Life in Athens

Χαμάμ το πιο καυτό μέρος της Αθήνας

Αφού, είπαμε, «ανήκωμεν εις την Ανατολή»…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 374
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19095-42215.jpg

Εκείνο της Πλάκας στο «Λουτρό Των Αέρηδων» λειτουργεί πια ως μουσείο. Το «Χαμάμ» στα Πετράλωνα είναι πια μουσική σκηνή. Και το πρώτο αυθεντικό χαμάμ στην Αθήνα –μετά από πολύ πολύ καιρό– είναι γεγονός. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, πια να παίρνεις το πρώτο αεροπλάνο για την Πόλη. Ανεβαίνεις την οδό Ασωμάτων και λίγο πριν φτάσεις στη συνονόματη πλατεία στρίβεις δεξιά σε ένα αδιέξοδο στενό.

Εκεί βρίσκεται το κυριολεκτικά «πιο καυτό μέρος στην πόλη». Μπαίνεις στο πολύ ενδιαφέρον και από αρχιτεκτονικής άποψης κτίριο (άλλωστε η ψυχή του πρότζεκτ, και μία εκ των τριών ιδιοκτητών, Νάγια Κούρτη, είναι αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων), σε υποδέχονται και σε οδηγούν στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται τα αποδυτήρια για να αλλάξεις. Ο ζεστός χώρος είναι για 6 άτομα και υπάρχει μια έξτρα αίθουσα με 2 μαρμάρινα κρεβάτια για τη φουλ υπηρεσία (απολέπιση, λουτρό με φυσικό σαπούνι, λούσιμο και μασάζ).

Μπορείς βέβαια και απλά να κάνεις τη λούφα σου όση ώρα θες πάνω στην καυτή στρογγυλή πλάκα, ενώ ο χώρος είναι μεικτός για άντρες και γυναίκες (εκτός από τις Τρίτες, που είναι «just for the ladies»). Απλά καλό θα είναι να κουβαλάς το μαγιό σου, αλλά ακόμα κι αν το ξεχάσεις σου παρέχονται εσώρουχα μιας χρήσης. Όταν αποφασίσεις ότι ζεματίστηκες όσο πρέπει, βγαίνεις ροδαλός στο σαλονάκι, παίρνεις το τσάι σου και μπορείς να αράξεις τρώγοντας ή πίνοντας κάτι από το μπαρ. Το Ζεριατρίκ της καινούργιας χρονιάς έχει μόλις ολοκληρωθεί…

Hammam Baths, Αγ. Ασωμάτων 17 & Μελιδόνη 1, Θησείο,  www.hammam.gr, Τρ.-Παρ. 13.00-22.00 & Σάβ.-Κυρ. 10.00-22.00 (Δευτ. κλειστά)/ Ενδεικτικές τιμές: απλό χαμάμ € 25, «Αλί Μαμά» χαμάμ (πλήρης υπηρεσία) € 45 (€ 80 το ζευγάρι, προπληρωμένα πακέτα € 210 για 6 συνεδρίες, € 320 για 10 και € 600 η ετήσια συνδρομή)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ