- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Summer in the City 2013
Ο Γιώργος Καζιάνης φέτος έφερε στην Ελλάδα και άρχισε να λειτουργεί το Real Cinema Screen, έναν πλανόδιο, φορητό κινηματογράφο που μπορεί να στηθεί μέσα σε 15 λεπτά, ικανός να τον παρακολουθήσουν μέχρι 5.000 θεατές. Από 3 χρονών κινηματογραφόφιλος, θεατής του θερινού σινεμά «Ανεμώνη» που τον πήγαιναν οι γονείς του, όταν έκλεισε, ο Γιώργος άρχισε να σκέφτεται μία δικιά του αίθουσα «που δεν θα κλείνει ποτέ» και θα παίζει τις αγαπημένες του ταινίες.
Σήμερα, με το φορητό του κινηματογράφο στήνει υπαίθριες προβολές σε ετερόκλητους χώρους και ζει το όνειρό του. Ήδη έχει δημιουργήσει το κοινωνικό παιδικό φεστιβάλ «Τα Παιδιά Πάνε Σινεμά στον Παράδεισο», στον Κορυδαλλό, το οποίο φέτος παρακολούθησαν 100.000 γονείς και παιδιά σε πανδαιμόνιο χαράς, γέλιων και ποπ-κορν στον αέρα.
Το Σάββατο 9 Ιουνίου μετέτρεψε σε θερινό σινεμά και το Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ανάμεσα σε «λαχανόκηπους» για τα παιδιά που είχε στήσει ο Δήμος της Αθήνας. Στις 17-20 Ιουνίου διοργανώνει το Παιδικό Φεστιβάλ στο Κατράκειο, ενώ όλο το καλοκαίρι θα έχει προβολές μία φορά την εβδομάδα στην Α΄ πλαζ Βούλας και διήμερα σε μεγάλους δήμους της Αττικής.
Η αγάπη για το ελεύθερο σινεμά και την ανοιχτή, λαϊκή διασκέδαση είναι αυτή που ζωντανεύει την Αθήνα του καλοκαιριού.
*Για τις προβολές του Real Cinema Screen μπορείτε να ενημερώνεστε στο facebook.com/RealCinemaScreen, 2114004956
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Ένα παγκάκι που αλλάζει την οπτική που βλέπουμε την πόλη
Ένας κόσμος κρυμμένος πίσω από τις προσόψεις των παλιών σπιτιών, εκεί όπου κινούνταν οι οικιακές εργάτριες και αποτυπωνόταν ο κοινωνικός διαχωρισμός μιας άλλης εποχής
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Η πρωτεύουσα αποκτά τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης φορτιστών
Η καθημερινή ζωή της παλιάς Αθήνας μέσα από τους πλανόδιους επαγγελματίες, τις φωνές, τα επαγγέλματα και τις μικρές ιστορίες των δρόμων της
Δύο παλάμες ενωμένες ενάντια στη σφαγή του χρόνου. Να τι άλλο απέμεινε. Και είναι αρκετό.
Ο Γιώργος Φακίνος μετασκεύασε έναν παλιό στάβλο και φιλοξενεί τσόπερ μηχανές, παλιά αυτοκίνητα και ρετρό αντικείμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.