Life in Athens

10 σαρκαστικά χτυπήματα του Mambo στην Αθήνα

Ο αυτοδίδακτος street artist που αποτυπώνει στην πόλη ό,τι συμβαίνει γύρω του

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14736432_870054589764159_5943300509262675968_n.jpg

Ο δρόμος εμφανίζει πάντα τους καλλιτέχνες που έχουν κάτι να πουν με την δουλειά τους, θυμάμαι όταν συναντούσα μια τοιχογραφία του Mambo πάντα ξόδευα λίγο χρόνο για να την παρατηρήσω. Χωρίς να ξέρω καν τον καλλιτέχνη το αποτέλεσμα με κέρδιζε, ειδικά η επιλογή του spot ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Σύνθεση, lettering, characters, χρωματική παλέτα τα στοιχεία που πάντα ξεχωρίζουν σε μια τοιχογραφία κάνοντας το καλλιτέχνη να γίνεται περισσότερο αναγνωρίσιμος. 

Γνωρίζοντας σήμερα τον δημιουργό από κοντά με την συζήτηση, καταλαβαίνεις ότι οι επιρροές του καλλιτέχνη έρχονται από ανθρώπους που έχεις περάσει πολλά μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια.  Όλα συνδέονται στο τέλος της μέρας, πάντα ισχύει η ατάκα «είχα καλό δάσκαλο», καλές επιρροές, αληθινές, για αυτό παίρνω την σκυτάλη συνεχίζοντας την ιστορία της πόλης κάνοντας τις δικές τους εικαστικές προτάσεις στον δρόμο!

Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα η πρώτη ουσιαστική επαφή που είχε με το graffiti ήταν το 2006 έκανε κυρίως bombs, μόνο γράμματα. Μετά από μια πενταετία  με έναν καλό φίλο γεννήθηκαν οι Mambo team και αρχίσαν κάνοντας ρολά στην Αθήνα, γούσταραν μεγάλα κομμάτια και μεγάλα characters.  Ταυτόχρονα τα παιδιά δουλεύαν illustration για εξάσκηση,  είχε ωραίο αποτέλεσμα, κανένας δεν είχε σπουδάσει κάτι σχετικό με την τέχνη απλά έλιωναν στο σχέδιο, ήταν κάτι σαν διασκέδαση και διαφυγή από την καθημερινότητα και την ρουτίνα.

Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του Mambo team ο φίλος  αποσύρθηκε γιατί έγινε πατέρας. Χαρά πολύ για αυτόν αλλά συνέχισα μόνος μου να περπατώ το μονοπάτι του graffiti .

«Το 2015 έγινε μια παύση για να δουλέψω το στιλ μου και να ψαχτώ πιο πολύ γιατί γουστάρω να εξελίσσομαι σαν street artist και να μην μένω στάσιμος».

Έτσι ένα χρόνο μετά άρχισα ξανά τα βαψίματα αλλά όχι τόσο ενεργά γιατί ταυτόχρονα είχε μπει στην ζωή μου ο κόσμος του  illustration και βίντεο animation.

Γενικά τα σχέδια που κάνω έχουν λίγο σαρκασμό αλλά κυρίως αποτυπώνουν τον τρόπο με τον όποιον αντιλαμβάνομαι ό,τι συμβαίνει γύρω μου.  Όπως σου είπα και πριν δεν έχω σπουδάσει εκτός από κάτι σεμινάρια που έκανα για να μάθω βασικά πράγματα για να δουλεύω στο illustrator.

Ό,τι έμαθα το έμαθα βλέποντας άλλους street artists και δουλεύοντας καθημερινά αναζητώντας την εξέλιξη. Αγαπώ την όλη κατάσταση, με έναν δικό μου τρόπο νιώθω τυχερός που έχω την ικανότητα της δημιουργίας στην ζωή μου. Όσο περνούν τα χρόνια όλα ωριμάζουν γύρω μου!      

Think Mambo! 

Embedded rich media on Instagram

The sense of the city that you breath #33FFCC #Athens#city#illustration

Embedded rich media on Instagram

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ