Life in Athens

New Kids on the Board

Γιάννης Βασιλείου, 12 ετών

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 385
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι πιτσιρικάδες εντάσσονται στη σκηνή μας και αυτό είναι αρκετά ελπιδοφόρο και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Το περίεργο είναι ότι αυτά τα παιδιά, αν και τόσο μικρά, έχουν αρκετά χρόνια που ασχολούνται με το skate, γνωρίζουν τα πάντα γύρω απ’ αυτό και πολλά είναι ταλεντάκια. Έψαξα και βρήκα μερικά, θα σας τα παρουσιάζω μέσα απ’ αυτή τη στήλη ή μάλλον θα τους λέω να αυτοπαρουσιάζονται. Να ο πρώτος.

Γιάννης Bασιλείου, 12 ετών

«Ασχολούμαι με το skate 2 χρόνια και η αιτία που με έκανε να αρχίσω ήτανε το πάρκο στη Χαλκίδα. Έχω εξοχικό εκεί και όταν πήγαινα έβλεπα τα παιδιά που έκαναν skate, μου άρεσε το θέαμα και εντυπωσιάστηκα από τον Ορέστη Καραγιώργη. Πιστεύω ότι η ελληνική σκηνή έχει αρκετούς καλούς skaters κάθε ηλικίας. Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότερα παιδιά ξεκινούν να μαθαίνουν κι αυτό είναι πολύ καλό.

Tο μόνο κακό είναι ότι δεν έχει αρκετά πάρκα η Αθήνα για να μάθει ένα νέο παιδί, επειδή στο δρόμο είναι λίγο δύσκολο. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα παιδιά που ξεκινάνε ψάχνουν μανιωδώς να βρουν χορηγό, ενώ δεν έχουν ακόμη καλό επίπεδο. Αυτό είναι λάθος, γιατί το skate είναι αρκετά δύσκολο, θέλει πολλή εξάσκηση και χρόνο, εξάλλου κάνεις skate για τον εαυτό σου και όχι για το χορηγό. Τα μέρη που μου αρέσουν να κάνω skate είναι η πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι και το skate Plaza στους Αμπελόκηπους, που είναι κοντά στο σπίτι μου. Οι γονείς μου είναι θετικοί που κάνω skate, απλά πρέπει πρώτα να διαβάζω για το σχολείο. Για τη χρονιά που πέρασε με χαροποίησε πολύ που φτιάχτηκε το πάρκο στους Αμπελόκηπους, αλλά και οι διαγωνισμοί που έγιναν. Μεγαλώνοντας θέλω να συνεχίσω, διότι μου αρέσει πολύ το skate, μου βγάζει αρκετό συναίσθημα».


Skate & The City

Το μυστικό του Δέλτα. Σας έχω νέα. Κάποια από τα παγκάκια που χρησιμοποιούσαμε στο παλιό σημείο εκεί στο Δέλτα Φαλήρου είναι ξανά στη θέση τους. Ορμάμε στο γλυκό!

Πεδίον του Άρεως. Μόνη σαν ανεμώνη καμαρώνει η Αθηνά, στο κέντρο της πλατείας, μετά την ανάπλαση του μνημείου. Τα συγχαρητήριά μας σ’ αυτούς που κατάφεραν να διώξουν τη ζωή που υπήρχε εκεί κάποτε.

Κρίση και skate. Τιμές που πατούν στο έδαφος σε παπούτσια για skate. Στο κατάστημα Color (Πρωτογένους 5, Ψυρρή) θα βρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Εξάλλου, για σκίσιμο δεν πάνε τα παπούτσια σου; 

Skate Park, γενικώς. Είναι πανέμορφο να βλέπεις ανθρώπους να επιστρέφουν αγκαλιά με το skate τους σε χώρους που μεταμορφώθηκαν σε skate πάρκα.

Skate Plaza. BMX guys, δεν μας πείθετε ότι το Skate plaza (στους Αμπελόκηπους) είναι στα μέτρα σας. Εξάλλου το νέο στιλ στη σκηνή σας είναι το street, σωστά; Η Αθήνα είναι τεράστια. Ο νοών... νοείτω.

Νέα παγκόσμια τρέλα. Η επιστροφή των μυθικών παπουτσιών «Air Jordan», που επανεκδόθηκαν σε limited edition. Αν τα είχες απωθημένο από την παιδική σου ηλικία, κάνε μια βόλτα μέχρι το «Ministry Of Concrete» (Κων/πόλεως 42, Γκάζι) και θα αποζημιωθείς.