Life in Athens

Soul line

Διαγωνισμός skate στη Θεσσαλονίκη

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 352
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15015-33429.jpg

Αφού το Πεδίον του Άρεως, εκεί που η Athens Voice διοργάνωνε κάποτε τα αξέχαστα contest μας, είναι πια για εμάς τους skaters παρελθόν, ανεβήκαμε στη Θεσσαλονίκη, εκεί που ο Βαρδάρης αερίζει καλύτερα τα μαλλιά, για να οργανώσουμε με την ATHENS VOICE και το περιοδικό SOUL το πρώτο «SOUL LINE SKATE CONTEST» σε ένα αγαπημένο για τους skaters spot, στα μαρμάρινα curbs του Λευκού Πύργου.

Χρόνια τώρα όλοι οι skaters εκεί δίνουν ραντεβού, αλλά ποτέ δεν είχε διοργανωθεί μέχρι τώρα ένα street contest. Το Republic Radio πυρπολούσε καθημερινά όλη τη Θεσσαλονίκη για το διαγωνισμό, σε 2 μέρες όλοι γνώριζαν για το γεγονός: Ένα καθαρό street skate διαγωνισμό για τα παιδιά του Βορρά σε ένα σημείο που όλοι λατρεύουν. Από το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να μαζεύονται όλοι οι skaters της Σαλούγκας, αλλά και από διάφορες επαρχίες που ήθελαν να δώσουν το «παρών» και να κάνουν τα κόλπα τους.

Οι skaters χωρίστηκαν σε τριάδες, ο κάθε παίκτης είχε 8 λεπτά για να εκτελέσει τα line που είχε στο μυαλό του. Στην κάθε προσπάθεια, ο κόσμος χειροκροτούσε και ζητοκραύγαζε, ανάμεσά τους και οι «Αγανακτισμένοι» που ήταν δίπλα συγκεντρωμένοι. Στη λίστα των διαγωνιζομένων υπήρχαν skaters που έβλεπες το όνομά τους για πρώτη φορά κι αυτό ήταν πολύ αισιόδοξο.

Ο πρώτος γύρος έφτασε στο τέλος του με πολύ καλά lines που εκτέλεσαν άψογα skaters με πείρα, όπως ο Νότης Αγγελής, ο Θωμάς Κολούσης, ο Βασίλης Τόσκας, ο Φίλιππος Φωτιάδης, ο Γιάννης Γκεκόπουλος, ο Βασίλης Καλαμαρίδης, ο Ευτύχης Αρβανιτόπουλος κ.ά.

Στο δεύτερο γύρο οι  διαγωνιζόμενοι είχαν 5 λεπτά για να εκτελέσουν τα line τους, ενώ οι κριτές θα μετρούσαν την απόδοση και των 2 γύρων ξεχωρίζοντας τους νικητές. Ο ήλιος σιγά-σιγά γλύκαινε, ο κόσμος αυξανόταν και η μουσική του μαγικού DJ ROBBY πλημμύριζε το χώρο. Για την τελευταία και καθοριστική τους εμφάνιση, οι διαγωνιζόμενοι εκτέλεσαν δύσκολα κόλπα με αρκετό flow. Ο Θοδωρής Μπάνης, skater σταθερός, πραγματοποίησε 3 lines, ο Βασίλης Τόσκας δεν μάγεψε μόνο με τη νέα του κόμμωση αλλά και το ατέλειωτο nose blunt σε όλο το curb. Ο Γκεκόπουλος έδειξε όλη του την ενέργεια με τα b/s nose blunt και τα nollie heel nose slide του. Ο Ευτύχης, ένας ιδιαίτερος skater με πολύ καλά tech κόλπα (nollie flip nose slide, nollie big spin nose slide shovit), τράβηξε τα βλέμματα όλων. Ο Νότης Αγγελής άργησε μεν να πάρει μπρος, αλλά όταν πήρε τούς κατατρόπωσε όλους ξεδιπλώνοντας ένα μοναδικό ταλέντο σε ένα spot που νιώθει «σαν στο σπίτι του» και χωρίς πολλά λόγια, με ταχύτητα, στιλ, combo tricks, έδειξε καθαρά ότι θα ξεχωρίσει. Το contest έφτασε στο τέλος, οι κριτές ξεχώρισαν τους νικητές, αρκετά δώρα εκτοξεύτηκαν προς το κοινό και όλοι μείνανε ικανοποιημένοι.

Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω την Athens Voice, το Soul mag, την DC Shoe, το Sake Tattoo, το Bar Ladoze και τους χορηγούς επικοινωνίας Flipside mag και Good Τimes mag για όλη τους τη βοήθεια, αλλά και τους Αγανακτισμένους, που μας άφησαν να κάνουμε τα γούστα μας, και προπαντός τον αδελφό Τάσο. Είμαστε ταγμένοι στο skateboarding και αγαπάμε τον Βορρά. Ως την επόμενη φορά, keep on practice people! Peace... 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Α΄ Βραβείο στον Νότη Αγγελή και χρηματικό έπαθλο € 500.

Β΄ Βραβείο στους Φίλιππο Φωτιάδη και Ευτύχη Αρβανιτόπουλο και χρηματικό έπαθλο € 150 έκαστος.  

Φωτο: Βαγγέλης Νεοφωτιστος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ