Life in Athens

Με ρεκόρ επισκεπτών ολοκληρώθηκε το 5ο Summer Nostos Festival

Φέτος το επισκέφτηκαν 280.000 άτομα

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sinavlia.jpg
Ο ταλαντούχος Andrew Bird συνεπήρε το κοινό του SNFestival με τις μουσικές του αφηγήσεις! © Γιάννης Δρακουλίδης

Το 5ο Summer Nostos Festival ολοκληρώθηκε με ρεκόρ επισκεψιμότητας την Κυριακή 30 Ιουνίου και έδωσε ραντεβού για το 2020

Το Summer Nostos Festival έφτασε στο τέλος του και για φέτος, με την 5η του αυτή χρονιά να σημειώνει την μεγαλύτερη επιτυχία από όλες. Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που φέτος φιλοξένησε 85 δωρεάν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 700 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, έσπασε το ρεκόρ επισκεπτών του, με τους τελευταίους να αγγίζουν τους 280.000.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οι 5.800 δρομείς – μεταξύ αυτών και αθλητές των Special Olympics -, που συμμετείχαν στο SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον και στις διαδρομές των 10χλμ, των 6χλμ και του 1χλμ. Από τον φιλανθρωπικό, μάλιστα, αγώνα συγκεντρώθηκαν 15.590€, ποσό το οποίο τριπλασιάστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φτάνοντας τα 46.770€ και το οποίο δόθηκε για την ενίσχυση των συλλόγων ΚΕΘΙΣ, Π.Α.Σ.Κ.Α και ΠΕΡΠΑΤΩ.

Παράλληλα, δύο σημαντικές εκδηλώσεις του 5ου Summer Nostos Festival ήταν τόσο η 2η Ημερίδα SNF Agora Institute «Talking (and Listening) Across Divides», όσο και το 8ο Διεθνές Συνέδριο ΙΣΝ με θέμα [Untitled]. Το Συνέδριο, μάλιστα, πέραν των 60 ομιλητών του, συγκέντρωσε και 1.200 συμμετέχοντες σε συζητήσεις σχετικές με τις εγγενείς προκαταλήψεις, τα όρια της ενσυναίσθησης, την αξία των τεχνών, τα πρότυπα νέων μορφών ηγεσίας και την ομορφιά που βρίσκεται όταν η αρχιτεκτονική συναντά την υγεία, ενώ ορίστηκε ήδη και το «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη» ως το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου του ΙΣΝ για το 2020.

Δεν γίνεται, ωστόσο, να μην αναγνωρίσουμε ως τα highlights του φετινού Φεστιβάλ τις δύο νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Θόλο του Λαβύρινθου και τα σιντριβάνια στο Κανάλι, αλλά και όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκειά του. Στα ονόματα και τις εμφανίσεις που έκλεψαν την προσοχή συναντάμε τους Brian Eno (εικαστική και ηχητική εγκατάσταση 77 Million Paintings), Ernő Rubik, Andrew Bird, Neneh Cherry, Low, Local Natives, Balthazar, Rita Wilson, Nakhane, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώργο Μαργαρίτη, Triptych (Eyes of One on Another) σε μουσική του Bryce Dessner, Nigel Short, Αντώνη Μαρτσάκη και Αντώνη Φωνιαδάκη, Vetrigo Dance Company, Μαρίνα Σάττι, Lisa Hannigan & s t a r g a z e, ARTWORKS, Mark Mitton, Boy Blue, Schoolwave Rewind και Out of Africa: dj sets.

Το Summer Nostos Festival 2019, με την λήξη του στις 30 Ιουνίου, μας έκλεισε ραντεβού για την επόμενη χρονιά, στις 21 μέχρι και τις 28 Ιουνίου του 2020, ενώ όσοι βρέθηκαν στην λήξη των εκδηλώσεών του είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και τον χαιρετισμό του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ: 

Live: Χαιρετισμός από τον Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του ΙΣΝ, στη λήξη του SNFestival 2019

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ