- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Graffiti πάρτι κάτω από τη Γέφυρα
Παλιοί graffiti artists, άλλοι «συνταξιούχοι» πια και άλλοι ακόμα εν ενεργεία, μαζεύτηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» στο Φάληρο και πέρασαν μία μέρα όλοι μαζί κάνοντας φυσικά τι άλλο... Κυριακάτικο βάψιμο, όπως τα παλιά χρόνια!

Όπου γύριζες, έβλεπες ευτυχισμένα πρόσωπα με μία αίσθηση νοσταλγίας και προσμονής. Πολλοί από τους παλιούς artists είχαν έρθει με τις οικογένειές τους, όπου τα παιδιά έβλεπαν τους πατεράδες τους με ένα σπρέι στα χέρια ή με ένα μικρόφωνο. Ήταν καταπληκτικό να βλέπεις όλες αυτές τις γενιές ενωμένες μέσα από κοινές αγάπες: το graffiti και τη μουσική.

Εμπνευστής όλης αυτής της ιδέας ήταν ο Χαρίτωνας (Tuiyo). Παλιός artist ο ίδιος και ιστορικός πια του κινήματος του graffiti στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει υλικό 600 σελίδων και 2.500 φωτογραφιών με όλη την ιστορία του ελληνικού graffiti. Προς το παρόν το βιβλίο αυτό λόγο κρίσης βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στη διαδικασία ανεύρεσης πόρων για να μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Στο Old School Meeting συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι παλιοί writers και crews: Sake (tattooartist), Artemios, FSP, Dre, Braze (pupet), Paladin, Senor, Dask,Billygee, Lune82, Loni85, Seme, ΠΛΑΤΩΝ, Taze, Wore, Jar, Othes, Skitsofrenis, LoL, TXC, NBW, WFC, INC, LOOTERS, FSB (Heroes), HIT, UDK, 114. Υπήρχαν όμως και κάποιοι νεότεροι καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Το πάρτι ξεκίνησε το πρωί. Όσο περνούσε η ώρα ερχόντουσαν ολοένα και περισσότεροι φίλοι από το παρελθόν, που είχες αρκετά χρόνια να τους ανταμώσεις. Όχι μόνο γνωστοί και φίλοι των writers αλλά και πολλοί που ενδιαφέρονται για αυτή την τέχνη, καθώς και νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν, ήρθαν να δουν τα «θρυλικά ονόματα» που έχουν ακούσει τόσα για αυτούς. Το αστείο ήταν ότι πολλοί γείτονες ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει και για ποιο λόγο γίνεται αυτή η συγκέντρωση. Στην ουσία ήταν ένα meeting ιστορικών graffiti artists και παράλληλα μία καλή ευκαιρία να γνωριστούν οι παλιότεροι με τους νεότερους.

Το συγκεκριμένο μέρος επιλέχθηκε γιατί θεωρείται σημείο-σταθμός (και όχι μόνο επειδή περνάει το τρένο) για το graffiti, καθώς είναι από τα πρώτα μέρη που οι άνθρωποι έχουν υποστηρίξει την τέχνη αυτή και δόθηκαν άδειες για κάτι τέτοιο. Αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για το αθηναϊκό graffiti. Πόσο ωραίο είναι που περνάει το τρένο και τόσοι άνθρωποι μπορούν και βλέπουν μέσα από τα παράθυρα των βαγονιών μία εξωτερική «γκαλερί» με ελεύθερη είσοδο και με τόσα έργα τέχνης συγκεντρωμένα.
Ήδη ο Χαρίτωνας και όλοι εμείς σκεφτόμαστε την επόμενη συνάντησή μας. Μία συνάντηση που εξελίχθηκε σε ένα γιορτινό φεστιβάλ. Παραθέτουμε πολλές φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα.











ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπήκαμε στο νέο urban resort που επανασυστήνει την έννοια της αθηναϊκής πολυτέλειας
Ο ιδρυτής της Kineo και του Take Back the City μιλά για την καθημερινότητα στην Αθήνα, τις μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά και γιατί η πόλη είναι τελικά θέμα κουλτούρας.
Λουλούδια, χρώμα και άρωμα χωρίς να φύγεις μακριά από το σπίτι σου
Ένα γλυπτό που απεικονίζει τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή σε κανονικές διαστάσεις γίνεται το νέο τοπόσημο της πόλης
Μια ανοιξιάτικη διαδρομή στην πόλη, ανάμεσα σε μικρές ματαιώσεις, χαμένες συνήθειες και τη σημασία των ανθρώπινων επαφών
Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων για το νέο πάρκο 25 στρεμμάτων
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Στη συνέντευξη Τύπου του «This is Athens-Agora» αποτυπώθηκε ένα ευρύτερο σχέδιο για το πώς η Αθήνα θα παραμείνει ελκυστική, διατηρώντας ένα μέτρο
Όταν το Digital Art μεταμορφώνει την πόλη
Μια in situ πολυμεσική εγκατάσταση ψηφιακών τεχνών που σε περιμένει να την ανακαλύψεις
Το απόλυτο καλοκαιρινό ραντεβού για παιδιά και εφήβους
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.