Το Pint of Science «βγάζει» την επιστήμη σε 5 αγαπημένα μπαρ
Η επιστήμη θα βρεθεί στο κατάλληλο οινό-πνευμα φέτος τον Μάιο


Ανέκαθεν υπήρχε η αντίληψη πως η επιστημονική γνώση βρίσκεται μέσα στα εργαστηριακά στεγανά και πως είναι μια γνώση που παρέχεται από λίγους και για λίγους. Ακόμη και σήμερα στην κοινωνία των social media, όπου η πληροφορία παρέχεται άμεσα και εύκολα, οι επιστήμονες δεν είχαν την ευκαιρία να δείξουν ότι είναι... κοινοί θνητοί. Να συζητήσουν, με τον απλό κόσμο να ζυγίσουν την άποψη της κοινής λογικής και να μεταδώσουν τις θεωρίες τους με έναν άμεσο τρόπο. Αυτή η ευκαιρία θα δοθεί από το Pint of Science το τριήμερο 14-16 Μαΐου στην Αθήνα, σε πέντε αγαπημένα μπαρ της πρωτεύουσας.

Για τρεις συνεχόμενες μέρες η επιστήμη θα ξεχυθεί στα μπαρ, τα οποία εκτός από ποτά θα μοιράζουν απλόχερα και επιστημονική γνώση. 40 καταξιωμένοι έλληνες επιστήμονες θα μοιραστούν με το αθηναϊκό κοινό τις ερευνητικές εμπειρίες τους, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και μετά από 6 συνεχή χρόνια παρουσίας στο εξωτερικό θα βρεθούν στην Ελλάδα, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Η επιστήμη χωρίς παρωπίδες, στην πόλη που συνηθίζει να συζητά τα θέματα που την απασχολούν σε μπαρ και καφέ, ζωντανεύει μέσα από ένα φεστιβάλ δίχως επισημότητες, με απλό και άμεσο τρόπο. Παράλληλα, δράσεις, stand‐up science, εκθέσεις επιστημονικού περιεχομένου και πειράματα σε πραγματικό χρόνο, θα φέρουν την επιστήμη πιο κοντά στον απλό κόσμο. Μια casual πρόσκληση γνωριμίας με την ελληνική επιστημονική κοινότητα περιμένει την Αθήνα με ελεύθερη είσοδο!
INFO
Ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ: Δευτέρα 14, Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Μαΐου 2018
Ώρα διεξαγωγής του φεστιβάλ: 19.00-23.00 (20’ ομιλία ανά θέμα/ομιλητή - ακολουθεί Q&A για το κοινό διαρκείας 20’)
Τα μπαρ που θα διεξαχθούν οι συζητήσεις είναι:
- Six Dogs (Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα 105 51)
- MoMix (Κελεού 1, Αθήνα 104 35)
- Meerkat (Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι)
- T.A.F. (Νορμανού 5, Αθήνα 105 55)
- Rabbithole (Λέκκα 10, Αθήνα 105 62)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο της πόλης με μουσική και πολλές εκπλήξεις
Η τέχνη, η μουσική, ο χορός και το cosplay γίνονται ένα
Όποιος δεν έχει κάνει αυτόν τον «μυσταγωγικό περίπατο» δεν μπορεί να ξέρει τι σημαίνει αθηναϊκό Πάσχα
Εκεί που χορεύεις χωρίς συμβάσεις, χωρίς «πρέπει», χωρίς δηθενιές
Το talk show τους θα λεγόταν ΣΤΕ(ν)ΤΟΝ με καλεσμένους τον Νότη Σφακιανάκη και τον Αύγουστο Κορτώ
Από πασχαλινά γλυκά και τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, μέχρι δώρα για τα βαφτιστήρια
Στα πιο κεντρικά, προνομιακά σημεία της Αθήνας θα ζήσετε μια εμπειρία απόλυτης φιλοξενίας, με premium παροχές
Τάκης Ξουρής και Σταμάτης Κόνδυλας μιλούν για όσα έγιναν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ
«Το σάουντρακ της Αθήνας θα είχε δυνατή και ήσυχη μουσική ταυτόχρονα, πολλούς ήχους μαζί αλλά μια φωνή»
Δούκας: «Λύνουμε ένα πρόβλημα δεκαετιών - Παραδίδουμε έναν χώρο πιο πράσινο και ασφαλή»
O δημοφιλής διεθνής αρχιτεκτονικός θεσμός μετατρέπει την Αθήνα σε ένα απέραντο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια
Καινοτόμες αλλαγές σε μια πόλη που συνεχίζει να εδραιώνεται
Θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Οι μαθητές δεν μένουν άπραγοι. Διεκδικούν με πράξεις μία βιώσιμη πόλη
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος της, ποια η χειρότερη ατάκα που έχει πει σε φλερτ, τι αγαπάει στην Αθήνα;
Δωρεάν ξεναγήσεις σε σπουδαία αρχιτεκτονικά μνημεία - Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε την ασφαλή, σύγχρονη και πιστοποιημένη παιδική χαρά στη γειτονιά του Λυκαβηττού
Σπιτικές λιχουδιές, είδη χειροτεχνίας και παλιά αντικείμενα θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν όσοι επισκεφτούν το μπαζάρ του Αρμενικού Κυανού Σταυρού στις 6 Απριλίου.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.