Life in Athens

Το Κινητό Πράσινο Σημείο μαζεύει ό,τι πετάς στην Αγία Παρασκευή

Ο Iωάννης Σιδέρης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθήνας, εξηγεί την ιδέα του για την ανακύκλωση στις γειτονιές με ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kps1.jpg

Κάθε τόσο χρειαζόμαστε να πετάξουμε μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, πλαστικά καπάκια ή παλιά παιχνίδια και δεν ξέρουμε πού να τα πάμε. Πολλές φορές τα ρίχνουμε στον κοινό κάδο σκουπιδιών ή στον μπλε κάδο νομίζοντας ότι έτσι θα ανακυκλωθούν. Αμ δε! Ώσπου στον δήμο Αγίας Παρασκευής, ο Iωάννης Α. Σιδέρης, Εκδότης-Διευθυντής του εκδοτικού οίκου Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγίας Παρασκευής και νυν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθήνας, είχε την ιδέα για το Κινητό Πράσινο Σημείο. Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα το οποίο επισκέπτεται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες κεντρικά σημεία της γειτονιάς, σχολεία, αλλά και άλλα σημεία κατόπιν ραντεβού, συλλέγοντας μπαταρίες, λαμπτήρες, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ξύλινα παιχνίδια και μικροαντικείμενα, βιβλία, CD-δίσκους, πλαστικά καπάκια.

Ιωάννης Α. Σιδέρης & Το Κινητό Πράσινο Σημείο στην Αγία Παρασκευή

Τη χρονιά που μας πέρασε το βανάκι συνέλεξε 3 τόνους πλαστικά καπάκια, 365 κιλά ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, 10 κιλά λαμπτήρες και 40 κιλά μπαταρίες.

Παράλληλα, το βανάκι πρωταγωνιστεί σε περιβαλλοντικές δράσεις, όπως η διανομή υφασμάτινης τσάντας με σκοπό τη μείωση της πλαστικής ή η συλλογή πλαστικών καπακιών με τη συμμετοχή φορέων και σχολείων τα οποία λαμβάνουν ανταποδοτικά δώρα, όπως αναπηρικά αμαξίδια ή εξοπλισμό γραφείου. Επιπλέον, επισκέπτεται σε εβδομαδιαία βάση τα σχολεία και ενημερώνει τους μαθητές.

Ο Ιωάννης Α. Σιδέρης στο Κινητό Πράσινο Σημείο στην Αγία Παρασκεύη

Όπως λέει στην ΑTHENS VOICE o Iωάννης Σιδέρης «Υπάρχουν υλικά στα νοικοκυριά και άχρηστα αντικείμενα που δεν είναι εύκολο να ανακυκλωθούν. Έτσι διαμορφώσαμε κατάλληλα στην Αγία Παρασκευή ένα βανάκι για να λύσει αυτό το πρόβλημα μέσα από ένα σύγχρονο και περιβαλλοντικά βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ο κόσμος μάλιστα ανταποκρίνεται θετικά, ενώ έρχονται σε επαφή μαζί μας και από άλλους δήμους».

ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τα οφέλη πολλά και αλληλένδετα μεταξύ τους, όπως η περιβαλλοντική ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση στην κατεύθυνση της μείωσης, η εύκολη πρόσβαση στην ανακύκλωση ειδικών ρευμάτων, η ενεργοποίηση πολιτών και μαθητών, η προώθηση της επαναχρησιμοποίησης υλικών. Έτσι, το Κινητό Πράσινο Σημείο είναι πλέον ένα σημείο αναφοράς, με τη βοήθεια του οποίου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διαμορφώνει νέα πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς, αποδεικνύοντας ότι μία καλή ιδέα αξίζει να γίνεται πράξη!

Ο Ιωάννης Α. Σιδέρης στο Κινητό Πράσινο Σημείο, ενημερώνει τους μικρούς μαθητές της Αγίας Παρασκεύης

Για να μάθει κάποιος περισσότερα για το Κινητό Πράσινο σημείο, καθώς και το πρόγραμμα με τα σημεία που «περιοδεύει», μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα του στο Facebook: Πράσινο Σημείο - Δήμος Αγίας Παρασκευής ή να πατήσει εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ