Life in Athens

Έλα να γνωρίσεις τον όμορφο κόσμο του Dreyk the Pirate

Οι ναύτες που γράφουν ιστορία στα στενά της Αθήνας

Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν ψαχουλέψεις το μυαλό σου σίγουρα θα έχεις εικόνα ενός ασπροκόκκινου χοντρού-εύσωμου ναύτη που γράφει την ιστορία του στα στενά της Αθήνας.

Ο δημιουργός είναι μια γνωστή φάτσα που πάντα θυμάμαι με ρωτούσε «Βάφεις καθόλου ή μόνο skate κάνεις;», ήταν ο μόνος που είχε πάντα μια σιωπηλή διαφορετικότητα σε αυτό που έκανε.

Ο Dreyk κάνει εικαστικές προτάσεις στον δρόμο μια εικοσαετία ξεκινώντας από το παραδοσιακό γκράφιτι στα τέλη των 90s, με την πάροδο του χρόνου θέλησε να βγάλει την ψυχή του στους δρόμους της Αθήνας.  Άρχισαν να ξεφυτρώνουν θαλάσσια μοτίβα με βάρκες, πειρατές και γοργόνες σε ψαγμένα στενά που ήταν προσεκτικά επιλεγμένα από τον καλλιτέχνη. Ξεκίνησε το 2004  δημιουργώντας όσο το δυνατόν περισσότερα.

Τραβώντας κουπί ο Dreyk αποφοίτησε ως γραφίστας, ξεκίνησε να δουλεύει σε περιοδικά ως art director ενώ ταυτόχρονα άρχισε να μεταφέρει τον κόσμο του και στην digital μορφή συνδυάζοντας την ικανότητα του χεριού με την τεχνολογία.

Ένας σιωπηλός καλλιτέχνης που χρόνια τώρα έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, σε φεστιβάλ και πολιτιστικά culture events.

Σήμερα δηλώνει παρών με πιο ώριμο επίπεδο δουλειάς δημιουργώντας και αυτός με την σειρά του μεγάλα murals με νέα θεματική τους φτωχούς χοντρούς ναύτες σε δίχρωμες  παλέτες χρωμάτων γιατί το ταξίδι συνεχίζεται!

Πλέον ζει αποκλειστικά ως καλλιτέχνης αναλαμβάνοντας projects και commissions.

www.dreykthepirate.net

www.facebook.com/dreykthepirate

dreykthepirate.bigcartel.com