Life in Athens

Γκάζι Κεραμεικός Βοτανικός Μεταξουργείο #3

Σταύρος Λίτινας Arroyo Nuevo, Κεραμεικός «Πιστεύω πως ο πολυεθνικός χαρακτήρας της περιοχής...

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 299
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5812-13387.jpg

Σταύρος Λίτινας Arroyo Nuevo, Κεραμεικός «Πιστεύω πως ο πολυεθνικός χαρακτήρας της περιοχής, το ότι είναι μια ζωντανή γειτονιά που αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας, το ότι οι ήχοι της πόλης που μπερδεύονται με τις φωνές των παιδιών που παίζουν στις αλάνες, δημιουργούν μια δυναμική που ταιριάζει απόλυτα στο flamenco που διδάσκω στο Arroyo Nuevo, τη σχολή χορού μου».

Γιάννης Μάργαρης Tirbouson, Κεραμεικός «Όχι όπως το γράφουν οι Γάλλοι, αλλά όπως το ακούν οι Έλληνες. Ένα εργαλείο τόσο χρήσιμο στους σερβιτόρους που δεν ακούγεται καθόλου, αντικατοπτρίζοντας τη φυσιογνωμία του εστιατορίου μας».

Κώστας Τρίκκας, Νηπιαγωγείο, Γκάζι «Η ταμπέλα στην αυλή είναι η κανονική του 53ου Νηπιαγωγείου που λειτουργούσε για 27 χρόνια. Όταν ανοίξαμε, πριν από μια δεκαετία, κάναμε αγιασμό με παπά. Πιστεύω η γλύκα των παιδιών έχει μείνει στο χώρο. Αλλά το πιο συγκινητικό είναι ότι έχουν έρθει στο μπαρ κάποια από τα παιδιά του σχολείου, σχεδόν 35ρηδες σήμερα. Έχουν περάσει και νηπιαγωγοί – μία είχε βάλει τα κλάματα».

Τάκης Αντωνάκης (aka Cryogenics) Bios record store, Μεταξουργείο «Δουλεύουμε πολύ το βινύλιο, είμαστε εξειδικευμένοι (στην πλειοψηφία τους είναι δίσκοι εισαγωγής) και νομίζω πολύ ανταγωνιστικοί στις τιμές σε σύγκριση με τα δισκάδικα της κατηγορίας μας. Τελευταία φεύγει πολύ Flying Lotus και ό,τι φέρει την υπογραφή της Finders Keepers. Ο στόχος μας είναι άμεσα το δισκάδικο να μένει ανοιχτό και στα events, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να αγοράζει αυτό που ακούει. Αρκεί να μη μου ζητάνε Madonna…».

Κώστας & Gary, Mayo, Γκάζι «Βγαίναμε ούτως ή άλλως στο Γκάζι κι έτσι πριν από 8 χρόνια αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα μπαράκι με μια φιλική, open minded ταράτσα που έγινε στέκι. Ο Κώστας είναι ο παλιότερος στο μπαρ και φτιάχνει τέλεια κοκτέιλ» λένε η Gary που με τη Δέσποινα είναι οι οικοδέσποινες του Mayo.

Φώτης Γκιζίνος, Playmo’bar, Γκάζι «Κατεβαίνοντας εδώ με το υπόλοιπο τιμ από το “Σκουφάκι”, θέλαμε να επαναλάβουμε την επιτυχία, αλλά με τον αντίστροφο τρόπο. Να δημιουργήσουμε ένα ποιοτικό κόνσεπτ με οικεία πλην “πειραγμένη” ελληνική κουζίνα και μαύρες groovy μουσικές που να απευθύνεται σε όλες τις φυλές, χαρακτηριστικό της πιάτσας. Ανοίγουμε την αυλή μας για το καλοκαίρι, ξεκινήσαμε τα live και ψαχνόμαστε για εικαστικές εκθέσεις. Άλλωστε το Κολωνάκι μπορείς να το κατεβάσεις στο Γκάζι, το αντίθετο είναι το δύσκολο…».

Ιωάννα Τσαρή, Vitamina, Γκάζι «Μετά από δέκα χρόνια στο τραγούδι ήθελα κάτι δικό μου. Στα live, όμως, του μπαρ μας πάντα κάνω ένα πέρασμα από τη σκηνή. Η ενέργεια δεν σταματά ποτέ, γιατί η αγαπημένη μας βιταμίνη είναι η Ω3».

Αλέξανδρος Παπαγιαννάκης, Socialista, Γκάζι «Το Γκάζι ανεβαίνει συνέχεια και δεν θα πέσει, αρκεί να κάνουμε πάντα προσεκτικές κινήσεις. Όταν λέμε live, finger food, mainstream μουσικές, πρέπει να είναι τα καλύτερα στο είδος τους, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο μπαρ-club της περιοχής».

Φώτης Ξυνός Malvazia, Γκάζι - Ρουφ «Δεν υπήρχε πάρτι που να μην ήμουν από πίσω ακόμα κι όταν δούλευα στα ναυτιλιακά, αλλά και θαύμαζα αυτούς που είχαν εστιατόρια, γι’ αυτό και άνοιξα το δικό μου. Τελικά είναι απλό. Αυτό που θέλεις εσύ να βρεις σε ένα χώρο, αυτό δώσε στον κόσμο».

Κατερίνα Καπετανιά, Del Sol Cafe, Γκάζι «Ως ντιζάινερ του Del Sol έπαιξα με το φωτισμό, ώστε να αλλάζει σκηνικά. Έκανα όγκους και σημεία ώστε κοιτώντας τα, να ξεχνάς όλο το υπόλοιπο. Το κύριο κόνσεπτ θέλει τους βασικούς χώρους μέσα σε έναν κύλινδρο και αυτό σε επέκταση είναι όλο το καφέ».

Γιάννης Γκούμας, Prosopa, Γκάζι «Βλέπω πια να υπάρχει μεγάλη δυναμική τη μέρα, όχι τη νύχτα. Σε μας, όσο εξακολουθώ να σερβίρω το χιτ “κοτόπουλο με σος γιαουρτιού και δυόσμου” και να υποδέχομαι τους πιστούς μου πελάτες, σαν τον Μιχάλη Δ. και τον κύριο Μάρκαρη, δεν ανησυχώ…».


Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ