Life in Athens

Γιατί η BMX σκηνή αγαπά τις Κυριακές;

Τα Sunday Cruise ανεβάζουν το level και γυρίζουν την Ελλάδα με μοναδικά sessions

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ATHENS BMXDAY2017 #BMXDAY

Μπορεί να φανεί πρωτόγνωρο για αυτήν την στήλη να ποστάρω κάτι που αφορά το BMX. Σε πιο νεαρή ηλικία δεν θα το συζητούσα για κανένα λόγο, skater 100% απόλυτος και παθιασμένος. Σήμερα, μετά από 12 χρόνια ζωής αυτής της στήλης, μαζί με αυτήν μεγάλωσα και εγώ οπότε πρέπει να το δω πιο σφαιρικά τα πράγματα…

Για αυτό σας παρουσιάζω την προσπάθεια δύο καλών φίλων που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν όπως εμείς το skateboarding. Την τελευταία διετία έχουν ανεβάσει την σκηνή του BMX της Αθήνας και όχι μόνο όσο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία της κουλτούρας αυτής!  

Big up!

Τα Sunday Cruise ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν περίπου και στον πρώιμη μορφή τους ήταν ένα κανονισμένο session σε κάθε μια από τις γειτονιές της Αθήνας. Στην αρχή η προσέλευση ήταν πολύ λιγότερη, συνήθως περιοριζόταν στα άτομα του στενού μας κύκλου που ούτως ή άλλως θα κανονίζαμε κάτι για το κυριακάτικο session μας. Σύντομα όμως πήρε διαστάσεις και όλο και περισσότερα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για να βγουν στη γειτονιά τους και να κάνουμε ποδήλατο όλοι μαζί.

Λίγο πριν φύγει το 2017 στα τελευταία cruise της χρονιάς η προσέλευση εκτοξεύτηκε με τον αριθμό να φτάνει τα 60-70 ποδήλατα κάθε φορά, αριθμός μεγάλος για το αυθόρμητο χαρακτήρα που είχε το event εξαρχής.

Για το 2018  βλέποντας τη ζήτηση και την προσέλευση να είναι αρκετά μεγαλύτερη, αποφασίσαμε να επισημοποιήσουμε τα Sunday Cruise μετατρέποντας τα σε μια σειρά events με προκαθορισμένες ημερομηνίες και stops για όλο το 2018.

Το πρώτο, την περασμένη Κυριακή στο Χαλάνδρι είχε μεγάλη επιτυχία,  ήρθαν πάνω από 60 riders όλων των ηλικιών και επιπέδων από όλες τις γύρω περιοχές επιβεβαιώνοντας έτσι τόσο την ανάγκη που έχει η BΜΧ σκηνή για events και happenings όσο και την ίδια τη φύση των event μας - μια χαλαρή βόλτα στη γειτονιά με φίλους και supporters.

Επόμενο Sunday Cruise είναι στο Βόλο αρχές Μαΐου (η ημερομηνία έχει αλλάξει από αυτή του επίσημου poster προγράμματος), το main event και κορύφωση τον Ιούλιο στα πλαίσια του BMXDAY 2018, η Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, η Πάτρα τον Νοέμβριο και τα events κλείνουν με το τελευταίο στα Δυτικά Προάστια τον Δεκέμβριο!

Ευχαριστούμε όσους στηρίζουν τα Sunday Cruise κάθε φορά, stay tuned, έρχονται άλλα πολλά!

27658008_2103005913262182_8875222683368688352_n_1.jpg

Το Monster Energy Greece & Dark Side Tattoo Society, που χωρίς τη βοήθεια τους το event δε θα είχε πάρει τις διαστάσεις που έχει. Η American Socks και η εταιρία ρούχων Kush Coma δυναμώσανε την ιδέα ακόμα περισσότερο!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ