- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εχθές το πρωί πήγα μια βόλτα στον γειτονικό μου λόφο. Στη μέση της διαδρομής περίπου ξετύλιξα μια καραμέλα και έψαξα ένα καλάθι αχρήστων, για να πετάξω το σελοφάν. Αυτή είναι η πορεία αναζήτησης του κάδου, αποτυπωμένη με τη φωτογραφική μου μηχανή, στο μισό (όχι ολόκληρο) της κυκλικής διαδρομής του λόφου.
Μη σας μπερδέψουν αυτές οι φωτογραφίες. Δεν είναι ίδιες. Είναι κάθε φωτογραφία και διαφορετικό θραύσμα κάδου.
Στην πορεία της διαδρομής συνάντησα και άλλα είδη κάδων
Κάδους όρθιους, ελαφρώς πλαγιαστούς, τρία τέταρτα, προφίλ, εντελώς οριζόντιους, ετοιμόρροπους, με λίγο πάτο, ξεπατωμένους, αφημένους στα μονοπατάκια ή πεταμένους στη ρεματιά. Όσο οι κάδοι παραμένουν σαν τους ρινόκερους, είδος προς εξαφάνιση, εμφανίζονται μπροστά σου και σκέτες σακούλες, άλλες δεμένες στα δέντρα, άλλες αφημένες κατάχαμα.
Τα παγκάκια του λόφου
Τα παγκάκια του λόφου έχουν γίνει «ένα με το χώμα». Ποιος ξέρει ποια καταιγίδα κάποτε τα έθαψε και έμειναν εκεί, σφηνωμένα. Τώρα εξυπηρετούν τοπικές διαφημίσεις «6934…… Μασάζ για γυναίκες».
Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον Λυκαβηττό, να εύχεσαι να μην είναι μακρύς ο δρόμος με τις σωληνώσεις...
Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος για την ανακαίνιση του Λυκαβηττού. Τα έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2018, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ από ιδίους πόρους του δήμου, αφορούν στη βελτίωση υφιστάμενων υποδομών ώστε να συμβάλουν στην αντιπλημμυρική προστασία του λόφου, ενώ θα αποτυπώσουν το στίγμα της νέας ταυτότητας του Λυκαβηττού. Μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες (και κυρίως μέχρι να τελειώσουν) θα κρατήσουμε αυτή τη σελίδα και την αναπνοή μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και δημοτικές παρεμβάσεις
Έργο 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής - Έτοιμο για τη νέα σεζόν.
Φέρνει στην καρδιά της πόλης την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου resort
Η Στοά διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα spots της πόλης.
Ένα από τα τελευταία κτίρια των παλιών διοδίων της Αθήνας
Από την Πετρούπολη μέχρι τη Δραπετσώνα και τη Χασιά, οι πιστοί του είδους αυξάνονται θεαματικά
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.