Life in Athens

Τα ΕΛΤΑ βραβεύονται στη Χάγη

Βραβείο για την πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ, με τη συμβολή της ATHENS VOICE και του 9,84 για τη δράση «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις»

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331084-685659.jpg

Φαντάσου ότι είσαι πρόσφυγας. Ξεκίνησες από τη Συρία, το Αφγανιστάν ή από οπουδήποτε αλλού και με τα χίλια ζόρια κατάφερες να φτάσεις στην Ελλάδα. Και τώρα τι κάνεις; Όσοι ήταν τυχεροί να φτάσει στα χέρια τους το 4σέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο των ΕΛΤΑ, με χρηστικές πληροφορίες, γραμμένο στη γλώσσα τους, ήταν από τους τυχερούς.

Ήταν μια έξυπνη πρωτοβουλία των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), σε συνεργασία με τον 9,84 αλλά και την ATHENS VOICE, που βοήθησε χιλιάδες πρόσφυγες και βραβεύτηκε με «Ειδική Μνεία» από την PostEurop στα βραβεία «Coup de Coeur», στη Χάγη, στις 9 Νοεμβρίου. Το φυλλάδιο, με τίτλο «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις», μοιράστηκε σε χώρους υποδοχής, στα νησιά, σε πλοία και όπου αλλού υπήρχαν πρόσφυγες. Και η δράση συνεχίστηκε με τη συνδρομή της ATHENS VOICE, η οποία στο τεύχος της 1ης Οκτωβρίου 2015 συμπεριέλαβε ένα 4σέλιδο φυλλάδιο με χρηστικές πληροφορίες στα αραβικά, προτρέποντας κάθε αναγνώστη να φροντίσει να το διαθέσει σε έναν πρόσφυγα.

Οι σελίδες από το 4σέλιδο φυλλάδιο στα αραβικά

Ταχυδρόμοι Αλληλεγγύης

Οι πρωτοβουλίες των ΕΛΤΑ για τους πρόσφυγες, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τον Μάρτιο του 2016, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και τη Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κάλεσαν τους πολίτες να αποστέλλουν δωρεάν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 30 τόνοι ειδών έχουν μεταφερθεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ η δράση συνεχίζεται. Έτσι, μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στέλνοντας είδη ατομικής υγιεινής, πετσέτες προσώπου, συσκευασμένα γάντια μιας χρήσης και βρεφικό γάλα σε σκόνη, αθλητικά παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα, υπνόσακους και κουβέρτες στη διεύθυνση: Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Κάνιγγος 20, 10677, Αθήνα, «Για τη Δράση Ταχυ-Δρόμοι Αλληλεγγύης».

 

Το video που προβλήθηκε κατά τη βράβευση των Ελληνικών Ταχυδρομείων για τις δράσεις υποστήριξης των προσφύγων.


Info: Εκτός από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, βραβεύτηκαν επίσης τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για την πρωτοβουλία της ανθρωπιστικής συλλογής αγαθών για τα παιδιά των προσφύγων και την αποστολή τους στην Ελλάδα και η Deutsche Post για το πρόγραμμα ενσωμάτωσης των προσφύγων στη Γερμανία. Πρόκειται για βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο από την PostEurop σε ταχυδρομικούς φορείς, για δράσεις Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ