Life in Athens

Γκάζι, Κεραμεικός, Βοτανικός, Μεταξουργείο #2

Πατάνε γκάζι

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 344
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Τζουβελέκας Jamon, Γκάζι
Νίκος Τζουβελέκας Jamon, Γκάζι

Κείμενα: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΕΓΟΣ, ΛΕΝΑ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗ

Φωτογραφίες: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΒΑΤΗΣ

www.pixelonpaper.gr

Νίκος Τζουβελέκας

Jamon, Γκάζι

«Καλώς ήρθατε στη Χώρα των Βάσκων. Δεν κάνω πλάκα, όταν φτιάξαμε το Jamon αυτό ακριβώς είχαμε στο μυαλό μας, να δημιουργήσουμε ένα χώρο που να παραπέμπει κατευθείαν στην Ισπανία και ειδικότερα τη Χώρα των Βάσκων. Σας προσκαλώ να δοκιμάσετε Pintxos, Jamon και να πιείτε Cava, το παραδοσιακό αφρώδες ισπανικό κρασί».

(Στη φωτό Αντωνέλα και Χρήστος)


Παναγιώτης  Δρελιώζης

Almodobar, Γκάζι

image

«Η φετινή σεζόν είναι πολύ σημαντική γιατί κλείνουμε 10 χρόνια. Είμαστε από τους παλιότερους στη γειτονιά, έχουμε δει τις αλλαγές και είμαστε περήφανοι που κρατάμε ζωντανή την ηλεκτρονική αθηναϊκή σκηνή πέρα από τάσεις και μόδες. Νομίζω ότι η διάρκειά μας αποδεικνύει ότι κάτι κάνουμε καλά…»


Χριστόφορος Κάτσικας

Gazi College, Γκάζι

image

Είναι ο manager του «κολεγίου», που εδώ και πάνω από ένα χρόνο καθιέρωσε τον όρο «food bar» στο Γκάζι. Οι βιβλιοθήκες και οι μαυροπίνακες παίζουν με το «κολεγιακό» κόνσεπτ, ενώ στο μενού γρήγορο, αλλά όχι πρόχειρο φαγητό, δίνει λύσεις ανάλογα με την όρεξη και την ώρα. Φυσικά μπορείς να πάρεις και απλά τον καφέ/χυμό σου…


Νίκος Γαλάτης

Mish Mash, Γκάζι

344

«Ένας all day χώρος – προσφέρεται για καφέ το πρωί, για σνακ, για φαγητό και το βράδυ για clubbing. Η διασκέδαση σε μας κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες. Η έννοια Mish Mash είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή: είναι ένα “cocktail” διασκέδασης και θετικής ενέργειας μέσα στο πολυσυλλεκτικό Γκάζι».

(Στη φωτό ο Ν.Γ. με τη συνιδιοκτήτρια Άντζυ Κληρονόμου)


Τάσος Καπετανιάς & Δημήτρης Ψαρράκος

Del Sol, Γκάζι

344

«Είμαστε από τα πρώτα cafés που έδωσαν χαρακτήρα στην πλατεία. Ο κόσμος μάς ξέρει και πλέον περιμένει το καινούργιο μας μενού, π.χ. τις ανανεωμένες σαλάτες μας. Σημειώστε τις προσφορές για φοιτητές, όπως π.χ. το “2 for 1” που ισχύει Κυρ.-Πέμ. από τις 21.00 έως τις 00.00».


Σοφία Δασύρα

Loft2work, Κεραμεικός

image

«Λειτουργεί ως μία ανεξάρτητη και εναλλακτική εργασιακή κοινότητα Coworking, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εργάζονται μαζί και να μοιράζονται ιδέες και πόρους. Εκτός από το εμφανές οικονομικό όφελος που προσφέρει (ολοκληρωμένη υποδομή γραφείου σε πολύ χαμηλό κόστος) είναι και ένας χώρος αξιοποίησης δυνατοτήτων και αλληλοϋποστήριξης».

(Η Σ.Δ. με την Όλια Καρατζά, coworker)


Γαβριέλλα Τριανταφύλλη

Γενική Διευθύντρια του Bios

344

«Τον Μάιο θα ανέβει στο Bios το “No body Else” της σκηνοθέτριας Κίρκης Καραλή. Μια παράσταση devised theatre με θέμα την ιστορία του ανθρώπινου σώματος. Το πρόγραμμα του Bios δίνει έμφαση στους νέους δημιουργούς και αγαπάμε το θέατρο της επινόησης. Τώρα δεχόμαστε προτάσεις από νέους δημιουργούς για τη σεζόν ’11-12».


Κώστας Ανταλόπουλος & Άντυ Παπαδημητρίου

Θέατρο Μεταξουργείο

344

«Στην παράσταση “Η Νύχτα Μόλις Πριν Από Τα Δάση” (έργο του Koltès, έως 30/5) οι περισσότεροι συντελεστές προέρχονται από το χώρο του κινηματογράφου που σε συνδυασμό με τους θεατρικούς δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα».

(O Κ.Α. παίζει και ο Α.Π. σκηνοθετεί)


Δέσποινα Γερουλάνου

Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς

344

«Το Πωλητήριο φιλοδοξεί να λειτουργεί ως ένα κέντρο σύγχρονων εφαρμοσμένων τεχνών (κοσμήματα, κεραμικά κτλ.). Ταυτόχρονα, υπάρχουν 20-30 μόνιμοι καλλιτέχνες. Υποστηρίζουμε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως οι κρατούμενες στις φυλακές Θήβας, το ΚΕΘΕΑ κ.ά. διαθέτοντας αυτά που δημιουργούν στα εργαστήριά τους και αποδίδοντάς τους σχεδόν όλο το ποσοστό των πωλήσεων».

(H Δ.Γ. είναι υπεύθυνη των Πωλητηρίων του Μουσείου Μπενάκη. Στη φωτό δύο εργαζόμενες)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ