Life in Athens

Δείτε όσα έπαιξαν στον πρώτο προκριματικό του Red Bull Dance Your Style

16 street dancers στο κέντρο της Αθήνας και ο κόσμος στο ρόλο του κριτή. Θεσσαλονίκη, έρχεται η σειρά σου!

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
red_bull_dance_your_style_5.jpg

Είναι ωραία να κατεβαίνεις κέντρο για να δεις πράγματα που δεν συμβαίνουν συχνά. 1 vs 1 battles σε ένα ηλιόλουστο Σάββατο με beats και πρωτότυπο χορευτικό θέαμα που έδωσε ρυθμό στην πλατεία Συντάγματος και μαγνήτισε εκτός από τα b-boys και b-girls της Αθήνας, πολύ κόσμο που κατέβηκε να δει τι θα συνέβαινε αλλά και περαστικούς που πλησίαζαν πιο κοντά για να δουν τι γινόταν.

red_bull_dance_your_style_3.jpg

Ο πρώτος προκριματικός του Red Bull Dance Your Style εντυπωσίασε και ανέδειξε τους 8 καλύτερους, από τους 16 invited χορευτές που έλαβαν μέρος, που θα δούμε στον τελικό της 13ης Μαΐου. Ενέργεια και έντονη προσωπικότητα στις κινήσεις τους, στιλ στο look τους που επιμελήθηκε το underground brand ένδυσης Pyrex Original, απαιτητικοί κριτές οι θεατές που παρακολουθούσαν. Urban στιγμιότυπα που ομορφαίνουν την πόλη.

red_bull_dance_your_style_2.jpg

Τα ζευγάρια των χορευτών κληρώθηκαν και τα dance battles ξεκίνησαν τζαστ, αυτοσχεδιάζοντας πάνω στις μουσικές επιλογές του DJ Tsili Smile. Ο κόσμος έβλεπε και εμψύχωνε σε πολλές φάσεις με φωνή, τα smartphones απαθανάτιζαν την εκφραστικότητα, την κίνηση και τη δημιουργικότητα.  

red_bull_dance_your_style_4.jpg

Μετά από κάθε battle το κοινό ήταν αυτό που θα έκρινε ποιος χορευτής θα περάσει στον επόμενο γύρο σηκώνοντας κόκκινη ή μπλε κάρτα ανάλογα με την μεριά του νικητή. Στην περίπτωση που έβγαινε ισοπαλία ο MC του διαγωνισμού -B boy Saspens- είχε το δικαίωμα να ζητήσει άλλον ένα γύρο από τους χορευτές έτσι ώστε να ξαναψηφίσει ο κόσμος. Ο τελευταίος γύρος ήταν αρκετά εντυπωσιακός με την αναμέτρηση των popping moves του Rekoz εναντίον των breakdance movesτου Onel - που τελικά επικράτησε.

«Ήταν μια τέλεια μέρα. Ήρθα για να χορέψω και να το ευχαριστηθώ μη περιμένοντας να είμαι ο νικητής της ημέρας. Νιώθω φανταστικά! Όλος αυτός ο κόσμος να χειροκροτεί, διαφορετική μουσική, αυτοσχεδιασμός και πολύ δυνατοί χορευτές… τι άλλο να ζητήσω!! Τώρα focus στον Τελικό στις 13/05! Ανυπομονώ!!», είπε ο Χρήστος Ντέντης aka b-boy Onel.



Οι οκτώ καλύτεροι -Onel, Icler, Zoob, Virtuozo, Rekoz, Cut1, Lil Cli & Fuerza Negra- κέρδισαν τη θέση τους για τον τελικό της Αθήνας στις 13 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί στο BoxAthens – η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο www.ticketmaster.gr καθώς και σε καταστήματα Γερμανός και Cosmote.

red_bull_dance_your_style_1.jpg

Μέχρι τότε μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι άλλοι 8 που θα ολοκληρώσουν τους 16 του μεγάλου Τελικού, όπως αυτοί θα προκριθούν από τον 2ο και τελευταίο προκριματικό που θα λάβει χώρα στην Παραλία Θεσσαλονίκης στις 04/05 στις 16:00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ