Life in Athens

Τα Oscar του skateboarding

Για 15η χρονιά το περιοδικό “Transworld Skateboarding” απένειμε τα δικά του «Awards 2012»

Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το μεγαλύτερο περιοδικό παγκοσμίως το γνωστό μας “Transworld Skateboarding magazine” έστρωσε το κόκκινο χαλί για να υποδεχτεί όλα τα μεγάλα ονόματα από τον χώρο του skateboarding για τα δέκατα πέμπτα βραβεία του. Για την χρονιά που μας πέρασε, το 2012, το κοινό έδωσε την ψήφο του σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Σίγουρα δεν ήταν το ευκολότερο πράγμα να ξεχωρίσεις ποιος από τους κορυφαίους skaters του κόσμου άξιζε το βραβείο, ο ανταγωνισμός και φέτος ήταν μεγάλος αλλά η επιτροπή των κριτών βρήκε την άκρη. Δείτε παρακάτω τα βραβεία ανά κατηγορία και ποιοι ήταν οι νικητές.

  1. Κατηγορία: SKATE AND CREATE WINNERS

    Νικητής: Santa Cruz Skateboards

    Στην συγκεκριμένη κατηγορία κληρώνονται 4 skateboard εταιρείες, με αποστολή να γυρίσουν ένα βίντεο με σενάριο που θα παρουσιάζει το skateboarding μαζί όμως με όλες τις δυνατότητες δημιουργικότητας, δηλαδή χώρος, τοπίο, στυλ και ότι άλλο ευφάνταστο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δημιουργοί του.

     

  2. Κατηγορία: BEST VIDEO 2012

    Νικητής: Pretty Sweet Girl / Chocolate skateboards.

    H Chocolate skateboards, η εταιρεία που κινεί τα νήματα στο skate παγκοσμίως, ήταν φυσικό να βραβευτεί για άλλη μια χρονιά. Μην ξεχνάμε ότι ο Ty Evans και ο Spike Jones, οι εγκέφαλοι της δηλαδή, είναι μοναδικοί στο είδος τους.

     

  3. Κατηγορία: BEST ROOKIE

    Νικητής: Gilbert Crockett (από το Richmond, Virginia)

    Τα τελευταία 2 χρόνια ο συγκεκριμένος νικητής στην κατηγορία «πρωτοεμφανιζόμενος skater» έχει τραβήξει τα βλέμματα με το μοναδικό του στυλ και το υπέροχο pop στα κόλπα του. Σίγουρα υπόσχεται πολλά για το μέλλον και δεν είναι τυχαία στα καλύτερα skate brands αναβάτης.

     

  4. Κατηγορία: READERS CHOICE WINNER

    Νικητής: Guy Mariano

    Οι αναγνώστες είναι οι πιο αυστηροί κριτές, βέβαια το βραβείο δεν πήγε τυχαία στον Mariano. Είναι ο θρύλος που ακόμα και σήμερα ανεβάζει το παγκόσμιο επίπεδο του skateboarding ανοίγοντας δρόμους πάνω στους οποίους θα βαδίσουν οι υπόλοιποι.

     

  5. Κατηγορία: BEST VIDEO PART

    Νικητής: Guy Mariano/ Pretty Sweet video girl/chocolate skateboards.

    Δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβανόμαστε είναι απλά μοναδικός.

     

  6. Κατηγορία: LEGENDARY

    Νικητής: Tommy Guerrero

    Ένας ζωντανός θρύλος του street skateboarding, ο Guerrero ήταν μέλος της θρυλικής εταιρείας Powell Peralta skateboards στην ομάδα Bones Brigade. Το 1984 έγινε ο πρώτος επαγγελματίας street skater. Kέρδισε το πρώτο street-style skating contest το 1983, το 1990 συνεργάστηκε με τον JimTheibud δημιουργώντας την Real Skateboards μια δυνατή skate εταιρεία μέχρι σήμερα. Το 95 παραιτήθηκε από την καριέρα του επαγγελματία skater, ακoλουθώντας το δεύτερο του ταλέντο, την μουσική και σήμερα θεωρείται ένας σημαντικός μουσικός. Δες τον στο youtubetommyguerrero.

     

  7. Κατηγορία: ERIC STRICKER MEMORIAL AWARD STEVE

    Νικητής: Van Doren (Vans shoes)

    Το συγκεκριμένο βραβείο δίδεται στη μνήμη του Eric ένας skater που έχει φύγει από την ζωή αρκετά χρόνια πριν. Φέτος το βραβείο κατέληξε στα χέρια του Van Doren γιατί ξεχώρισε με διαφορά για την προσφορά του στο παγκόσμιο skateboarding ως αναβάτης της Vans Shoes.

     

  8. Κατηγορία: BEST TEAM

    Νικητής: DGK Skateboards

    Πρόκειται για μια ομάδα που από το ολόφρεσκο βίντεο της «Parental Advisory» κέρδισε τα πλήθη. Χρόνια τώρα η παρουσία της εταιρείας γίνεται με αναβάτες που δεν αστειεύονται. Απέκτησαν το βραβείο ως καλύτερη ομάδα για τον λόγο ότι κρατούν αληθινό το παλιό στυλ του skateboarding. Για όλα αυτά βέβαια υπεύθυνος είναι ο μοναδικός Stevie Williams που είναι η καρδιά της ομάδας.