Life in Athens

Τα κορίτσια με τα σανίδια

Τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχει πάρει το μάτι σου τα κορίτσια με τα skate στα χέρια

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356028-738553.jpg

Τα τελευταία χρόνια πρέπει να έχει πάρει το μάτι σου τα κορίτσια με τα skate στα χέρια…. αλλά είναι κάπως αλλιώς τα σανίδια τους ρε φίλε, δεν είναι συνηθισμένα... Τις έχω δει αρκετές φορές στην Φιλοσοφική σχολή εκεί στου Ζωγράφου, να κατεβαίνουν κατηφόρες με υπερβολική ταχύτητα, φαντάσου ότι σταματούσαν με το χέρι στην άσφαλτο μια τρελή κίνηση που δεν μπορώ να την περιγράψω αλλά θυμάμαι ότι ήταν μαγική! Longboard Girls έμαθα ότι λέγονται από ένα φίλο που γνωρίζει μερικές, θέλω να μάθω περισσότερα για την φάση τους γιατί είναι κάτι διαφορετικό για Ελλάδα. Πραγματικά δεν περνούν απαρατήρητες. Πολύ πάθος γουστάρω!

Φίλε νομίζω ότι είσαι καψούρης δεν ξέρω με ποια από όλες… Λες; Καμία σχέση ρε, έλα ξεκόλλα άσε με να διαβάσω, βρήκα ένα interview που μιλάει μια από όλο το crew… Έχουν και Facebook… μπόμπα! 

 

«Το LongboardGirlsCrew δημιουργήθηκε από μια ομάδα κοριτσιών στην Ισπανία το 2010. Εκεί το longboarding ήταν και είναι πολύ διαδεδομένο άθλημα όπως σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Θέλοντας λοιπόν κάποιες κοπέλες να δείξουν ότι σε αυτό που αγαπούν είναι όντως πολύ καλές, δημοσιοποίησαν  ένα video στο youtube δηλώνοντας έμμεσα πως τα κορίτσια είναι αρκετά ικανά για να ενταχθούν στον χώρο αυτόν…  Κατέληξε να έχει εκατομμύρια likes απ' όλο τον κόσμο.

Έτσι, σιγά σιγά, δημιουργήθηκε μια κοινότητα σε κάθε χώρα παγκοσμίως. Σήμερα είναι μια τεράστια ομάδα που κινείται γρήγορα και παντού, «….είμαστε όλες συνδεδεμένες μεταξύ μας και μπορούμε να συναντηθούμε ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη μέσω διαδικτύου», μας λένε.

«Υπάρχει αλληλεγγύη, αγάπη και αφοσίωση στο να διαδοθεί το longboarding ακόμα περισσότερο. Η δική μας ομάδα ξεκίνησε δειλά το 2012 με πολύ λίγα κορίτσια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με την πάροδο του χρόνου διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα και πλέον υπάρχουν πολλά κορίτσια στον χώρο  και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς!

Σκοπός αυτής της ομάδας είναι απλά να δείξουμε την γυναικεία πλευρά του αθλήματος όπως επίσης να διαδοθεί το πόσο όμορφο συναίσθημα είναι το Longboarding και τι μπορείς να πάρεις από αυτό. Όσο πιο πολύ ασχοληθείς τόσο πιο πολύ θα το αγαπήσεις. Στο Longboarding μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο dancing, downhill, freestyle ή απλά να τσουλάς μέσα στην πόλη. Έχεις πολλές επιλογές, η κάθε μία από αυτές περιέχει την δική της μαγεία.

Στα πιο πολλά αθλήματα στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε πίσω, αλλά το στοιχείο αυτό δεν μας ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό. Μόδα ή όχι, εάν αγαπάς αυτό που κάνεις το κάνεις για εσένα και την ψυχή σου και τότε όλα είναι καλά :)

Εύχομαι να γίνει της ‘’μόδας’’ και το longboarding ακόμη περισσότερο για να νιώσουν και άλλοι αυτό το υπέροχο συναίσθημα που νιώθω εγώ με τις φίλες μου. Τα αθλήματα θα πρέπει να ενώνουν τον κόσμο και όχι να τον αποξενώνουν και να τον περιθωριοποιούν. Σε βοηθάνε να γνωρίζεις τον εαυτό σου και κατ' επέκταση τους άλλους, να μαθαίνεις τις δυνατότητες σου, να ξεπερνάς τους φόβους, να ανακαλύπτεις τα όρια σου και μερικές φορές να τα ξεπερνάς. Η άποψη μου είναι πως όλοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν μία τέτοια εμπειρία με οποιοδήποτε τρόπο.

Στην σελίδα μας στο facebook ανακοινώνουμε τις ημερομηνίες που συναντιόμαστε. Όποια κοπέλα ενδιαφέρεται ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, να έρθει να δοκιμάσει να καταλάβει τι κάνουμε. Είμαστε ανοιχτές, επικρατεί ένα πολύ όμορφο ομαδικό κλίμα, πράγμα που δυναμώνει την ομάδα μας και παράλληλα ανεβαίνει και το επίπεδο! Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

Το longboarding σου προσφέρει ένα πανέμορφο συναίσθημα ελευθερίας, ανεξαρτησίας, ηρεμίας και πολλά άλλα όμορφα πράγματα που η κάθε μια από εμάς τα βιώνει διαφορετικά!

Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνεται για να μεταδώσουμε αυτό που αγαπάμε σε όλους εκεί έξω! Είμαστε μια ομάδα, που έχουμε κοινή αγάπη για το άθλημα αυτό και κάθε φορά γίνεται πιο μεγάλη και πιο αληθινή. Δοκίμασέ το!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ