Life in Athens

Τι θα δεις, τι θα ακούσεις και πού θα αράξεις αυτή την εβδομάδα

Netflix, σινεμά, συναυλίες και φεστιβάλ που θα κάνουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα, λίγο καλύτερη

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5bnzayyjzhnzitmwfknc00njayltkwodctzthjndrmyzhjmgrmxkeyxkfqcgdeqxvyntqxotm1ntc._v1_sx1500_cr001500999_al_.jpg

Netflix, σινεμά, συναυλίες και ό,τι άλλο μπορείς να παρακολουθήσεις αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Εντάξει ξέρουμε ότι αυτήν την εβδομάδα την είχατε «σημαδέψει» εδώ και καιρό. Η εβδομάδα των Χριστουγέννων έχει φτάσει και όλα τα καλά είναι εκεί έξω. Τα εορταστικά events της πόλης δεν σταματούν στιγμή αυτήν την εβδομάδα και οι προτάσεις είναι πολλές. Αυτά τα Χριστούγεννα  όμως δεν είναι μόνο τα events που δε σταματούν ποτέ, αλλά και τα απεριόριστα data του WIND ONE.

Γητευτής
Σε μια Ήπειρο όπου κυριαρχεί το σκότος, οι δρόμοι ενός κυνηγού τεράτων, μιας μάγισσας και μιας πριγκίπισσας που έχει αποδράσει συναντιούνται. Ο "Γητευτής" με πρωταγωνιστή τον Χένρι Κάβιλ καταφτάνει στις 20 Δεκεμβρίου, μόνο στο Netflix.

Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ | ΤΕΛΙΚΟ ΤΡΕΪΛΕΡ | NETFLIX

You
Η πρώτη σεζόν είχε αφήσει την κατάσταση σε ένα αρκετά ρευστό σημείο και πλέον μετράμε μέρες για να δούμε τους πρωταγωνιστές να αναλαμβάνουν δράση. Τώρα, η νέα σεζόν είναι μόλις μερικές μέρες μακριά (26 Δεκεμβρίου) και το τρέιλερ της μόλις κυκλοφόρησε. Σε πρώτο πλάνο ο Joe, με το «Creep» των Radiohead να ακούγεται απόλυτα ταιριαστά στο ηχητικό υπόβαθρο. Ο ρόλος του Badgley δεν έχει εγκαταλείψει μόνο τη Νέα Υόρκη για το Λος Άντζελες, αλλά και την παλιά του ταυτότητα, αφού πλέον συστήνεται ως Will Bettelheim.

ΕΣΥ - Σεζόν 2 | Επίσημο τρέιλερ| Netflix

Οι δύο Πάπες
Ο Άντονι Χόπκινς και ο Τζόναθαν Πράις πρωταγωνιστούν στην ταινία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Φερνάντο Μεϊρέγιες και ρίχνουν φως σε μια ιστορική στιγμή για την Καθολική Εκκλησία. Η ταινία παίζεται ήδη στους κινηματογράφους ενώ αν θες να την απολαύσεις ενώ ταξιδεύεις, μπορείς να το κάνεις και μέσω Netflix από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Τα δεδομένα έτσι κι αλλιώς θα σου φτάσουν και για αυτό εγγυάται το WIND ONE. 

Οι Δύο Πάπες | Επίσημο τρέιλερ | Netflix

Ευτυχία
Η ζωή της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Πρόκειται για την πιο ακριβή ελληνική παραγωγή για το 2019 την οποία υπογράφει η Tanweer. H Eυτυχία είναι ένα  κορίτσι, μικροπαντρεμένο, που ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

ΕΥΤΥΧΙΑ - Extended Trailer

H Θεατρική πρόταση της εβδομάδας

Θείος Βάνιας, στο BIOS Main
Η Μαρία Μαγκανάρη κατάφερε πέρσι να παρουσιάσει έναν Τσέχοφ άμεσο και άξιο χειροκροτήματος. Φέτος, ο «Βάνιας» ανήκει στην οικογένεια του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζεται με την ίδια νιτσεϊκή φιλοσοφική σκέψη ότι «δεν γίνεται να υποφέρουμε χωρίς να κάνουμε κάποιον να πληρώσει γι’ αυτό». 

theios_vanias4cdomnikimitropoulou.jpg
© Dominiki Mitropoulou

BAND OF FRIENDS: RORY GALLAGHER «You Keep the Legend Alive»
Φίλοι και συνεργάτες του Ρόρι Γκάλαχερ ενώνουν για άλλη μια χρονιά τις δυνάμεις τους για να μεταδώσουν ξανά στο ελληνικό κοινό τη μουσική του Ιρλανδού Πρίγκιπα. Στο Κύτταρο την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου γράφεται το 11ο παζλ του πιο αγαπημένου παζλ της σύγχρονης συναυλιακής ιστορίας του τόπου.

Μίλτος Πασχαλίδης, στην Σταυρό του Νότου
Ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της γενιάς του, για άλλον έναν χειμώνα μας κρατάει συντροφιά τα Σάββατα στον Σταυρό του Νότου. Εκεί ερμηνεύει κομμάτια τόσο από από τον δίσκο που ηχογραφεί φέτος, όσο και παλιές του επιτυχίες. Μαζί με τη Νίκη Γρανά θα τραγουδούν για βυθισμένες άγκυρες και τα Σάββατα των εορτών!

Αγύριστο Κεφάλι - Μίλτος Πασχαλίδης (Live 2015) | Official Audio Release

Athens Open Air Film Festival Xmas Edition
To Athens Open Air Film Festival συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Χριστούγεννα στην Αθήνα» και σας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό τριήμερο «ανοιχτών» κινηματογραφικών προβολών, με θέα την Ακρόπολη και ελεύθερη είσοδο. Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ