Life in Athens

Όλη η καλοκαιρινή Αθήνα σε μία γουλιά

Τελικά, τα ξαφνικά είναι και τα καλύτερα;

29547098_1827832773915581_698147108_n.jpg
Έλενα Χάλαρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_ian6842_ok_custom.jpg

Αν υπάρχουν δυο πράγματα για τα οποία ανέκαθεν ενθουσιαζόμουν, αυτά είναι το καλοκαίρι και οι Παρασκευές. Το καλοκαίρι γιατί στη σκέψη μου είναι συνυφασμένο με αισθήματα ελευθερίας και οι Παρασκευές γιατί προηγούνται των Σαββατοκύριακων, που τα ένιωθα πάντα σαν μικρά «καλοκαίρια» καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όσο μεγαλώνεις και οι υποχρεώσεις αυξάνονται, εκτιμάς περισσότερο τα μικρά ή μεγάλα καλοκαίρια της ζωής σου και τον χρόνο που επιστρέφεις, τελικά, στον εαυτό σου. Και ενώ όλα έδειχναν πως η πρώτη ημέρα του Ιουνίου, η πρώτη «αυθεντική» καλοκαιρινή Παρασκευή, θα με έβρισκε στο γραφείο και αργότερα σε κάποιο κλασικό στέκι με φίλους, στις 17:00 το απόγευμα ακούστηκε η μαγική φράση «Κατά τις 19:00 να είσαι Σύνταγμα, στο ΕΝΑΤΟΣ Rooftop». Η λέξη κλειδί ήταν το «rooftop», δηλαδή ταράτσα.

2w4a7369_ok_custom.jpg

Και πράγματι ήμουν εκεί γύρω στις 19:00 και πράγματι επρόκειτο για μία ταράτσα, από την οποία έβλεπες «πιάτο» την Αθήνα, την όμορφα φωτισμένη Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Και αν με ρωτάς, αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να κάνει την Παρασκευή μου ξεχωριστή. Ένα ακόμη «μικρό» καλοκαίρι αλλά και ένα «μεγάλο» με έβρισκαν να χαζεύω την -συχνά ξεχασμένη- ομορφιά της πόλης, απολαμβάνοντας τον παγωμένο Strongbow μηλίτη μου σε γεύση “Red Berries”, μιας και την κλασική και αγαπημένη “Gold Apple” την είχα ήδη δοκιμάσει.
_ian6295_ok_custom.jpg

Και το καλό δεν σταμάτησε εκεί. Καθώς η ώρα περνούσε, όλο και περισσότερος κόσμος κατέφθανε, ένας ταχυδακτυλουργός περιφερόταν ανάμεσα στις παρέες και εντυπωσίαζε με τα κόλπα του, ενώ smartphones και κάμερες κατέγραφαν την απρόσμενη αυτή καλοκαιρινή συναυλία. 
_ian6902_ok_custom.jpg

Όταν πια η ταράτσα ήταν γεμάτη, η μουσική σταμάτησε απότομα. Στο ξύλινο stage ανέβηκαν οι Wedding Singers και η Idra Kayne και το 2ο Strongbow Rooftop Concert ξεκίνησε επίσημα. Σε μια στιγμή είχαν όλοι συγκεντρωθεί γύρω τους και χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα κι εγώ «στην πρώτη γραμμή». Είχε πλέον δημιουργηθεί μια τεράστια ετερόκλητη παρέα που χόρευε και τραγουδούσε ασταμάτητα, καθώς η ενέργεια των μουσικών είχε ξεσηκώσει για τα καλά τους παρευρισκόμενους. Καθώς το live έφτανε προς το τέλος, το κοινό με θέρμη ζητούσε «κι άλλο». Μια γκρίζα αθηναϊκή ταράτσα είχε μεταμορφωθεί  σε μια πολύχρωμη σκηνή, φιλοξενώντας μια άκρως καλοκαιρινή και ενδιαφέρουσα συνάντηση. Ήταν μια όαση φύσης στην καρδιά της Αθήνας.
_ian6650_ok_custom.jpg

Αν θες να γίνεις μέρος της πιο δροσερής συναυλίας, ακολούθησε τον αγαπημένο σου μηλίτη στο Facebook και κέρδισε προσκλήσεις για τα επόμενα Strongbow Rooftop Concerts σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. #StrongbowYourDay
_ian7005_ok_custom.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ