Life in Athens

The Great Boarders

Οι ράμπες στήθηκαν στο ΤΗΕ ΜΑLL για τους καλύτερους Έλληνες skaters

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 361
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16188-36058.jpg

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε το δεύτερο σκέλος του skateboard διαγωνισμού από τη Frulite ΟnΤheGo με την ονομασία «The Great Boarders» και τη συμμετοχή των 50 καλύτερων Ελλήνων skateboarders. Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο και τώρα σειρά είχε η Αθήνα. Ο άνετος χώρος του The Mall αποδείχτηκε ιδανικός για την πραγματοποίηση του event. Οι καλύτεροι αναβάτες του είδους διαγωνίστηκαν σε τρεις διαφορετικές κατασκευές που είχαν στηθεί ειδικά για την περίσταση. Οι skaters από διαφορά σημεία της χώρας, χωρισμένοι σε πεντάδες, έδειξαν για ακόμα μια φορά το υψηλό τους επίπεδο, εκτελώντας τα κόλπα με άνεση και στιλ. Αλλά και οι νέοι αναβάτες μάς άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η πιο εντυπωσιακή στιγμή του σόου ήταν όταν ο skater από τη Βουλγαρία ξεσήκωσε το πλήθος. Ο στιλάτος Vladimir Ivanov Gibona εκτέλεσε  μοναδικά κόλπα που δύσκολα ξεχνιούνται. Αλλά και οι δικοί μας εντυπωσίασαν με τις συμμετοχές τους. Ξεχωρίσαμε τους Χρήστο και Πάνο Λουπή (βραβεύτηκαν και οι δυο), τον Γιάννη Γκεκόπουλο, τον Νίκο Μολοχτό (βραβεύτηκε στο Rail), τον Γιώργο Παπαδημητρίου, τον Giorgio Ζάβο, τον Μιχάλη Βασιλάκη, τον Koger Sarbast αλλά και πολλούς πρωτοεμφανιζόμενους. Scroll down για να δεις βίντεο από το διαγωνισμό.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ Hubba

/ Πάνος Λούπης  Curb / Χρήστος Λούπης Rail / Νίκος Μολοχτός  Style man of the day / Vladimir Ivanov Gibona


Our Park

Η πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη μάς λέει τη γνώμη της για το νέο skatepark, το γνωστό μας «Our Park» που δημιουργήθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων πριν λίγο καιρό.

n

«Να κάτι που πραγματικά έλειπε από τη ζωή της πόλης μας, από μια πόλη που βαθιά μέσα μας όλοι αγαπάμε. Από μια πόλη που θέλει να στηρίξει όλους τους νέους και το lifestyle τους. Έτσι βλέπουμε το “OurPark”. Σαν ένα χώρο φτιαγμένο για τους νέους. Ένα χώρο για να εκφραστεί αυτό το ρεύμα της νεολαίας που παραμένει πάντα φρέσκο και συνεχώς ανανεώσιμο. Ένα χώρο που προσφέρει μια ανάσα ζωής, μια τεράστια δόση ελπίδας και την αυτονόητη δυνατότητα να ασχοληθεί κάποιος με ένα αντικείμενο που τόσο αγαπά, παρέα με ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο, που εκφράζονται το ίδιο, που ζουν με την ίδια φιλοσοφία. Το “OurPark”, λοιπόν, είναι από τις πιο επιθυμητές εφαρμογές εκμετάλλευσης ελεύθερου αστικού χώρου, καθώς προσφέρει τόσο πολλές παράλληλες ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους κάθε ηλικίας. Άθληση, αναψυχή, κοινωνική δικτύωση, ψυχαγωγία, έκφραση, σε ένα περιβάλλον που ευτυχώς ξεφεύγει από τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας, χωρίς να του λείπει κανένα κομμάτι της αστικής-urban φιλοσοφίας και street κουλτούρας που εκφράζουν το skating, το rollerskating και τα streetgames. Και όλα αυτά μέσα στην καρδιά της πόλης μας, πραγματικά δίπλα από 3.000 και πλέον μαθητές, με την απόλυτη συνεργασία του Δήμου και τη στήριξη των πολιτών.

Όσο περνάει από το χέρι μας εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια του “OurPark” και θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε τους άδειους, ελεύθερους, ανεκμετάλλευτους χώρους της πόλης μας με skateparks και γενικότερα με κοινωνικώς ενεργά σημεία, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να ζήσει την κάθε εμπειρία μοναδικά. Σε όλους μας αρέσει να συμβαδίζουμε με τη νεολαία, τα ρεύματά της και τους ανοιχτούς ορίζοντες που αυτή εκφράζει».

billygee23@yahoo.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ