Life in Athens

Athens Flying Week: Το air show επιστρέφει στην Τανάγρα

Τι θα δούμε φέτος στην αεροπορική διοργάνωση;

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
night_show2.jpg

H Athens Flying Week Tanagra International Air Show 2019 επιστρέφει στην Αεροπορική Βάση Τανάγρα

H Athens Flying Week Tanagra International Air Show επιστρέφει για 8η συνεχόμενη χρονιά. Η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή έρχεται στην Αεροπορική Βάση Τανάγρα, αυτή τη φορά ακόμα πιο εντυπωσιακή και με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, με βασικότερη την έλευση της Patrouilled de France, της «Γαλλικής Περιπόλου», που έρχεται για να συστήσει και στο ελληνικό κοινό τους φημισμένους σχηματισμούς ακριβείας της.

Αυτό, βέβαια, δεν θα είναι παρά ένα μικρό κομμάτι όσων θα δούμε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου. Οι περισσότεροι από 60.000 περσινοί θεατές από την Ελλάδα και οι 4.000 από το εξωτερικό δεν έμειναν απογοητευμένοι από την διοργάνωση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε φέτος, αφού το πρόγραμμα προβλέπεται γεμάτο.

Σε επίπεδο πτήσεων, στον ουρανό της Τανάγρα θα δούμε τους Royal Jordanian Falcons, το Belgian F-16 Solo Display DARK FALCON, το Solo Display Saab 105 της Αυστριακής Πολεμικής Αεροπορίας, τον MIKA BRAGEOT, γάλλο πιλότο του RED BULL AIR RACE, και τους FLYING BULLS, που θα φέρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Douglas DC-6B, το ιστορικό Chance Vought F4U-4 «Corsair» και το ελικόπτερο Β0105. Παράλληλα, δεν θα λείψουν άλλα εναέρια θεάματα, όπως η ομάδα αλεξιπτωτιστών Sky Dive Attica, ο Stijn De Jaeghere Aerobatics  με το XTRA 300, η RC Kavala Acro Team, ο Γιώργος Παπαγιάννης με επιδείξεις αερομοντελισμού και, όπως πάντα, τα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων με F-14, Mirage 2000-5, T-6 TEXANII, TECNAMP-2002JF και F-4E Phantom II, ενώ η air-to-air photography Aviation Photocrew, που πέρσι μας χάρισε μοναδικές εικόνες από τη χαμηλή πτήση σχηματισμού μαχητικών και επιβατικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη, θα βρίσκεται εκεί.

Εκτός από τις πτητικές επιδείξεις, θα έχουμε και την μεγαλύτερη αεροπορική στατική έκθεση των τελευταίων χρόνων. Εκεί θα μπορέσουμε να δούμε και να βγάλουμε φωτογραφίες με τα Aeromachi MB-339 και M-346 της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το C-130 J των ΗΠΑ και τα TECNAMP-2002JF, F-4E Phantom II και Mirage 2000-5 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και τα ιστορικά της αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή, στη Βάση θα υπάρχει μία μεγάλη εμπορική έκθεση, μπαρ και εστιατόρια, ενώ έχει φροντιστεί να ικανοποιηθούν τόσο οι μικροί θεατές, όσο και οι επίδοξοι πιλότοι. Για τους πρώτους θα υπάρχουν χώροι-έκπληξη: ένας παιδότοπος και δύο στρατόπεδα αναβίωσης του Ελληνικού Στρατού, όπου ένα διαδραστικό παιχνίδι θα μεταφέρει τα παιδιά πίσω στον χρόνο, με αληθινές στολές και όπλα εκείνης της εποχής. Από την άλλη, για όσους ονειρεύονται να μπουν στον μαγικό κόσμο των χειριστών αεροσκαφών έχει φροντίσει η Aegean Airlines με πολλές εκπλήξεις, ενώ οι σημαντικότερες σχολές εκπαίδευσης στον τομέα θα βρίσκονται εκεί για να τους λύσουν κάθε απορία.

Αποκορύφωμα θα είναι η παράδοση πλέον της διοργάνωσης, το νυχτερινό air show. Ο βραδινός ουρανός θα γεμίσει με πυροτεχνήματα και χρώματα, μαζί με ένα υπερθέαμα των αιθέρων από τον ιταλό Luca Bertossio, τον DUTCH RUSH από την Ολλανδία και τον σουηδό παγκόσμιο πρωταθλητή Johan Gustafsson, ώστε να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο νυχτερινό air show της Ευρώπης.

patrouille_de_france.jpg


Περισσότερες Πληροφορίες:

Τιμή εισιτηρίων: από 5€

Προπώληση εισιτηρίων: Viva   

www.athensflyingweek.gr

Facebook 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ