Life in Athens

Ένα νέο mural από τον Λεωνίδα Γιαννακόπουλο στο σταθμό Λαρίσης

Που πηγαίνει ο ποδηλάτης που ταξιδεύει στον ουρανό και περνάει ανάμεσα από κόσμους;

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 703
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, «Eternal traveler»
Το mural «Eternal traveler» του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου © Ανδρέας Σιμόπουλος

Ο εικαστικός Λεωνίδας Γιαννακόπουλος δημιούργησε το mural «Eternal traveler» πάνω από τον σταθμό Λαρίσης επί της Λιοσίων.

O Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, εικαστικός και street artist, με θητεία στον τομέα της χαρακτικής, γνωστός και από τη συμμετοχή του στην «Ελληνοφρένεια», ολοκλήρωσε πρόσφατα μια πολύ μεγάλη τοιχογραφία πάνω απο τον σταθμό Λαρίσης.

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, «Eternal traveler»
Το mural «Eternal traveler» του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου

Τον ρωτήσαμε να μας πει την ιδέα πίσω από την εικόνα:

«Η τοιχογραφία με τίτλο "Eternal traveler" είναι ένα έργο που αναφέρεται στη βούληση του ανθρώπου να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει καινούργιους κόσμους, φυσικά και πνευματικά.

Ένας ποδηλάτης που ταξιδεύει στον ουρανό και περνάει ανάμεσα από κόσμους, σε μία ιδιαίτερη στιγμή της μέρας που δεν είναι σαφές αν ξημερώνει ή αν βραδιάζει.

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, «Eternal traveler»
Το mural «Eternal traveler» του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου © Ανδρέας Σιμόπουλος

» Η ιδέα της σύνθεσης ήρθε σε μεγάλο βαθμό από το σημείο που βρίσκεται το κτίριο στο οποίο ζωγράφισα τον τοίχο. Ακριβώς πάνω από τον σταθμό Λαρίσης επί της Λιοσίων, ένα πολύ θορυβώδες και "ανήσυχο" σημείο, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί αφετηρία ταξιδιού αλλά και άφιξή σε προορισμό».


Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος στην ATHENS VOICE με αφορμή το εξώφυλλο που είχε σχεδιάσει για το τεύχος 615.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ