Life in Athens

Οι τολμηροί της κρίσης

Vezene: Από το Ιόνιο με αγάπη

Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 382
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Άρης Βεζενές σπούδασε Οικονομικά στο Σικάγο, αλλά για να συμπληρώσει το πενιχρό φοιτητικό του εισόδημα δούλευε ταυτόχρονα και σε εστιατόρια. Περνώντας από όλα τα πόστα –λάντζα, βοηθός σερβιτόρος, βοηθός σεφ– ανακάλυψε το ταλέντο του στη μαγειρική και φρόντισε να το απογειώσει παρακολουθώντας σεμινάρια, ταξιδεύοντας και δοκιμάζοντας γεύσεις του κόσμου. Πίσω στην Ελλάδα έπρεπε να αποφασίσει: ατσαλάκωτο κοστούμι και 8-4 ωράριο γραφείου ή… «είναι ωραίο να μην εξαρτάσαι από κανέναν και να κάνεις αυτό που περισσότερο σε ευχαριστεί». Νίκησε το δεύτερο. Η γκουρμέ ψαροταβέρνα που πρωτάνοιξε στον τόπο καταγωγής του, το Μεγανήσι, έγινε famous σταθμός για όλους τους σκαφάτους του Ιονίου και αποτέλεσε τον προθάλαμο για το εστιατόριο-bistrot Vezene, που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι πίσω από το Χίλτον και μάζεψε τους σκαφάτους του Ιονίου αλλά και όλη την Αθήνα. Η επιτυχία συνεχίζεται αμείωτη, στα άμεσα σχέδιά του είναι και η προσθήκη μιας gastropub στο υπόγειο του εστιατορίου και ο ίδιος δηλώνει: «Αν πιστεύεις πολύ σε μια ιδέα, την υποστηρίζεις, και είσαι συνεπής, τίμιος, νόμιμος, τότε μπορείς να πετύχεις ακόμη και μέσα στην κρίση. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, απλά στην κρίση είναι μετρημένες».

Βρασίδα 13, 210 7232.002

image