Life in Athens

200 υπέροχα φιλιά!

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 334
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12454-28304.jpg

Φίλα µε παντού! Στο δρόµο, στο µετρό, στα µπαρ, στις πλατείες. Τα φιλιά µας είναι υπέροχα, γιατί δηλώνουν τον έρωτά µας. ∆ιακόσια γκέι άτοµα µαζευτήκαµε ανήµερα του Αγίου Βαλεντίνου στις αρχές της Ερµού και ανταλλάξαµε φιλιά, σε µια διαδήλωση αγάπης και διεκδίκησης του δηµόσιου χώρου. Λεσβίες και γκέι ηλικίας δεκαεφτά µέχρι πενηντατόσο φιληθήκαµε, αγκαλιαστήκαµε, πιαστήκαµε χέρι-χέρι και κατηφορίσαµε την Ερµού. Στην Καπνικαρέα ξαναφιλήθηκαµε έξω από το εκκλησάκι και µετά πήγαµε για χορό στο Mybar.

Χρειάζεται να φιλιέστε στο δρόµο και να προκαλείτε; Χάθηκε ο κόσµος να το κάνετε σπίτι σας; Ούτε οι στρέιτ είναι ωραίο να χαµουρεύονται δηµοσίως. ∆εν θα φιλιόµουν δηµόσια ούτε στρέιτ αν ήµουν. Αυτές είναι οι πιο κοινές επικρίσεις απέναντι στη δηµόσια εκδήλωση τρυφερότητας οµόφυλων ζευγαριών και είναι όλες βλακώδεις. Η δική µας καθηµερινή αγάπη δεν θα λογοκριθεί επειδή κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν οµόφυλα ζευγάρια και αµηχανεύονται. Θα συνηθίσουν και θα τους περάσει. Επίσης άλλο να το κάνεις δηµόσια (βλ. χαµούρεµα) και άλλο να φιληθείς, ν’ αγκαλιαστείς, να εκδηλώσεις τα συναισθήµατά σου στον άνθρωπο που αγαπάς, κάτι που κάνουν όλοι οι στρέιτ, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, ακριβώς επειδή είναι κάτι το απόλυτα φυσικό.

Τον Γενάρη του 2004 είχε ξαναγίνει ένα kiss-in ως διαµαρτυρία στη λογοκρισία που επέβαλε το ΕΣΡ στο «φιλί του Παπακαλιάτη». Τότε είχαν µαζευτεί µετά βίας 50 άτοµα. Προχτές ήµασταν 200. Ο τετραπλασιασµός είναι νίκη ή δείχνει τη φτωχή πορεία µας; Μα δεν είµαστε αριθµοί! Είµαστε διακόσιες ψυχές που καταφέραµε να ξεπεράσουµε την ντροπή µε την οποία µας γαλούχησαν και δεν ζούµε κρυµµένοι στα σκοτάδια της «προσωπικής ζωής». Μεγάλη πρόοδο θεωρώ ότι πάνω από τους µισούς συµµετέχοντες ήταν νέα παιδιά γύρω στα 20, τα περισσότερα µέλη της νεοσύστατης οργάνωσης ΛΟΑΤ νέων Colour Youth (www.colouryouth.gr), µε περισσότερο τσαγανό και δυναµικότητα από τις παλιότερες, πιο φοβισµένες και δυσκολεµένες γενιές – οι οποίες ωστόσο προλείαναν το έδαφος, ώστε οι σηµερινοί νέοι να κάνουν αυτά τα γενναία βήµατα. Το βιντεάκι που έφτιαξαν και ανέβασαν στο Youtube µε αφορµή τη διαδήλωση φιλιών θα ήταν αδιανόητο πριν από πέντε χρόνια. Και για όσους πιστεύουν ότι διακόσια άτοµα είναι λίγα, εγώ λέω καλύτερα να είσαι παρέα µε 200 άτοµα που δεν κωλώνουν να ζήσουν.

Οµοφυλοφιλία δεν είναι σκέτο σεξ – είναι έρωτας. Φαίνεται να το ξεχνάει το οµοφοβικό ΕΣΡ, το οποίο ξαναχτύπησε, καλώντας σε απολογία το Mad επειδή προέβαλε το βίντεοκλιπ “All the lovers” της Kylie. Μπροστά στο δικό του µεσαίωνα εµείς αντιστεκόµαστε δίνοντας φιλιά και αγκαλιές – παντού!

Love Forever Ωχ!

Ο έρωτάς µας θα κρατήσει για πάντα! Είναι καλό αυτό; Ενώ η Έλενα ψάχνει έναν έρωτα που θα κρατήσει για πάντα (για πάντα πάντα!), ο Όε αγωνιά µήπως ο έρωτάς του για τον Φρέδερικ ξεφτίσει µετά από 17 χρόνια συµβίωσης. Αύριο Παρασκευή 18 παρουσιάζω το τελευταίο µου µυθιστόρηµα “Love Forever Ωχ!” και µιλώ για τον έρωτα µε το δηµοσιογράφο Ηλία Κανέλλη. Η ηθοποιός Μαρβίνα Πυτιχούτη θα διαβάσει αποσπάσµατα για το τι θα συνέβαινε αν ο έρωτας κρατούσε για πάντα. Πού; Πολύχρωµος Πλανήτης (Αντωνιάδου 6, δίπλα στην ΑΣΟΕΕ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ