Life in Athens

Skate 372

Girls on board

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 372
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δάφνη Αθανασίου
Δάφνη Αθανασίου

Girls on board

Δάφνη Αθανασίου

Τον τελευταίο καιρό η εικόνα της παρέας άλλαξε, προς το καλύτερο. Μεγάλωσε και απέκτησε γυναικείο πληθυσμό. Είχα αρκετά χρόνια να δω κορίτσι να κρατά skate στα χεράκια της, με νυχάκι κόκκινο που δεν περνά απαρατήρητο. Η Δάφνη είναι η νέα μας φίλη που τσουλά με τη σανίδα της καθημερινά, είναι 24 χρονών με ένα χαμόγελο που δεν ξεχνάς εύκολα. Η Athens Voice άραξε και μίλησε μαζί της.

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τον κόσμο του skateboarding;

Για αρκετά χρόνια είχα φίλους skaters και είχα καταλάβει πώς είναι η συγκεκριμένη κουλτούρα, πράγμα που σεβάστηκα και δέχτηκα γρήγορα. Υπάρχει κάτι που σε μαγνητίζει στην όλη κατάσταση.   

Πώς πήρες την απόφαση να ενταχτείς στη συγκεκριμένη κουλτούρα;

Με τράβηξε η πρόκληση να μάθω να έχω έλεγχο του σώματος μου πάνω στο skate. Αλλά περισσότερο με τρέλανε η ελευθερία που νιώθεις όταν τσουλάς με αυτό.   

Πώς αντιμετωπίζουν οι φίλες σου το γεγονός ότι κάνεις ένα χόμπι που στην Ελλάδα ακόμη θεωρείται μόνο αντρικό;

Δεν έχω νιώσει κάποια περίεργη συμπεριφορά από φίλες. Βέβαια πρέπει να πω ότι η καλύτερή μου φίλη κάνει και αυτή skate, οπότε μια χαρά, δεν είμαι μόνη μου εντελώς. Σίγουρα σε κάποιες μπορεί να φαίνεται κάπως, αλλά αυτό δεν με απασχολεί γιατί απλά αγνοούν τη μαγεία της όλης κατάστασης.

Πόσο δύσκολο είναι για σένα να εξελιχτείς ξεπερνώντας τους φόβους σου πάνω στη σανίδα;

Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο επίπεδο σε αυτό που κάνω, η εξέλιξη είναι τρομερά σκληρή, ειδικά για ένα κορίτσι. Όμως, η δυσκολία είναι ο παράγοντας που με σαγηνεύει όπως και να έχει.  

Πώς νιώθεις που καθημερινά συνυπάρχεις περισσότερο με αγόρια; Νιώθεις άβολα;

Πάντα έκανα παρέα με αγόρια, εξάλλου χάρη σε αυτούς γνώρισα και τον κόσμο του skateboarding. Το γεγονός πως δεν βλέπω αρκετά κορίτσια ενεργά στο χώρο δεν με σοκάρει. Εμείς τα κορίτσια μπορεί να φοβόμαστε λίγο παραπάνω!

Στείλε ένα μήνυμα στο γυναικείο πληθυσμό.

Βγείτε έξω ξεπερνώντας τους φόβους σας. αποκτώντας προσωπικό έλεγχο… GO SKATE.


Indoor Skate Park Saluga 

n

Ενώ η κατάσταση στη χώρα μας έχει φθάσει στο απροχώρητο, στο κόσμο του skateboarding συμβαίνουν θαύματα τον τελευταίο καιρό. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα αποκτήσουμε το δεύτερο κατά σειρά skate park, αυτή τη φορά θα είναι κλειστό και θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η ιδέα γεννήθηκε από ανθρώπους που είχαν όρεξη και δυνατότητα να υλοποιήσουν το project. Γνωρίζοντας το τεράστιο κενό από σωστά skate parks που υπήρχε στη συμπρωτεύουσα, μπόρεσαν και έκαναν το μεγάλο βήμα. Ο χώρος θα βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, στο γνωστό Εμπορικό κέντρο Cosmos/ΙΚΕΑ. Τα σχέδια των κατασκευών επιλέχτηκαν από την ομάδα του Micro x Treme, το πάρκο θα περιέχει αρκετές διαφορετικές κατασκευές, όπως banks, pyramids, quarters, flat curbs rails, hubba, hand rals, σκαλιά και για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα πανέμορφο Bowl.

Τα μεγέθη των κατασκευών θα καλύπτουν από αρχάριους έως επαγγελματίες, ενώ χώροι όπως καντίνα, skate shop και αποδυτήρια θα υπάρχουν για όλο το κοινό. Το έδαφος θα είναι βιομηχανικό τσιμέντο, άρτιο για να τσουλάει ένα skate, όλες οι κατασκευές θα είναι ξύλινες, θα υπάρχει στέγη για τις βροχές, ενώ περιμετρικά θα είναι ανοιχτό, κάτι σαν το Mystic Cap στην Πράγα. Οι κατασκευές έχουν επιλεγεί μία προς μία από τη γνωστή εταιρεία Tech Ramps, που φτιάχνει πάρκα, και μπορείτε να ρίξετε μια μάτια στη σελίδα της στο διαδίκτυο. Ο χώρος θα έχει είσοδο, δεν γνωρίζουμε ακόμα το ποσό, βέβαια θα υπάρχει μηνιαία κάρτα που θα είναι πιο οικονομική.

Τι ωραία, τι καλά, ένα ακόμα πάρκο αντάξιο με τα ευρωπαϊκά σε μια αγαπημένη πόλη, μάλλον θα είναι από τα μεγαλύτερα τον Βαλκανίων, όλοι οι Locals πλέον θα έχουν ένα χώρο δικό τους. Θα επανέλθουμε ξανά στο θέμα, όταν θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του πάρκου. Μέχρι τότε κρατάμε την αναπνοή μας και περιμένουμε.

 billygee23@yahoo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ