Life in Athens

20ό Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Το πιο multi-culti, πολύχρωμο Bazaar που διοργανώνει το Φ.Σ. «Οι Φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 40 πρεσβειών και 16 chefs.

Σταυρούλα Παναγιωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 724
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Πρεσβειών γίνεται στο Helexpo Maroussi, 23-24 Νοεμβρίου από τις 10.00 ως τις 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

Στο μπαζάρ των Πρεσβειών με έφεραν κάποια Χριστούγεννα πριν οι… μαρμελάδες του Μανώλη Περατικού. Ήταν τόσο απίστευτα νόστιμες, σε φανταστική συσκευασία και τόσο πολύ του γούστου μου, που θα έφτανα και στη Γη του Πυρός για να αποκτήσω ένα βαζάκι. Θυμάμαι όμως πως από την πρώτη κιόλας επίσκεψη σ’ αυτό το bazaar, οι μαρμελάδες πέρασαν γρήγορα σε δεύτερο πλάνο. 



Γιατί καθώς έμπαινα ανυποψίαστη στον χώρο της Helexpo έσκασε ξαφνικά μπροστά στα μάτια μου ένα τεράστιο πυροτέχνημα από κόσμους, κουλτούρες, γλώσσες, μουσικές και μυρωδιές που νόμιζα ότι ζούσα σε παραμύθι. Περίπτερα το ένα μετά το άλλο, κολλητά, από κάθε γωνιά του πλανήτη, γεμάτα με πραμάτειες από τις χώρες προορισμού, μουσικές, φαγητά, υφάσματα φανταστικά. Έβλεπες τις σημαίες των χωρών και προσανατολιζόσουν. Δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Ένα χαλάκι από το Ιράν, μια βεντάλια από την Ιαπωνία ή ένα πολύχρωμο ριχτάρι από τη Σενεγάλη; 



Τα χρόνια που ακολούθησαν πήγαινα και πηγαίνω ανελλιπώς κάθε Νοέμβριο σε αυτή τη multi culti γιορτή που διοργανώνει με τρομερή επιτυχία το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του Παιδιού» και στο οποίο παίρνουν μέρος αν όχι όλες, τουλάχιστον οι περισσότερες πρεσβείες της Αθήνας. Για τα δικά μου μέτρα, ουσιαστικά αυτό το bazaar των Πρεσβειών εγκαινιάζει τη μακριά περίοδο των εορτών στην πόλη μας.



Φέτος, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» διοργανώνει αισίως το 20ό Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, μια χαρούμενη γιορτή των λαών με γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο χώρο της Helexpo Maroussi.



Mε τη συμμετοχή 40 περίπου πρεσβειών, μέσα σε έναν χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο χώρο θα μπορέσετε να κάνετε τα ψώνια σας αγοράζοντας σπιτικά γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, μοναδικά δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας, καθώς και λαχνούς με πλούσια δώρα. 



Ειδικά αυτή τη χρονιά, στο Bazaar του Σωματείου θα παρευρεθούν από τον Σύλλογο Les Chef des Ambassades, 16 Σεφ Πρεσβειών οι οποίοι με την ευγενική προσφορά τους θα ετοιμάσουν ιδιαίτερες λιχουδιές για τους επισκέπτες της εκδήλωσης.



Μπορείτε να έρθετε  μόνοι ή με τους φίλους σας και τα παιδιά σας να διασκεδάσετε και ταυτόχρονα να ενισχύσετε το έργο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που έχει ως στόχο τη στήριξη του παιδιού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στα 32 χρόνια λειτουργίας του, το Σωματείο έχει στηρίξει 14.200 παιδιά και 6.180 άπορες οικογένειες. «Γίνε κι εσύ φίλος» στηρίζοντας το έργο του Σωματείου.


ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ - ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 
Αιθιοπία - Ακτή Ελεφαντοστού - Αρμενία - Βενεζουέλα - Βιετνάμ - Βουλγαρία - Γεωργία  -
Γκάμπια - Γκάνα - Δομινικανή Δημοκρατία - Ζάμπια - Ζιμπάμπουε - ΗΠΑ - Ινδονησία - Ιράν - Ιταλία - Κένυα - Κολομβία - Κόσσοβο - Κύπρος - Λιθουανία - Μαδαγασκάρη  -Μαλαισία - Μαρόκο - Μεγάλη Βρετανία - Μολδαβία - Μπαγκλαντές - Νότιος Αφρική - Ουγγαρία - Ουκρανία - Πακιστάν - Παλαιστίνη - Σλοβακία - Ταϊλάνδη - Τουρκία - Φιλιππίνες - Φινλανδία - Αργεντινή.

Επιπλέον θα υπάρχει ένα περίπτερο της Laasa (Living in Athens Ambassadors’ Spouses’ Association) καθώς και του συλλόγου Chefs des Ambassades.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ATHENS VOICE.


Info
23 & 24 Νοεμβρίου 10.00-20.00. Είσοδος ελεύθερη. Helexpo Maroussi (Λ. Κηφισίας 39).