Life in Athens

Back to school

Είναι χαρά μας όταν μαθαίνουμε ότι, παρά την κρίση που βιώνουμε, στο χώρο του skateboarding ετοιμάζονται να γίνουν events πολλά και ενδιαφέροντα

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 359
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15862-35427.jpg

Είναι χαρά μας όταν μαθαίνουμε ότι, παρά την κρίση που βιώνουμε, στο χώρο του skateboarding ετοιμάζονται να γίνουν events πολλά και ενδιαφέροντα, έτσι ώστε να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να μη μας πάρει από κάτω η σκατοκατάσταση. Μόνο γι’ αυτόν το μήνα είναι προγραμματισμένα 3 μεγάλα skate contests, που θα μας ανεβάσουν την ψυχολογία. Ξεκινάμε στις 17/9 με το Great Boarders της Frulite on the Go, που φέτος ειδικά επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί σ’ ένα πολύ πρωτότυπο χώρο που δεν είναι άλλος από το Εμπορικό Κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι. Μερικές ημέρες αργότερα, στις 24/9, θα διεξαχθεί το γνωστό μας Skate And The City στην έκθεση «Sport and Show» στο Αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλου. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί 1&2/10 με το μεγάλο φεστιβάλ στο ολοκαίνουργιο «παιχνιδάκι» μας, το Our Park Cu skate plaza, όπου όλοι το περιμένουμε με μεγάλη χαρά. Stay tuned για λεπτομέρειες στις επόμενες στήλες, με αναλυτική παρουσίαση κάθε event. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γυαλίσετε τα σανιδάκια σας!

n

LUCAS PUIG σε πρώτο πρόσωπο

Είναι Γάλλος από την Τουλούζη, 24 χρονών, και μπορώ να πω ανεπιφύλακτα ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικά ονόματα του skateboarding σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόσφατα έγινε μέλος της Adidas skateboarding και μαζί με άλλους skaters επισκέφτηκε τη χώρα μας για δεύτερη φορά, προκειμένου να κάνει βίντεο με φόντο τον αττικό ουρανό. Διαβάστε παρακάτω το σημειωματάριο της ζωής και της φιλοσοφίας του.

Δεν θα ήθελα να μετακομίσω στην Αμερική. Προτιμώ να μένω στην πόλη που μεγάλωσα μαζί με τους φίλους και την οικογένειά μου, παίρνοντας αγάπη και δύναμη για να συνεχίσω. Ταξιδεύω αρκετά από μικρή ηλικία και πλέον καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να σε περιμένουν με χαρά, όταν γυρνάς, οι άνθρωποι που μεγάλωσες και αγαπάς. Έτσι κι αλλιώς, δεν μπορώ να ζήσω στην Αμερική. Προτιμώ την Ευρώπη.

Όταν επιστρέφω από μεγάλο ταξίδι δεν νιώθω δυσκολία να προσαρμοστώ. Βλέπω τους φίλους μου και αισθάνομαι σαν να μην έλειψα ποτέ. Υπάρχει περίοδος που έχω απουσιάσει για 4 μήνες, αλλά το συναίσθημα παραμένει το ίδιο όταν επιστρέφω.

Είμαι μαγεμένος με το Σαν Φρανσίσκο. Αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά, ύστερα από τόσα χρόνια που ταξιδεύω. Το Φρίσκο είναι ιδανική πόλη για skate, με άπειρα street spots και χαλαρή ζωή. Αλλά στην καρδιά μου έχω και τη Βαρκελώνη, όχι μόνο για το skateboarding αλλά και για το ξεχωριστό της life style, τόσο διαφορετικό απ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα. Τη λατρεύω.

Η επιστροφή στην Αθήνα είναι για μένα μια νέα εμπειρία. Πρώτη φορά επισκέφτηκα την Αθήνα το 2002, με την ομάδα της Cliche skateboards. Ήμουν σχεδόν 15 χρονών και τα πράγματα που έβλεπα γύρω μου τότε, σίγουρα δεν τα βλέπω με το ίδιο μάτι σήμερα. Ωστόσο η εικόνα της πόλης υπάρχει στο μυαλό μου, δεν γίνεται να ξεχάσω τόσο μάρμαρο και όμορφα spots.    

Η Αθήνα είναι πολύ καλή επιλογή για ένα skater. Έχει αρκετά καλά σημεία που μπορείς να κάνεις skate, έχει καλό φαΐ, τέλειο καιρό, όμορφα κορίτσια και… κομπολόγια!

Απίστευτα ήταν και στη Μύκονο, που πήγαμε. Τα ελληνικά νησιά ήταν κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για εμένα. Μου φάνηκε σαν ο απόλυτος παράδεισος που επιθυμώ να ξαναγυρίσω.

billygee23@yahoo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ