- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γκάζι Κεραμεικός Βοτανικός Μεταξουργείο #2
Ορέστης Γκαζίκας , Soho, Γκάζι «Με τέτοιο επίθετο πώς να μη βρεθώ στο Γκάζι; Καρμικό!

Ορέστης Γκαζίκας , Soho, Γκάζι «Με τέτοιο επίθετο πώς να μη βρεθώ στο Γκάζι; Καρμικό! Όταν πήγαινα στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων περνούσα κάθε μέρα από εδώ και να πώς τα έφερε η ζωή… πού να φανταστώ ότι μετά από χρόνια θα ήμουν εδώ επενδυτής;»
Χριστόφορος Κάτσικας Gazi College, Γκάζι «Καθηγητής» στο χώρο του φαγητού και της διασκέδασης επί 23 ολόκληρα χρόνια, μένει στον Πειραιά αλλά περνάει τον περισσότερο καιρό του στο Γκάζι επειδή του αρέσει η ενέργεια. Είναι ο manager του new entry «κολεγίου, που θα σου μάθει να τρως και να πίνεις σωστά!».
Μαίρη Ψαρουδάκη, Μυροβόλος, Μεταξουργείο «Η νονά Ρένα Καραγκούνη ήθελε αυτό το όνομα. Για κάτι πιο ελληνικό, έτσι κι αλλιώς εδώ παίζουμε ελληνική μουσική, για να διαφέρει από τα αδέλφιά του Sodade και Noiz». Τα αδέσποτα Ρίτα και Αλέκος είναι τα pet της Μυροβόλου. «Τα ταΐζουμε, τα εμβολιάζουμε... Όσο για τον καλλωπισμό της πλατείας, ανανεώνουμε συνεχώς τα φυτά. Έ, και λίγη βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές δεν θα πείραζε».
Χρήστος Ψυχογιός, Bear Code, Γκάζι «Break the code! Σπάστε τους κώδικες, είναι το σύνθημα. Γι’ αυτό έκανα το λογοπαίγνιο με το Bear Code. Πριν από 6 χρόνια ξεκίνησε το Big, το πρώτο μπαρ για αρκούδες. Η bear σκηνή της Αθήνας όμως μεγαλώνει συνεχώς κι έτσι άνοιξα αυτό το dance-party χώρο».
Το «πεφωτισμένο» team, Nataraja, Γκάζι Σημαίνει ο μικρός θεός Σίβα, η δημιουργία, η φιλοσοφία του νέου. «Το όνομα αυτό επέλεξε μόνο του το χώρο. Δίνω σημασία στην ενέργεια, όπως κι όταν επιλέγω το team» εξηγεί ο Κώστας Μαρουσόπουλος. «Δοκίμασε οπωσδήποτε το Royal Nataraja με φύλλα χρυσού και σαμπάνια».
Φώτης Ιγνατίου , Τεχνόπολις, Γκάζι «Το εργοστάσιο πολιτισμού “Τεχνόπολις”, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο βρίσκεται, κυριολεκτικά, στο απόγειο της δραστηριότητάς του, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Athens Video Art Festival και τα Διεθνή Φεστιβάλ Χορού και Τζαζ» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του βιομηχανικού και αρχαιολογικού πάρκου των Αθηνών.
Θοδωρής Σκιαδόπουλος , Gasoline, Γκάζι Τα μανίκια-τατουάζ του δεν σημαίνουν κάτι, απλά του αρέσουν αισθητικά. Ζωγραφίζει και γράφει μουσικές. «Είναι καλλιτεχνική φύση» λένε οι φίλοι και η μαμά του Αφροδίτη. Αν και πιο «rock» τύπος, ξέρει να εκτιμάει τις «καλές, μαύρες μουσικές» που επιλέγει να παιχτούν στο μπαρ του.
Τάσος Καπετανιάς, Why Sleep?, Γκάζι Μπράιτον – το πρωί μεταπτυχιακό, το βράδυ ντι τζέι. «Μου άρεσε η ιδέα να κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει». Οι δύο ιδιότητες συνεχίζονται. Γκάζι – το πρωί ηλεκτρονικός μηχανικός και το βράδυ «θέλω με το μπαρ μου να δίνω στον κόσμο ένα λόγο για να μένει άγρυπνος».
Ρεβέκκα Μ. Καμχή, Γκαλερί Ρεβέκκα Μ. Καμχή, Μεταξουργείο «Η πολυμορφία των φυλών που υπάρχει στο Μεταξουργείο μοιάζει με αυτή στου Ψυρρή, όπου βρισκόταν πριν η γκαλερί. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως το Μεταξουργείο έχει περισσότερο την αίσθηση της γειτονιάς, καθώς κατοικείται. Έχει την προοπτική και την υποδομή να γίνει μία πρότυπη γειτονιά – καλή ρυμοτομία, φαρδείς δρόμοι, πεζόδρομοι και πράσινο».
Νέρο, Aliarman, Γκάζι Ποιος είναι ο Νέρο; Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Χρίστος Καλαϊτζής, εξηγεί: «Είναι ο φύλακας, αφού γαβγίζει σε πορτοφολάδες. Τον βρήκα στο δρόμο. Το μπαρ το δημιούργησα γι’ αυτόν!». Όσο για το όνομα του Aliarman, «καλώς ή κακώς κανείς δεν παραδέχεται ότι λέει ψέματα».
Αλέξης Καρδάσης, Αθήρι, Κεραμεικός «Κλείνοντας τον τρίτο μας χρόνο θα ανανεώσω πάλι το μενού προσθέτοντας εποχιακά πιάτα, π.χ. κουνελόπιτα, αρνάκι με αρμυρίκια ή σφυρίδα στη σχάρα με πουρέ αχινού. Θα βγούμε στην αυλή που πάντα κάνει διαφορά, ενώ σκέφτομαι και διάφορες ιδέες για να προσαρμοστούμε στην κρίση».
Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για όλη την οικογένεια - Το πρόγραμμα αναλυτικά
Απόρησα τι στο καλό κάνει ένα ζευγάρι Ιρλανδών σ’ ένα λάιβ εναλλακτικής ηλεκτρονικής μουσικής με ελληνικό στίχο.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό
O καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης μιλάει για τη χρήση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία της Αθήνας, τη σημασία ένταξης του ποδηλάτου στην πόλη και το δίκτυο των ΜΜΜ
«Θέλω να πάρουμε έναν καφέ στο χέρι με τον Χάρη Δούκα και να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια της Νεάπολης και του Κολωνακίου»
Το είδος του μπαρ που δεν σε κερδίζει με κάποιο στημένο κόλπο ή κάποιο χάιπ, απλώς είναι εκεί και σε περιμένει να το ανακαλύψεις.
Ο Μάρκος Βαμβακάρης είπε ότι όποιος την περνούσε θα πρέπει να ήταν πολύ μάγκας. Αυτή είναι η ιστορία της γέφυρας και των ανθρώπων που την πέρασαν.
Την είδαμε στο TikTok της να προσπαθεί να προφέρει ελληνικούς γλωσσοδέτες και της ζητήσαμε να μας πει πώς βρέθηκε στη χώρα μας και τι κάνει
Διασκέδαση, φαγητό, αγορές, ευ ζην, τίποτα δεν λείπει από αυτή τη γειτονιά
Χωρά μια τέτοια βραδιά σε ένα μόνο κείμενο;
Είναι λες και η πόλη, και ειδικά το κέντρο της, υπάρχουν για την ψυχαγωγία των κακομαθημένων προνομιούχων ή των «ευαίσθητων» προνομιούχων
Ανάμεσα στις παλιές πολυκατοικίες ξεφυτρώνουν νέα στέκια, μαγαζάκια και καλλιτεχνικοί πολυχώροι, που υπόσχονται να της δώσουν χρώμα και μια νέα πνοή
Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις για να της πάρεις το σωστό δώρο (χωρίς κάρτα αλλαγής)
O Σωτήριος Καρέλλας δίνει το παράδειγμα για ένα καλύτερο περιβάλλον σε διδάσκοντες και φοιτητές
Σειρά δράσεων με στόχο την κοινωνική και πολιτιστική ορατότητα το Σαββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου
Χάρης Δούκας: «Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων, ενεργές κυψέλες πολιτισμού στις γειτονιές της πόλης»
Δούκας: «Ατμόσφαιρα γιορτής, με μουσική, χορό και παραδοσιακά εδέσματα για όλους»
Παραδοσιακό επίκεντρο ο λόφος Φιλοπάππου για τους Αθηναίους - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Παρέλαση χιλιάδων καρναβαλιστών με πολύ εντυπωσιακά χορευτικά δρώμενα
Μιλήσαμε με τον Πέτρο Παρθένη, ιδρυτή της παρέας κολυμβητών ανοιχτής θαλάσσης WeSwim, για το event που ετοιμάζουν στις 16 Μαρτίου στην Ακτή Βουλιαγμένης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.