Life in Athens

Η Αθήνα που μας αρέσει

Για να γιορτάσει τα 175 χρόνια της η Εθνική Τράπεζα είχε μια πρωτότυπη ιδέα που μας έδειξε πώς η Αθήνα μπορεί να γίνει η πόλη των ευχάριστων εκπλήξεων

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 585
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326522-674218.jpg

Τις δέκα προηγούμενες ημέρες λοξοδρομούσαμε συνεχώς προς την οδό Αιόλου προκειμένου να δούμε, να θαυμάσουμε, να φωτογραφήσουμε την πρόσοψη του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας, φυσικά και για να βγάλουμε την τέλεια selfie. Γιατί θέλαμε να απαθανατίσουμε αυτή την ιδέα που μεταμόρφωσε μια γωνιά της πόλης σε έργο τέχνης, θέλαμε να δούμε την Αθήνα όπως θέλουμε να είναι. Η πόλη των ωραίων εκπλήξεων.

Η Εθνική Τράπεζα, που κλείνει φέτος 175 χρόνια (είναι η παλιότερη τράπεζα της χώρας), το γιόρτασε. Η πρόσοψη του κτιρίου της στην Αιόλου έγινε μια τεράστια «οθόνη» προβολής ενός βίντεο με το εμβληματικό έργο της σύγχρονης τέχνης «Ένα Τέλος - Μια αρχή» του Νίκου Αλεξίου.

«Ένα τέλος - Μια αρχή».  Ένας απολογισμός και μαζί μια πρόκληση για το μέλλον τόσο για την Εθνική Τράπεζα όσο και για εμάς. Ένα «τέλος» για ό,τι αφήνουμε πίσω, αλλά και μια ελπιδοφόρα «αρχή». Και αυτή εμείς κρατάμε περισσότερο. 

Τόσα χρόνια η Εθνική Τράπεζα αποδεικνύει πως αγαπάει την τέχνη και, για ακόμα μία φορά, μας έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πώς μπορεί η τέχνη να αλλάξει την πόλη και την καθημερινότητα. Τι ωραία να υπάρχει και συνέχεια…

Επιμέλεια του έργου: Εθνική Τράπεζα, Δρ Όλγα Μεντζαφού, καλλιτεχνική σύμβουλος. Με τη συνεργασία των: Ο Μεγάλος Κήπος, Αρχεία Νίκου Αλεξίου, Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ