Life in Athens

Φεστιβάλ / Εvents / Εκδόσεις

Schizo-Φρένεια, Audiobooks, Seli Kanou

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 252
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38745-87325.jpg

Φεστιβάλ και events που μπορείς να πας, κι ένα αudiobook για να διαβάσεις

Schizo-Φρένεια
O Κορμοράνος μπαίνει και στο κόλπο των κόμικ, λανσάροντας τις εκδόσεις InkPress. Πρώτη κυκλοφορία είναι η συρραφή των τριών πρώτων τευχών του σχετικά άγνωστου, αλλά απολαυστικά μηδενιστικού περιοδικού “Schizo”. Έργα του κομίστα Ivan Brunetti (έχει εικονογραφήσει και στους NY Times) σχεδιάστηκαν την περίοδο 1995-98 και είναι λίγο πιο απαισιόδοξα από τους νόμους του Μέρφι. Ο μισανθρωπισμός μπορεί να περισσεύει, αλλά κερδίζει και βραβείο Ignatz για το «Καλύτερο Κόμικ» του 2006… - Π.Μ.


Περιμένοντας τα Audiobooks
Οι γνώμες για το αν θα πιάσει ως format το «ηχητικό βιβλίο» στην Ελλάδα διίστανται. Παρ’ όλα αυτά οι σχετικές εκδόσεις πληθαίνουν. Από τις πιο πρόσφατες, σε ό,τι φορά την ξένη λογοτεχνία, ξεχωρίζουν τα «Οι ναυαγοί» του Ερνάν Νέρια και «Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer» του Λούις Σεπουλβέδα (Pathos).

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες συγγραφείς τσέκαρε τα –ελαφρώς παλαιότερα– «Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου χρόνων» του Γιάννη Ξανθούλη, και τα «Η καλοσύνη των ξένων» και «Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι» του Πέτρου Τατσόπουλου (Μεταίχμιο).  Επίσης, από τον Ιανό κυκλοφόρησε σε βιβλίο-cd η ολοκληρωμένη εργασία του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. - Θ.Μ.


Go afro!
Seli Kanou σημαίνει Γιορτή Αγάπης στα bambara, τη βασική διάλεκτο του Mali. Εδώ σημαίνει χορός και μουσική σε ρυθμούς Africa στο κέντρο της Αθήνας. Η πρώτη σχολή αφρικανικού χορού, μουσικής και τεχνών στην Ελλάδα είναι γεγονός. Μαθήματα κρουστών, χοροθεραπεία και σεμινάρια από Αφρικανούς για μουσική και κίνηση. Επίσης γιορτές με αφρικανική κουζίνα. Ετοιμάζονται τα μαθήματα αφρικανικής κουλτούρας για παιδιά με κατασκευές, παραμύθια, τραγούδια και φυσικά χορό. Σύντομα και αφρικανικές ημέρες με επιδείξεις κομμωτικής, παρουσίαση καλλυντικών, βοτάνων κλπ.

Αχιλλέως 53, Μεταξουργείο, 210 5247.070, www.selikanou.com - Μ.Λ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ