που έχεις χαθεί;
Αναφιώτικα.

Αγαπημένος πεζόδρομος στην Αθήνα;
Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Πού αλλού θα μπορούσες/ήθελες να ζήσεις στην Ελλάδα;
Πουθενά αλλού, μου αρέσει η ζωή μου στην Αθήνα.

Κάτι μοναδικά αθηναϊκό που αγαπάς;
Τον Παναθηναϊκό. 

Συμπλήρωσε το κενό: Οι Κυριακές στην Αθήνα...
Είναι... για brunch στο μe.

 Σε γνωρίσαμε σαν σεφ. Σήμερα σε βρίσκουμε στο μe. Πώς αποφάσισες να ανοίξεις το δικό σου στέκι και μάλιστα σε μια γειτονιά με σκληρό ανταγωνισμό;
Πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να ανοίξω το δικό μου μαγαζί. Όταν ένιωσα έτοιμος το έκανα. Το μe είναι ένας φρέσκος, οικείος χώρος που λειτουργεί all day δίνοντας βαρύτητα στην πρώτη ύλη. Η φιλοσοφία του είναι αυτή της αφαίρεσης και θεωρώ ότι η φιλοσοφία του μe ταιριάζει απόλυτα στο Κολωνάκι. Αυτό έψαχνα στη γειτονιά μου και αυτό έκανα, ένα στέκι όπου ο κόσμος να μπορεί να τρώει υγιεινά και νόστιμα!

Επιμελείσαι προσωπικά την κουζίνα του μe;
ΝΑΙ. Όπως φροντίζω ένα πιάτο για τους δικούς μου ανθρώπους, την ίδια φροντίδα δίνω και στα πιάτα που θα σερβίρουμε στο μe.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια;
Θέλω το μe να εξελίσσεται συνέχεια ώστε να είναι πάντα σύγχρονο κι έτσι θα συνεχίσω να πειραματίζομαι με υλικά και γεύσεις ώστε να κρατάω τον χαρακτήρα του σταθερό.