Life in Athens

Τι μπορείς να κάνεις χωρίς λεφτά στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα

Συμβαίνουν στην πόλη και σε περιμένουν

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4092917_1.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πάρτι, δράσεις και όμορφα πράγματα χωρίς εισιτήριο. Βόλτες και θεάματα που δεν χρειάζεται να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Αν δεν παίζει μία, παίξε αλλιώς και δες πού και πότε το free entrance είναι ευκαιρία να χαθείς χωρίς να ξοδευτείς και να χάσεις το μέτρημα.

Είσαι 18-25 και θες να φτιάξεις σωστό βιογραφικό;
To εκπαιδευτικό σεμινάριο «Interpersonal skills: Working together for a better future» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Innovathens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, από τη Samsung Electronic Hellas σε συνεργασία με το British Council, σου δίνει την ευκαιρία.

Δύο ώρες για να μάθεις καλύτερα πώς να δημιουργήσεις το βιογραφικό σου σημείωμα και να αναδείξεις τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά του, που θα σου επιτρέψουν να ξεχωρίσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας στην αγγλική γλώσσα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους 18-25 χρονών (φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους), με γνώσεις Αγγλικών Β2 level (επίπεδο Lower ή αντίστοιχο). Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Δευτέρα με free θέατρο από την ομάδα «Primavera»
90 λεπτά θεατρικής Δευτέρας ξεκινούν, στις 26 Μαρτίου, στις 20.30 στο «Εμπρός» από την ερασιτεχνική ομάδα «Primavera» που ανεβάζει την παράσταση «Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Αλεξανδρή.

Το χιούμορ έχει μαθηματική ερμηνεία;
Τι είναι εκείνο που κάνει ένα αστείο απολαυστικό;Τα μαθηματικά είναι διασκεδαστικά; Είναι δυνατόν τα μαθηματικά να βοηθούν στην κατανόηση του χιούμορ; Η λογική και οι κανόνες της λογικής (άρα και των μαθηματικών) είναι απαραίτητα και στο χιούμορ; Υπάρχουν κανόνες που ισχύουν και κανόνες που παρερμηνεύονται;

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για έβδομη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Στη διάλεξή του «Χιούμορ και Μαθηματικά: Μια ερμηνευτική προσέγγιση των μαθηματικών στην ψυχολογία του χιούμορ» ο μαθηματικός, συγγραφέας και μεταφραστής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, graphic novels και μαθηματικής λογοτεχνίας Στάμος Τσιτσώνης απαντά και συζητά για τις ερμηνείες του Άρθουρ Κέσλερ και του Τζον Άλλεν Πάουλος που συνδέουν το χιούμορ με τη θεωρία των καταστροφών. Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00, The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός).

ΓΕΩμετρίες γιατί μια άλλη πράσινη Αθήνα είναι εφικτή
«Από 27 Μαρτίου έως και 15 Ιουνίου. Τρεις μήνες όπου το “κλεινόν” θα έχει την ευκαιρία να ζήσει καταμεσής μιας δράσης-εμπειρίας όπου χώμα και ζωή, τέχνη και ποικιλία από χλωροφύλλες και κορμούς φυτών και δένδρων θα συμβιώσουν αρμονικά, παράγοντας μια ανεπανάληπτα πράσινη ενέργεια! Στους ατελείωτους κήπους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών» όπως γράφει ο Στέφανος Τσιτσόπουλος για τη δράση της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Ένας πρωτότυπος περίπατος σύγχρονης γνώσης και τέχνης ξεκινά και σε περιμένει και ταιριάζει με την άνοιξη που συμβαίνει.

geometries-stegh-920.jpg

Φεστιβάλ Κορεάτικου Κινηματογράφου 2018
Από 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου 2018 στην Αθήνα, με 4 νέες ταινίες, όλες με ελληνικούς υπότιτλους.

maxresdefault.jpg

Η αυλαία ξεκινάει με την δραματική ταινία «Tunnel», και τη σκυτάλη παίρνουν στις 30/3, η αληθινή ιστορία του βασιλιά Jeongjo που πραγματεύεται το φιλμ «The Fatal Encounter», στις 31/3, το «Forever the Moment», μια δραματική ιστορία της εθνικής ομάδας χάντμπολ στους ολυμπιακούς αγώνες 2004. Τίτλοι τέλους στις 1/4 με την ταινία δράσης «The suspect».

Βραδιές Stand up Comedy στη Νέα Σμύρνη
Δέκα από τους καλύτερους κωμικούς της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δυο σπαρταριστές νύχτες Stand up Comedy που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 30 και 31 Μαρτίου στο bar restaurant Noble.

2055045_1.jpg
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Χριστόφορος Ζαραλίκος, Ζήσης Ρούμπος, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Θωμάς Ζάμπρας, Χρύσα Κατσαρίνη, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης και Blink Mike, μεταξύ άλλων, υπόσχονται να γελάσεις με την ψυχή σου είτε στο όρθιο είτε στο καθιστό, και δίνουν ραντεβού στις 22.00, σε δυο βραδιές που παρουσιάζει ο ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας. Η είσοδος στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί το event είναι ελεύθερη.

Άκουσε τη Μεγάλη Λειτουργία του Μπαχ από τη ΦΟΑ
Κατάνυξη και μουσική μεγαλοπρέπεια πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ένα από τα σημαντικότερα έργα της θρησκευτικής μουσικής που γράφτηκαν ποτέ, η Μεγάλη Λειτουργία σε σι ελάσσονα του Ιωάννη Σεβαστιανού Μπαχ από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 30 Μαρτίου, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα, στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 20.30.

50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο
Επτά γυναικείες κινηματογραφικές ματιές με οικουμενική απήχηση. H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το WIFT GR (Women in Film and Television Greece), παρουσιάζουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το αφιέρωμα «50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο» από 30 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου (Παρασκευή έως Κυριακή), στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, μετρό Κεραμεικός) με ελεύθερη είσοδο. «Γιατί οι γυναίκες δεν λάμπουν μόνο μπροστά, αλλά και πίσω από την κάμερα...» όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

thumb_1236_film_main_big.jpeg

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Mαρτίου με το γαλλικό πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ «Και η Γυναίκα Έπλασε το Χόλιγουντ» («Et La Femme Créa Hollywood») των Τζούλια και Κλάρα Κούπερμπεργκ, το οποίο προβλήθηκε στις Κάννες.

Living Realities - Changing Perceptions σε εικόνες που αγγίζουν
Μετά την Πράγα και λίγο πριν ταξιδέψει στη Βιέννη, το διεπιστημονικό και κοινωνικοπολιτικό καλλιτεχνικό εγχείρημα «Living Realities – Changing Perceptions» έρχεται στην Αθήνα. Με κορμό την περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας «Stages of A Flight», οι θεατές εστιάζουν στις σύγχρονες πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να αναζητήσουν νέα πατρίδα.

about-2.jpg

Η έκθεση αντιπαραθέτει τις ιστορίες των πρωταγωνιστών με τις λαϊκίστικες, στερεότυπες εικόνες που προβάλουν τα μίντια. Ο φωτογράφος Simon van Hal και η δημοσιογράφος Nermin Ismail ταξίδεψαν σε επτά χώρες, αναζητώντας ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και τους ακολούθησαν στο ταξίδι τους. Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από 31 Μαρτίου έως 29 Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ