Life in Athens

Τι ξέρεις από skate;

Είναι αγαπημένη ηθοποιός, η γνωστή μας Σοσό στα τηλεοπτικά «Εγκλήματα».

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 375
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19275-42605.jpg

Είναι αγαπημένη ηθοποιός, η γνωστή μας Σοσό στα τηλεοπτικά «Εγκλήματα». Να πώς αυτοπροσδιορίζεται: «Γεννήθηκα στο Αίγιο, τελείωσα τη Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα και παράλληλα τη Σχολή Θεάτρου Τέχνης. Από τότε είμαι ηθοποιός και προσπαθώ να κάνω δουλειές που να μου αρέσουν». Προσπαθήσαμε να δούμε πόσο σχέση έχει με το skate...

Τι ξέρεις για το skate; Ξέρω ότι είναι μια σανίδα μ’ έναν άνθρωπο επάνω, που όλο τσουλάει και τσουλάει… έχω μια τέτοια σανίδα σπίτι μου, χωρίς ροδάκια, ζωγραφισμένη από τον Λάζαρο Ζήκο, πολύ αγαπημένο καλλιτέχνη και φίλο που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι.

Περίγραψέ μου την πρώτη σου επαφή με τον κόσμο του skateboarding; Είχα βρεθεί τυχαία σε ένα πάρκο που συμπτωματικά γινόταν ένας αγώνας skate, με απορρόφησε τόσο που έμεινα και κοίταζα τα παιδιά με τις ώρες….

Τι θαυμάζεις στη συγκεκριμένη κουλτούρα; Την ανατρεπτικότητα, την ελευθερία, τα ρούχα τους και γενικότερα το στιλ τους.

Πιστεύεις ότι οι skaters διαφέρουν από τα άλλα παιδιά; Όπως διαφέρουν όλοι αυτοί που κάνουν κάτι που αγαπούν, που έχουν ταλέντο, που επιμένουν, προσπαθούν, πέφτουν και ξανασηκώνονται, χτυπάνε και παρόλα αυτά συνεχίζουν.

Τι σε φοβίζει όταν βλέπεις κάποιον να κάνει skate; Αυτό που με φοβίζει είναι μη μου πουν «δοκίμασε κι εσύ».

Όταν ακούς flip back side tail slide τι σου έρχεται στο μυαλό; Τι να ’ναι; Ντίσκο του ’70;

Στείλε ένα μήνυμα στους κυβερνήτες της πόλης που μπορούν να βοηθήσουν τη σκηνή του skateboarding; Τι μήνυμα να πρωτοστείλεις στους κυβερνήτες αυτής της πόλης; Αλλά αν θέλουμε να πούμε για το συγκεκριμένο, να κάνουν ένα χώρο για skate που να τον φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά, αν και η αλήθεια είναι ότι μ’ αρέσει να τους βλέπω στο δρόμο.


n

n

ΧΑΪΔΑΡΙ LOCALS UPDATE SPOT

Υπάρχει ένα παλιό, καλό και γνωστό σποτ για όλους εμάς τους skaters στο δάσος Χαϊδαρίου, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Κάθε χρόνο, σ’ αυτό το μέρος, ένας φίλος local της περιοχής που νιώθει αυτή τη skate πίστα σαν δεύτερο σπίτι του, παίρνει την πρωτοβουλία να ανακαινίσει το χώρο μαζί με φίλους του όσο γίνεται καλύτερα. Φέτος την πρωτοβουλία πήρε ο Mike Κουλιαντώνης μαζί με τον Μιχάλη Λουκίσα και τον Argi. Μάζεψαν χρήματα από κάθε skater, πήραν φτυάρι, τσιμέντο και μυστρί και στρώθηκαν στη δουλειά. Με ένα έξυπνο πλάνο εκμεταλλεύτηκαν τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου και τον μεταμόρφωσαν σε ένα μοναδικό σποτ για skate. Τα γνωστά μακριά rails που υπάρχουν πάνω από ένα χρόνο στο χώρο πλέον θα έχουν τέλειο μαρμάρινο έδαφος που θα απογειώσει, ενώ στο τελείωμα του μαρμάρινου διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένα όμορφο Gap για ποικιλία. Στα σχέδια υπάρχει και η δημιουργία ενός Bank curb & manual curb, που θα ενοποιήσει τα πάντα στο χώρο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε τελειώνοντας είναι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, που έχουν το κουράγιο να κάνουν σωστές κινήσεις, γιατί όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους χώρους που χρησιμοποιούμε. Βάλτε το χεράκι στην τσέπη, ό,τι μπορεί ο καθένας, εξάλλου για όλους μας δημιουργούνται. Υποστηρίζουμε θερμά τέτοιες κινήσεις και αναμένουμε τα εγκαίνια του χώρου σύντομα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ