Life in Athens

Ποδήλατα στην «πένα»

Summer in the City 2013

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 440
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43177-97083.jpg

Το πρώτο κινητό συνεργείο ποδηλάτων κάνει πεντάλ στους δρόμους της Αθήνας.

Τέλος στα σπασμένα νεύρα από τα σπασμένα φρένα του ποδηλάτου. Όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν έχει πάθει το ποδήλατό σου, η ομάδα του 48x17 Cycles μαζί με το CU έχουν όλα τα εργαλεία. Το CU Pop-Up Service Bike είναι το πρώτο μετακινούμενο συνεργείο ποδηλάτων. Μια πρωτοβουλία του CU, που βασίστηκε στην ιδέα του RESTART. Ιδέα που ανατρέπει όλα όσα ξέραμε έως σήμερα, καθώς φέρνει το συνεργείο στους ποδηλάτες τη στιγμή που το χρειάζονται, προσφέροντας δωρεάν σέρβις.
Η ATHENS VOICE συνάντησε τον Άγι Κολύβα και τον Christian Μανουσαρίδη – τους εμπνευστές του πρώτου κινητού συνεργείου ποδηλάτων στην Αθήνα.

n

Άγις: Το CU Pop-Up Service Bike είναι ένα ποδηλατοόχημα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την ομάδα του 48x17 Cycles, που αποτελείται από ένα cargo bike, με trailer που κατασκεύασε ο καλλιτέχνης Γιάννη Μουράβας εμπνευσμένο από τα teardrop trailer caravans των 50s. Μέσα του κρύβει ένα ολόκληρο συνεργείο με εργαλεία, αλλά το σημαντικότερο είναι η παρουσία του τεχνικού Christian Μανουσαρίδη, από το 48x17 Cycles, που το οδηγεί και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον τις ζητήσει, από μια απλή γνώμη για αναβάθμιση, μέχρι ρύθμιση ταχυτήτων & φρένων, αλλαγή σαμπρέλας, σφίξιμο ποτηριών και ό,τι άλλο προκύψει. Και φυσικά πολλή κουβέντα και χρήσιμες συμβουλές για τι άλλο;... τα ποδήλατα.

Πώς βρίσκει κανείς το CU Pop- p Service Bike;
Άγις: Σε εβδομαδιαίες ποδηλατοβόλτες, συναυλίες, events, αγώνες, αλλά και σε παραλίες, πάντοτε στη διάθεση οποιουδήποτε το χρειαστεί και εντελώς δωρεάν. Το πρόγραμμα του CU Pop-UpService μπορεί να βρει κανείς στο vodafonecu.gr/cu-popup-bike.

Οι πρώτες αντιδράσεις.
Christian: Όσοι έχουν εξυπηρετηθεί μέχρι τώρα στην αρχή ξαφνιάστηκαν. Σίγουρα δεν περίμεναν να εμφανιστεί ένα ποδήλατο με trailer γεμάτο εργαλεία για να τους σώσει από λερωμένα χέρια, σπασμένα νύχια, χαμένο χρόνο και χαμένες πεταλιές, επειδή το ποδήλατό τους αποφάσισε να μη δουλέψει εκείνη τη μέρα. Έχει φανεί σαν θαύμα σε πολλούς, ειδικά όταν η επισκευή απαιτούσε πολύ συγκεκριμένα εργαλεία που δεν έχει ποτέ κάποιος μαζί, και το CU Pop-Up service bike τα παρείχε επιτόπου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ