Life in Athens

Μικρά στιγμιότυπα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

stavros-konstantinidis.jpg
Σταύρος Κωνσταντινίδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341798-710945.jpg

Αριστοτέλους με βροχή

Αριστοτέλους με βροχή

Κυριακή πρωί, υγρή Αριστοτέλους, θαμπωμένη. Κάποιοι γλιστρούν βιαστικά κάτω από τις καμάρες. Σκηνικό χωρίς ψυχή, όπως η χώρα.

Φίλιον café

Φίλιον café

Παρότι τα σαββατιάτικα ήταν τα περίφημα πολιτικά ραντεβού στο Φίλιον, και η Κυριακή πρωί είναι υπέροχη. Το Φίλιον δεν έχει εποχή, ούτε ηλικία.

Ήλιος και ψύχος

Ήλιος και ψύχος

Μικρή θεραπευτική μεγαλοσύνη η λάμψη του ήλιου σήμερα. Χαϊδεύει όσο ζεστά μπορεί ψύχος και ψυχές.

Πλατεία Ναυαρίνου

Η κραυγή της πλατείας Ναυαρίνου

Η πιο ενδιαφέρουσα αστική πλατεία μικρής κλίμακας του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η πλατεία Ναυαρίνου έχει εκφυλιστεί και παρακμάσει. Εγκαταλείφθηκε απολύτως στην τύχη της, απ’ όλους. Περνώντας σήμερα το πρωί απο εκεί, στάθηκα για λίγο στο κέντρο της και άκουγα τη σπαρακτική κραυγή της.

Stretto café

Brainstorming στο Stretto café

Στον πρωινό καφέ των «σοφών» του Stretto café στη Θεσσαλονίκη. Με καδράρισμα από τη γωνία της Καρόλου Ντηλ, αναλύεται καθημερινώς η εθνική και υπερπαγκόσμια πολιτική σκηνή! Κανένα γεγονός μικρό, ασήμαντο ή μεγαλειώδες δεν ξεφεύγει από το μύλο της ολιστικής υπερανάλυσης. Τις γιορτινές μέρες ο στοχαστικός παλμός κορυφώνει, προς κάθε κατεύθυνση. Απο πρωτόλειες μαρξιστικές μέχρι βαθιά φιλελεύθερες, με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. Μεταξύ σοβαρού και τρυφερού χιούμορ, είναι το πιο απολαυστικό πολιτικό και κοινωνικό brain storming της Θεσσαλονίκης. Όποτε είμαι εδώ συμμετέχω αδιαλλείπτως με χαρά.

Μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου

Μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου

Εκκωφαντικός ο ήλιος σήμερα, ιδανικό Σάββατο. Θερμές νησίδες ακτινοβολούν στην άσφαλτο. Δεν ξέρεις αν κάνει κρύο ή ζέστη. Μάλλον και τα δύο. Μένουμε Αθήνα, χωρίς μετακινήσεις. Μικρές μετατοπίσεις αποκλειστικά πάνω στις ράγες της Σκουφά. Αγαπημένος δρόμος, με πολλούς κόσμους.

Θεσσαλονίκη σε ομίχλη

Θεσσαλονίκη σε ομίχλη

Υπέροχη Κυριακή Θεσσαλονίκης σαν Λονδίνο, υγρό σκοτάδι από αρχής μέχρι τέλους. Σταγόνες θριαμβευτικής μελαγχολίας.

Η οδός Σκουφά

Η οδός Σκουφά 

Η οδός Σκουφά σε πικρή μελαγχολία. Πέρασαν τα χρόνια της λάμψης. Έτσι είναι οι δρόμοι, σαν τους ανθρώπους, με βαθιές καταθλίψεις και πρόσκαιρες αναλαμπές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ