- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτόν τον Ιούλιο πάμε Τεχνόπολη
Λάτιν χορός, χιπ χοπ μουσική και δείπνο στα 50 μέτρα από το έδαφος
6 προτάσεις για να περάσεις αυτόν τον Ιούλιο στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη με μουσική, χορό και φαγητό
Είναι Ιούλιος και είτε έχεις κανονίσει να φύγεις διακοπές τον Αύγουστο, είτε έφυγες ήδη τον Ιούνιο, είτε φέτος δεν θα μπορέσεις γενικά να πας πουθενά. Το αποτέλεσμα μια φορά είναι το ένα: Όλο τον μήνα θα τον περάσεις λιώνοντας στην Αθήνα.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ούτε ότι θα τον ξοδέψεις για να παραπονιέσαι που δεν είσαι σε κάποια παραλία των Κυκλάδων, ούτε για να είσαι όλη μέρα στον καναπέ κάτω από το κλιματιστικό. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επενδύσεις τον χρόνο σου στην Αθήνα όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να περάσεις καλά, και να εκμεταλλευτείς ότι η πόλη έχει να σου προσφέρει αυτόν τον μήνα.
Κάποιες από τις καλύτερες, μάλιστα, επιλογές που μπορείς να κάνεις έρχονται από την Τεχνόπολη, η οποία μιας και φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια της έχει φροντίσει να έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα. Από αυτό, λοιπόν, εμείς για να σε βοηθήσουμε σου βρήκαμε τα 6 πιο ενδιαφέροντα πράγματα που η Τεχνόπολη προσφέρει, έτσι ώστε να μην σου μείνει χρόνος ή διάθεση να μουρμουρίσεις που δεν περνάς τον Ιούλιό σου σε κάποιον νησί.
Δείπνησε πάνω από την Αθήνα
Όχι, δεν εννοούμε απλά με θέα την Αθήνα, αλλά κυριολεκτικά πάνω από αυτήν, αφού το «Dinner in the Sky» επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για το εστιατόριο που μας προσφέρει ένα μενού 6 πιάτων, την στιγμή που βρισκόμαστε 50 μέτρα από το έδαφος, δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε τον ήλιο να δύει πίσω από την Ακρόπολη, αλλά και να φάμε έχοντας «δίπλα» μας τα αστέρια του νυχτερινού αθηναϊκού ουρανού.
Μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου
Drop Festival
Όλα τα νέα αστέρια της ελληνικής new wave hip hop μουσικής σκηνής θα έρθουν να συμπληρώσουν ένα εκρηκτικό οπτικοακουστικό open air show. Το line up του θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, ενώ σε αυτό συναντάμε ονόματα του Underground Rap, όπως των RNS, ΦΒΣ , Τρίτος Οφθαλμός, Hatemost, ΕΠΛΚΤ, Above The Hood, Saske, Slogan, ILLEOo, Mente Fuerte και Vlospa.
12 και 13 Ιουλίου, 17:00
Ακούστε την Ντίβα της Κούβας
Η Ομάρα Πορτουόντο ή η βασίλισσα του Buena Vista Social Club, όπως κάποιοι την αποκαλούν, επιστρέφει στην Αθήνα με την περιοδεία της «Last Kiss Tour». Η 88χρονη, που έχει παρομοιαστεί με την Εντίθ Πιαφ και την Μπίλι Χόλιντεϊ, θα βρεθεί στην Τεχνόπολη για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να μαγνητίσει το κοινό μόνο με την φωνή της.
15 Ιουλίου, 21:30
Full Moon Fiesta
Η ομορφότερη νύχτα του Ιουλίου είναι αυτή της Πανσελήνου του και αυτή τη νύχτα δεν γίνεται να μείνεις στο σπίτι. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να χορέψεις κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι στο πιο διασκεδαστικό πάρτι της βραδιάς, με τους ήχους της Katerina Duska, των Minor Project και της Matina Sous Peau;
17 Ιουλίου, 19:30
Ελεύθερη είσοδος
Νύχτες Ορχήστρας
Δύο βραδιές γεμάτες μουσική με δύο από τα καλύτερα μουσικά σύνολα που έχει να μας προσφέρει η πόλη. Την μία, συντροφιά θα μας κρατάνε οι κινηματογραφικοί ήχοι της Athens Big Band, ενώ την δεύτερη τον αέρα θα έρθουν να γεμίσουν οι μελωδίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
18 και 19 Ιουλίου
Ελεύθερη είσοδος
Sensual Summer Weekend
Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο λάτιν μουσική και χορό, που θα περιλαμβάνει από μαθήματα χορού μέχρι και live εμφανίσεις και ένα ατέλειωτο πάρτι. Εκεί θα βρεθούν κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα αυτής της μουσικής σκηνής, όπως είναι ο Kewin Cosmos και ο Nati Hen, ενώ στο line up συναντάμε μεταξύ άλλων και τους Daniel & Desiree, Abdel & Lety, Marco & Sara, Sergio & Marichu, Antonio & Estefania, Lorenzo & Irina, DJ Alejandro, DJ Khalid, Teekay & Karen.
26 με 28 Ιουλίου
Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις της Τεχνόπολης εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ανθισμένο δέντρο και μια γυναικεία φιγούρα μεταμορφώνουν την όψη ενός κτιρίου σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης
Γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται στα ατίθασα βράδια της Πέμπτης που δεν περιμένουν να πάει Σάββατο για να ξεδώσουν
Το γλυπτό του Θανάση Απάρτη τοποθετήθηκε στην πλατεία του Αγίου Σώστη
Δείπνο μέσα σε bubbles, το πιο μικρό Ταϊλανδέζικο της πόλης και ένα ξεχωριστό τατουατζίδικο
Εκεί θα βρεις Traditional, Japanese, black & grey, fine line, illustrative και custom classic tattoo
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.