Life in Athens

Οι πόρτες της Αθήνας

Το απόλυτο αθηναϊκό Instagram account του Alexander Jaschik

357830-741365.jpg
Φιλίππα Δημητριάδη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alexander Jaschik
Φωτογραφία: Alexander Jaschiκ

Αν είσαι από εκείνους που απολαμβάνουν να περπατούν στην πόλη και να ινσταγκραμάρουν τις ομορφιές και τα παράδοξά της (αν ανήκεις δηλαδή στο 90% των Αθηναίων) τότε θα έχεις παρατηρήσει ένα κορυφαίο αθηναϊκό χαρακτηριστικό. Τις πανέμορφες πόρτες των κατοικιών, είτε αυτές είναι νεοκλασικές μονοκατοικίες, είτε διαμερίσματα του μοντέρνου κινήματος, ή ακόμα και εκλεκτικιστικά ή Bauhaus κτίρια.

 

Άλλες είναι σιδερένιες με περίτεχνα κιγκλιδώματα να κοσμούν το τζάμι τους και μεγάλα σιδερένια πόμολα. Άλλες ξύλινες, βαριές με διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία. Όπως τις παρατηρούμε και τις λατρεύουμε και εμείς, έτσι τράβηξαν και την προσοχή του Alexander Jaschik.

Ο 28χρονος σκηνοθέτης / σεναριογράφος, φωτογράφος και χειριστής drone ήρθε στην Αθήνα το 2015 και ξεκίνησε διάφορα φωτογραφικά και weblog projects, ανάμεσά τους και το "The Doors of Athens", που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή Instagram accounts εκεί έξω και σε περιμένει να το ακολουθήσεις. Ο Alexander γεννήθηκε στο Μόναχο και σπούδασε σκηνοθεσία και τέχνες. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει και σκηνοθετήσει τις  μικρού μήκους Jean" (2012) και "Bread & Olives" (2014).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kypseli #door #athens #Greece #doors #doorsworldwide #doorsoftheworld #doorsonly #sundoors #onlydoors #mostlydoors #doorsandwindows #doorsofeurope #doorsofathens #architecture #city

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Doors of Athens (@doorsofathens) στις

 

 

 

Sunday / Κυριακή Exarchia / Εξάρχεια #door #athens #greece #ellada #sunday #porta #architecture #design #doorsofathens #church

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Doors of Athens (@doorsofathens) στις

 

Για περισσότερες πόρτες: The Doors Of Athens Facebook Page, instagram.com/doorsofathenswww.alexjaschik.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ