Life in Athens

Spring Rolls 2010- City Stories 2010

Η πόλη λέει ιστορίες. Γκραφιτάδες και video-artists μετατρέπουν σε έργα τέχνης τις ιστορίες που διηγείται η πόλη.

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 297
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5254-12556.jpg

Eίτε το πιστεύεις είτε όχι, η τρίτη διοργάνωση του City Stories (20/4-25/5) αποδεικνύει ότι η Αθήνα ακόμα εμπνέει. Καλλιεργεί επίσης ακόμα την όρεξη για χιούμορ.

Ο Siemor, ένας από τους graffiτάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, αναρωτιέται στο έργο του «Τρίχες»: «Πώς να ελέγξω τη ζωή μου όταν δεν μπορώ να ελέγξω τα μαλλιά μου;» και ύστερα ζωγραφίζει ένα πράσινο, μαλλιαρό και ανεξήγητο πλάσμα. Ο Voodoo, πάλι, χτυπάει σε έναν τοίχο το «Νότιο Σέλας», όπως εκρήγνυται στη φαντασία του, ενώ ο Roots κάνει δώρο τη street art δημιουργία του σε έναν άστεγο γιατί: «Αφού ο δρόμος είναι το σπίτι του, τότε και η street art θα ’ναι η διακόσμησή του». Όσο για το κορίτσι της παρέας, που θα ζωγραφίσει ζωντανά τα σχέδιά της πάνω σε t-shirt, λέει απλά: «Είμαι η Tsoup, βάφω 6 χρόνια, μου αρέσουν όλες οι επιφάνειες και όταν κάνω γκράφιτι περνάω καλά». Μετά τα κόμικ και τις φωτογραφίες, το εαρινό “City Stories” από την εταιρεία πολιτισμού Action Direct, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, τη χορηγία της Amstel Pulse, την ATHENS VOICE και το SOUL ως χορηγούς επικοινωνίας, προσκαλεί τέσσερις καλλιτέχνες από το χώρο του graffiti και έντεκα νέα φιντάνια από τη Σχολή Δημιουργικής Φωτογραφίας FOCUS να μετατρέψουν σε έργα τις ιστορίες που αφηγείται η πόλη.

Στα ταινιάκια που θα προβάλλονται σε διάφορα bars της Αθήνας θα δούμε: το φεγγάρι πάνω από την πόλη (Νίκος Βαρβαρόγλου), τα συναισθήματα να μένουν κενά ανάμεσα στο μεγάλο πλήθος (Αθηνά Φασσά), καθημερινές εικόνες (Περσεφόνη Παούρη), τα φθαρμένα εμπορικά προϊόντα μας: frappe + souvlaki (Μιχάλης Καβρός), μουσικούς του δρόμου (Χρήστος Τερζής), το DNA της Αθήνας (Περικλής Σωτηριάδης), μια κοπέλα σε μια συνηθισμένη διαδρομή λεωφορείου (Γεωργία Παναγιωτίδου) και μια μικρή αισθηματική ιστορία (Άννα Παπαδονικολάκη) γεμάτη με την τρυφερότητα που φουντώνει κάθε άνοιξη. Τον εαυτό μας θα τον δούμε στην ταινία των: Μίλτου Μίχα, Ηλιάνας Πέσσαρη και Δημήτρη Πασακούρη, σε μια Αθήνα… «που την αναγνωρίζεις, πηγαίνοντας σε ένα κοινό μέρος... πουθενά».

Πρόγραμμα προβολών video-art: 20 /4 στο Bacaro, 27/4 στο Belafonte, 4/5 Τώρα-Κ44, 11/5 σ το Cantina Sociale

Live Graffiti Δρώμενα 18 /5 σ τη Μυροβόλο, 25/5 στο Polis

*Οι παρουσιάσεις αρχίζουν στις 21.00 και «συνοδεύονται» με τις μουσικές που επιλέγουν οι παραγωγοί του Kosmos 93, 6 FM

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ