Life in Athens

Better out than in

Μια όμορφη έκθεση του Banksy για το Μεγάλο Μήλο

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51706-105669.jpg

Σίγουρα ο τίτλος σάς τράβηξε την προσοχή. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία ακόμα όμορφη δραστηριότητα του Λονδρέζου φαντομά street artist, που με τα πανέξυπνα εικαστικά του έχει κερδίσει τα βλέμματα παγκοσμίως.

Από αρχές Οκτωβρίου, ο Banksy παρουσιάζει ακόμα μία ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Η γκαλερί που εκθέτει τη δουλειά του είναι απλά το αστικό περιβάλλον, η πανέμορφη Νέα Υόρκη. Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να πουλήσει τα έργα του, για αυτό και το concept του είναι να παρουσιάζει καθημερινά στη σελίδα του banksy.co.uk ένα έργο που θα δημιουργεί σε κάποιο στενό της πόλης. Εκτός από τα πανέξυπνα stencil του, παρουσιάζει και installations με τρομερό νόημα που κινούνται μέσα στην πόλη και προκαλούν χαμόγελα ή σοκ στο εύρυ κοινό.

n

n

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το πού μπορεί να φτάσει το μυαλό του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ιδιαίτερα στο βίντεο με τον παππού που πουλάει στο δρόμο αυθεντικούς καμβάδες με stencil του καλλιτέχνη σε τιμή 60 δολαρίων. Μέσα σε αρκετές ώρες παρατηρούμε την αντίδραση του κοινού, που νομίζει ότι ο παππούλης πουλάει φτηνές απομιμήσεις του Banksy. Κάποιοι τις αγοράζουν για να τις κάνουν δώρο ή για να διακοσμήσουν το σπίτι τους, πού να ήξεραν ότι έχουν ένα γνήσιο έργο από το φαντομά του δρόμου μόνο με 60 δολάρια! Την επόμενη μέρα αρκετοί έψαχναν τον παππούλη, που δεν ξαναεμφανίστηκε – όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.

Πραγματικά το concept είναι επικό. Εκατομμύρια κόσμος από κάθε σημείο του πλανήτη επισκέπτεται καθημερινά τη σελίδα του για να δουν τι καινούργιο έφτιαξε ο Banksy στη Νέα Υόρκη, ενώ κάποιοι ακόμα ψάχνουν τον παππού!!! Respect…

n

n

nn

n

n

n

n

n

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ