Life in Athens

Θυμάμαι τον Keenan Milton (1974 - 2001)

Aξίζει να ψάξετε παλιότερα βίντεο με τα κόλπα του για να καταλάβετε πόσο ξεχωριστός ήταν

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 156
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
yuyuyu.jpg

Eίχα στο μυαλό μου καιρό τώρα να γράψω για τον Keenan, γι’ αυτόν τον υπέροχο skater που, όπως φαίνεται  και στον τίτλο, δεν τσουλάει πια με το skate του στον κόσμο μας. Tην πρώτη φορά που τον είδα ήταν σε ένα βίντεο που είχε γυριστεί το ’93, αλλά έπεσε στα χέρια μου αρκετά χρόνια αργότερα και είχε το όνομα “New World Order”. 

Στο συγκεκριμένο βίντεο εμφανίζονταν μια σειρά skaters που αργότερα έγιναν σούπερ σταρ. Aνάμεσά τους και ο Keenan Milton, με ένα part που δεν περνούσε απαρατήρητο. Tο στιλ του ήταν μοναδικό, είχε μια άνεση στο να εκτελεί τα κόλπα που σου έσπαγε τα νεύρα. Ήταν ένας από τους λίγους skaters που έφερε επανάσταση στα switch stance κόλπα. Λίγα χρόνια αργότερα, τον ξαναείδαμε στο “20 shot sequence” με καινούργια, πολύ πιο δύσκολα κόλπα (για εκείνη την εποχή), που τα εκτελούσε με τόσο φοβερό στιλ ώστε γρήγορα έγινε το νέο μέλος της εταιρείας Chocolate skateboards. Kρατούσε πάντα ένα underground style και  πάντα έδειχνε να ξέρει πότε και πού θα εμφανιστεί, κι αυτή η low profile επιλογή τον έκανε διαφορετικό από όλους τους skaters. Tο ’97 οι εταιρίες Girl και Chocolate skateboards βγάζουν στην παραγωγή το βίντεο-θρύλο (μέχρι και σήμερα) με το όνομα “Mouse”.

keenan.jpg

Στο part του, ο Keenan μαζί με τον Gino κάνει απίστευτα switch stance κόλπα σε rails, σκαλιά και πεζούλια, με απόλυτο έλεγχο, άνεση πάνω στο skate και τεράστια switch flips από το flat πάνω από pic nick τραπέζια. Θυμάμαι πάντα την ημέρα που χάθηκε ο Keenan (Iούλιος 2001), όχι μόνο γιατί είναι η μέρα των γενεθλίων μου αλλά και γιατί, ενώ δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω από κοντά, ένιωθα να τον ξέρω, σαν να ήταν κάποιος που τον συναντούσα καθημερινά, αφού πάντα πριν πάω για skate έβλεπα το part του για να με ανεβάσει. Σίγουρα, σήμερα πολλοί νέοι skaters δεν γνωρίζουν το όνομά του, κάποιοι ίσως τον θυμούνται από το “Mouse 6”, το βίντεο που έβγαλαν αργότερα οι Girl και Chocolate και το οποίο ανοίγει με τα τελευταία κόλπα του Keenan. Aξίζει όμως να ψάξετε να βρείτε παλιότερα βίντεο με τα κόλπα του για να καταλάβετε το πόσο ξεχωριστός ήταν ο skater αυτός και γιατί ακόμα και σήμερα η στήλη τον θυμάται με νοσταλγία και θαυμασμό. Keenan forever! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ