Life in Athens

Θα σκαλώσεις με το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων της Αθήνας

Άνοιξε και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας

Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από τουλάχιστον τρία καλά παγωτατζίδικα, άνοιξε ένα από τα πιο περίεργα και funky μουσεία της πόλης όπου οι επισκέπτες παρακαλούνται να αγγίζουν τα εκθέματα και έχουν την δυνατότητα να παίξουν πόκερ με τον εαυτό τους.

Το Museum of Illusions μετά την διεθνή επιτυχία του σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, ήρθε να φέρει τα πάνω-κάτω (στην κυριολεξία) και στην Αθήνα, καλωσορίζοντας τους πρώτους επισκέπτες το προηγούμενο Σάββατο σε ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας πάνω από 400 τ.μ. και με περισσότερα από 80 εκθέματα και οπτικά παιχνίδια σχεδιασμένα για να ακονίσουν το μυαλό και θα μπερδέψουν το μάτι.

Το μουσείο φέρνουν στη χώρα μας ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Μίλτος Καμπουρίδης, κάνοντας το πρώτο τους κοινό επιχειρηματικό βήμα στο χώρο της βιωματικής ψυχαγωγίας (experiential entertainment) και με σκοπό να συμπληρώσουν την σαββατιάτικη βόλτα σου στο κέντρο με κάτι καινούριο, φρέσκο και άκρως διασκεδαστικό.
Κάθε ένα από τα εκθέματα βασίζεται στην επιστήμη, τα μαθηματικά, τη βιολογία και την ψυχολογία, ξεγελά και μπερδεύει την εμπιστοσύνη μας στις ίδιες μας τις αισθήσεις, ζαλίζει ελαφρώς, αλλά ταυτόχρονα καταπλήττει και εκπαιδεύει.


Εκεί θα έχεις την δυνατότητα να παραμορφωθείς, να πολλαπλασιαστείς, να ψηλώσεις ξαφνικά και στην συνέχεια να συρρικνωθείς, μέχρι και να έρθεις σε αντιπαράθεση με τον εαυτό σου για ένα θεαματικό παιχνίδι χαρτιών.

Μέσα στον συναρπαστικό χώρο θα καταλάβεις μία και καλή την διαφορά μεταξύ ματιού και εγκεφάλου, θα αισθανθείς λίγο χαζός αλλά θα σου αρέσει, ενώ θα υπάρχουν βλέμματα που ακολουθούν κάθε σου κίνηση όμως είναι κολλημένα στους τοίχους.


Το αποκορύφωμα (και το πιο "σκαλωτικό" παιχνίδι από όλα) βρίσκεται στο Infinity Room, όπου θα σου φαίνεται πως έχεις ξαφνικά βρεθεί στην μέση του γαλαξία ή στο Upside Down και όλα θα γυρίζουν χωρίς πλέον να υπάρχει η έννοια του χρόνου και της βαρύτητας. Θυμήσου να μην κοιτάς κάτω όταν αποφασίσεις να βγεις!

Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 15 Σεπτεμβρίου, κάθε μέρα από της 10:00 έως τις 22:00. Η τιμή του εισιτηρίου είναι €9 για ενήλικες, €6 για παιδιά, ενώ είναι διαθέσιμα οικογενειακά πακέτα και εισιτήρια για ανέργους.    

Διεύθυνση: Άστιγγος 12 (Ερμού 119), Μοναστηράκι