Life in Athens

H Κίνα εκπαιδεύει τον skateboard στρατό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (video)

Πόσο αρρωστημένο;

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sskk.jpg
Μετά την περίοδο τον εορτών διάβασα ένα πολύ σημαντικό άρθρο στο jenkemmag.com, έπαθα σοκ, επιβεβαιώθηκαν οι σκέψεις μου, τι έχουν να δουν τα μάτια μας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην πραγματικότητα, βλέπουμε τελικά ότι το συγκεκριμένο σενάριο άρχισε να εξελίσσεται παράλογα και αμήχανα όπως πιστεύαμε εξ αρχής ότι θα ήταν.  
 
WHAT IS THIS??! SKATEBOARDING TRAINING FROM CHINA

Το παραπάνω βίντεο μιλά από μόνο του, παρουσιάζοντας ένα κινέζικο ολυμπιακό στρατόπεδο. Τα αγόρια και τα κορίτσια είναι όλα εκπαιδευμένα ώστε να γίνουν ρομπότ έχοντας στόχο μια θέση στην κινεζική Ολυμπιακή ομάδα skateboarding. Ετοιμαστείτε, μας αρέσει η όχι η Κίνα είναι εκεί για να κερδίσει!
 
yi_ding_ollie.jpg
 
H CESA και η CRSA έχουν πάρει σοβαρά το ότι το street skateboarding έγινε Ολυμπιακό άθλημα, αποδεικνύοντας  πως η Κίνα συναρμολογεί μια ομάδα παιδιών-ρομπότ. Η CRSA απηύθυνε μια πρόσκληση σε οργανώσεις που είναι προσανατολισμένες στη νεολαία συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, εκκλησιών, κοινοτικών κέντρων ή των αθλητικών πρωταθλημάτων πάσης φύσεως  να διορίσουν τους skaters που θα εκπαιδευτούν για την Ολυμπιακή ομάδα. Ορισμένες ομάδες, όπως η CESA, η οποία διαχειρίζεται το CX Open (σκέφτονται τα κινέζικα X-Games), διαθέτουν καταλόγους από skaters που είναι έτοιμοι να φέρουν σπίτι το χρυσό μετάλλιο. Μικρότερες ομάδες σε όλη τη χώρα συγκεντρώνουν παιδιά που δεν κάνουν ήδη καριέρα σαν pro skaters και εκπαιδεύονται για να ανταγωνιστούν τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου skate industry! 
 
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της CRSA, για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά πρέπει να είναι μεταξύ 8 και 14 ετών, να έχουν προηγούμενη εμπειρία είτε να κάνουν πατινάζ είτε να κάνουν κάποιο άθλημα τύπου πολεμικές τέχνες, γυμναστική ή ακόμα και καταδύσεις. Σίγουρα τα παιδιά από τα μοναστήρια Shaolin με βάση τα αποτελέσματα από push-ups και τρέξιμο ήταν η πρώτη επιλογή για την ομάδα. Τα παιδιά στο στρατόπεδο της CESA πρέπει επίσης να έχουν «ισχυρό πατριωτισμό και επιθυμία να κερδίσουν τιμή για την πατρίδα». Πόσο αρρωστημένο;   
 
hu_tianyou.jpg
 
Η CRSA ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει στρατόπεδα εκπαίδευσης σε έξι επαρχίες. Τα καταλύματα πρέπει να παρέχουν κοιτώνες, τραπεζαρία, εσωτερικό skate park με μαθήματα δρόμου, bowl και γυμναστήριο. Δεν επιτρέπεται να φιλοξενούν περισσότερους από 30 skaters κάθε φορά, το προσωπικό τους πρέπει να περιλαμβάνει έναν προπονητή, έναν διατροφολόγο, έναν ιατρό και έναν ψυχολόγο. 
 
Οι skaters πρέπει επίσης να δεσμευτούν για την κατάρτιση στα skate στρατόπεδα για τουλάχιστον τέσσερις μήνες κάθε χρόνο. Ουσιαστικά, οι χώροι αυτοί είναι Camp-Woodwards  που μένουν εδώ και μήνες, δωρεάν, αντί να πηγαίνουν στο σχολείο! 
 
Μιλάμε για μια  χώρα που κατασκευάζει τα περισσότερα από τα skateboards σανίδια και παπούτσια skate του κόσμου, έχει γίνει Μέκκα επιλογή σε skate spots σε όλους τους επαγγελματίες skaters του πλανήτη. Οι skaters της χώρας που έχουν ήδη έχουν  κάνει καριέρα παγκοσμίως είναι εκτός λίστας.
 
Σίγουρα οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία δεν αγαπούν το skate απλά εκμεταλλεύονται  την ευκαιρία ώστε να γέμιση η τσέπη τους. Κάτι μου θυμίζει αυτό…
 
Πού πήγε το ζω και αναπνέω για το skateboarding; Το βγαίνω με τους φίλους μου ανιχνεύοντας την πόλη ώστε να βρούμε νέα spot και να φιλμάρω τα κόλπα που θέλω; Εάν η κινεζική ολυμπιακή ομάδα skate καταλήγει να αποτελείται από παιδιά που θα έχουν το συγκεκριμένο βιογραφικό και απλά οι ικανότητές τους μπορούν να τους βάλουν στην ομάδα προσωπικά είμαι καλά με αυτό, το συγκεκριμένο βίντεο δεν μου δείχνει τέτοιου είδους στοιχεία, μόνο πλύση εγκεφάλου βλέπω, και μια φασιστική εμμονή που έχει ως αποτέλεσμα την δόξα της χώρας… 
 
Ας ελπίσουμε ότι οι Κινέζοι Ολυμπιακοί διοργανωτές επιλέγουν skaters που είναι σκλαβωμένοι και παθιασμένοι για την σανίδα, και όχι μόνο επειδή μπορούν να εκτοξεύσουν την ικανότητά τους ώστε να αντιμετωπίσουν τον Nyjah Huston.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ