Life in Athens

Bright Skateboarding

Καλοκαίρι στο Βερολίνο με βροχή

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 405
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26228-58106.jpg

Ηταν η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου κι ενώ εδώ ο κόσμος ετοιμαζόταν για τη μεγάλη καλοκαιρινή απόδραση, η κοινότητα του skateboarding (αναβάτες και επιχειρηματίες) ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για το Βερολίνο. Η μεγάλη παγκόσμια έκθεση της Bright Skateboarding άνοιγε τις πύλες της και φέτος σε μια τριήμερη γιορτή που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στη γερμανική πόλη. Φυσικά δεν μπορούσαμε να λείψουμε κι εμείς απ’ αυτό το event και μάλιστα με σημαντική παρουσία. Στη συγκεκριμένη έκθεση παίρνει μέρος όλος ο πλανήτης, είναι η αρχή του παιχνιδιού εκτός έδρας για κάποιον που θέλει να φανεί. Όλες οι skate εταιρείες, αμερικάνικες και ευρωπαϊκές, έχουν περίπτερα που εκθέτουν τα νέα τους προϊόντα, όπως σανίδες, εξοπλισμούς, ρούχα, παπούτσια… σε ένα τεράστιο τριώροφο χώρο, δημιουργώντας μια τρομερή ατμόσφαιρα.

Φέτος η χώρα μας είχε αξιόλογη παρουσία για πρώτη φορά. Η Goodbie skateboards με σήμα το γαϊδουράκι έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της εδώ παρουσιάζοντας το ολόφρεσκο παπούτσι που έβγαλε σε συνεργασία με τη Lakai footwear, τα σανίδια με τα νέα της γραφικά μαζί με επιλεγμένα σχέδια από παλαιότερες σειρές, ρόδες, ρουλεμάν κ.ά. 

Mέσα στο χώρο το κλίμα ήταν πραγματικά μοναδικό. Περπατώντας στον εκθεσιακό χώρο ένιωθες σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Χιλιάδες πληροφορίες με ταχύτητα dt πυρπολούσαν τον εγκέφαλό σου. Στον εξωτερικό χώρο είχε στηθεί ένα τεράστιο skate park, όπου γνωστά ονόματα του χώρου από κάθε σημείο του πλανήτη όργωναν το πάρκο με τα κόλπα τους. Το κοινό παρακολούθησε μοναδικό θέαμα, αφού το πρόγραμμα είχε demo από τις ομάδες RVCA clothing, Flip skateboards, LRG clothing με skaters από Αμερική και Ευρώπη. Στην πορεία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός line (συνεχόμενα κόλπα) με αναβάτες γνωστούς και μη, ανάμεσά τους και οι δικοί μας Πάνος Λούπης και Μιχάλης Βασιλάκης που είχαν μια καλή παρουσία.

Στον τελικό του Europe Make it Count της Element skateboards, με αναβάτες από κάθε χώρα της Ευρώπης, ο Σπύρος Τσαρουχάς έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Υπήρχε ένα χαλαρό κλίμα στο πάρκο από όλους, συζητήσεις, αγκαλιές, χαμόγελα, πλάκες, στοιχεία που σε έκαναν να νιώθεις cool και οικεία, μια απόδειξη ότι το skateboarding είναι πρώτα απ’ όλα fun! Το πρόγραμμα συνεχιζόταν και τις βραδινές ώρες με πάρτι και γιορτές σε πολύ ιδιαίτερα μαγαζιά. Παρακολουθήσαμε πρεμιέρες βίντεο-ντοκιμαντέρ, όπως το «Powell Peralta Bones Brigades», το «This not California» και «Jart skateboards video». Αν και ο καιρός έκανε φάουλ με βροχούλες, δεν πτοήθηκε κανείς μας. Ανιχνεύσαμε το Βερολίνο αρκετές μέρες μετά το κλείσιμο της έκθεσης και συλλέξαμε βίντεο υλικό, κάνοντας skate σε κάθε σημείο της πόλης μαζί με τον Giovani Σκιαθήτη. Αναμένετε για το βίντεο-ντοκιμαντέρ που θα σκάσει στο διαδίκτυο από τον Κώστα Μάνδυλα για όλη την περιπέτεια της ελληνικής ομάδας στη χώρα που μας θεωρούν Lazy!

image


SKATE NEWS

Ο Mike Κουλιαντώνης, ο γνωστός λάτρης του skate που φροντίζει το μικρό διαχρονικό spot στο Χαϊδάρι, δημιούργησε ακόμα μια φορά μια άψογη κατασκευή, ένα curb ενωμένο με ένα manual curb βιδωμένα στο πάτωμα. Μπορώ να πω ότι είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει από τα χέρια του Mike. Όταν το φως μάς αποχαιρετά, υπάρχουν προβολείς και μπορείς κάλλιστα να συνεχίσεις να ιδρώνεις. Συγχαρητήρια, Μike, για την πολύτιμη βοήθειά σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ