Life in Athens

Θάνος Πάνου: O πρώτος Έλληνας που έγινε pro σε μια από τις πιο ιστορικές skateboard εταιρίες

Μιλήσαμε μαζί του και αυτή είναι η ιστορία που μας είπε...

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379098-782236.jpg

Γνωρίζω τον Θάνο από τα 13 του χρόνια, το στοιχείο που τον χαρακτήριζε ήταν η επιμονή του για το skate, που πραγματικά πιστεύω ότι του άλλαξε την ζωή. Αναζητούσε πάντα την εξέλιξη, βάζοντας σχεδόν πάντα ψηλά τον πήχη σε αυτό που κάνει, είχε πάντα το θετικό στοιχείο να μεταδίδει την πώρωσή του σε όλους όσους βρίσκονται γύρω του. Το σίγουρο είναι ότι ο Θάνος τοποθέτησε ένα σημαντικό λιθαράκι στην παγκόσμια και ελληνική ιστορία του skateboarding.

 

Ο έλληνας skater απέκτησε pro model από την πιο σκληροπυρηνική εταιρεία, που δεν είναι άλλη από την Antiz skateboards…Thank you Thanos.

Μιλήσαμε με τον Θάνο που μας είπε μια ιστορία…..

«Το skateboarding είναι απύθμενα φανταστικό! Ένα μεγάλο μέρος της μαγείας του έγκειται στο γεγονός ότι αν και πρόκειται για μια και μοναδική δραστηριότητα, οι τρόποι που μπορεί να το προσεγγίσει κανείς είναι κυριολεκτικά άπειροι. Αυτή την στιγμή θα αναφερθώ στην αυτοκρατορία της Antiz Skateboards.

 Konstantinos Tzemis

Όλα ξεκίνησαν για μένα πριν από 5 χρόνια. Ο τότε team manager μου (Θωμάς Γαλάνης) έστειλε ένα video clip με tricks μου, το οποίο μόλις είχα φτιάξει με τον τότε filmer μου (Κώστα Μάνδυλα), στην Antiz Skateboards χωρίς να με ρωτήσει.

Φυσικά δεν περίμενα απάντηση από αυτό το crew πειρατών της ασφάλτου. Μου φαινόταν πολύ tight η φάση τους για έναν outsider σαν και του λόγου μου. Για καλή μου όμως τύχη μερικούς μήνες αργότερα βρέθηκα σε tour μαζί τους (crash test tour) στη Γαλλική Ριβιέρα.

 Henrik Biemer

Συγκεκριμένα, η πρώτη μου επαφή έγινε ως εξής:

Ελ. Βενιζέλος-Λυών-σύντομη περιήγηση στην πόλη, βιαστικές συστάσεις με τον ένα από τους δύο ιδιοκτήτες (Hugo Liard)-επιβίβαση στο τρένο 3h-Μονπελιέ (εκεί βρισκόταν το team ήταν η στιγμή του tour).

Μέχρι να γίνουν όλες αυτές οι «τραβάτε με κι ας κλαίω» διαδικασίες, είχε εξανεμιστεί οποιοδήποτε hype είχα να γνωρίσω όλο το team. Περιμένοντας στο σταθμό του τρένου για κάμποση ώρα είδα από μακριά τον άλλο συνιδιοκτήτη της Antiz (Julien Bachelier) να έρχεται προς εμένα, σοκ, μέχρι τότε τον ήξερα μόνο μέσα από τα videos.

Ήταν η αρχή της στιβαρής σχέσης η οποία έμελλε τα επόμενα λεπτά να χτιστεί ακέραιη για πάντα. Την επόμενη στιγμή βρισκόμουν μέσα στο βαν, γεμάτο κονκάρδες, αυτοκόλλητα από μπάντες, άδεια κουτάκια μπύρας παντού στο πάτωμα, doom rock στα ηχεία και ένα team τόσο πωρωμένο που με υποδεχόταν με τον καλύτερο τρόπο. Είχα παγώσει!

Ένας από τους πρώτους μου διαλόγους με τα παιδιά ήταν ο εξής:

(καλοκαίρι στη Νότια Γαλλία, 35C)

Fabien: Hey Thanos, would you like a beer?

Εγώ (μετά από όλο αυτό ταξίδι): Of course! Thanks!!!

Fabien: Aright! (σκύβει κάτω από το κάθισμα και ανασύρει ένα κουτάκι μπύρας 35 βαθμών Κελσίου)

Εγώ (μόλις πιάνω το κουτάκι στα χέρια μου): Is this some kind of joke? No, thanks!

Fabien: Ahh? You don't want it? Hey guys, anybody wants some beer?

Everybody: Me, me, Me, ME...!

Εγώ (σκεπτόμενος...): (αααα, ώστε έτσι λειτουργούν τα πράγματα εδώ...) FABIEN, sorry, can I have a beer please?

Fabien: SURE

Everybody: CHEEEEERSSSSSS!!!!

 Mika Gazon

Μετά από την πρώτη επαφή οι περιπέτειες διαδεχόταν η μία την άλλη. Ύπνος στο spot, σε φάρμες, στο δάσος, σε ταράτσες, ξύπνημα από την αστυνομία, skate σε αρκετά εναλλακτικά terrain, ιστορικά tricks, Black Sabbath live, near death experiences συχνά πυκνά, σπασμένα κόκαλα, σκασμένα λάστιχα, industrial wastelands, rock n roll, πολλά λίτρα μπίρας και πάρα πολλά χιλιόμετρα.

Αυτό είναι το σύμπαν της Antiz. Απαρτίζεται από 14 ενεργούς αναβάτες και 5 «πατέρες». Έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα πέντε φορές και φέτος θα είναι η έκτη. Ελπίζω να καταφέρετε να μας συναντήσετε κάπου, μόνο ενδιαφέροντα σκηνικά προκύπτουν όταν συσπειρωνόμαστε...»

All Hail Antiz!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ