Life in Athens

Μικρή βόλτα στο Περιστέρι

Μπουρνάζι, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίζει και γίνεται περισσότερο καλτ

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 546
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
περιστέρι.jpg

«Aπίστευτα και τίμια», έτσι χαρακτήρισε ένας συνάδελφος τα κορίτσια στο Περιστέρι.

Απίστευτα και τίμια. Έτσι χαρακτήρισε ένας συνάδελφος τα κορίτσια στο Περιστέρι. Τα αγόρια, Θανάση; «Τι να σου πω, φαντάζομαι κάτι παρόμοιο». Μετά το κουτσομπολιό τελείωσε και μαζί του και τα πικάντικα, αλλά κι αυτά που θα διαβάσετε έχουν το ενδιαφέρον τους.

Μπουρνάζι Πασαρέλα κοντής φούστας και φασαριόζικης εξάτμισης, τα τελευταία χρόνια που κάπως έχει ησυχάσει αρχίζει και γίνεται περισσότερο καλτ (με την καλή έννοια). / Αιμίλιου Βεάκη Η νέα πιάτσα. Και από πάνω, στην Εθνικής Αντιστάσεως, όλα τα εμπορικά. Για Μπουρνάζι βολεύει η στάση του μετρό Άγιος Αντώνιος και για την Αιμιλίου Βεάκη η στάση Περιστέρι, αλλά και με τα πόδια πάνω από ένα τέταρτο δεν είναι. / Κράτησε την ημερομηνία 14/11, από 09.00 έως 15.00 συγκέντρωση τροφίμων στο δημαρχείο, στην πλατεία Δέγλερη και στο Λόφο Αξιωματικών (Τζ. Κέννεντυ 135). / Ο Λόφος Αξιωματικών αποκαλείται και ως L.A. / Όχι μόνο μεγάλωσαν εδώ αλλά ζούσαν και στην ίδια πολυκατοικία οι Κωνσταντίνος Βήτα και Μιχάλης Δέλτα. / Όσο χρονών και αν είσαι, αν γραφτείς στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι Δήμου Περιστερίου θα μάθεις πώς γυρίζεται μια ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος της (210 5779914). / Οι περισσότεροι εδώ στο ποδόσφαιρο είναι Ατρόμητος και οι πιο φανατικοί λέγονται Fentagins, όνομα που είναι δανεισμένο από ομάδες Παλαιστινίων ανταρτών. / «Οπτασία» Διάσημο παλιό νυχτερινό κέντρο. Από εδώ πέρασαν και έγραψαν ιστορία οι Βασίλης Τσιτσάνης, Μαρίκα Νίνου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Σωτηρία Μπέλλου και άλλοι. / Στο Περιστέρι ζουν οι ηθοποιοί Βίκυ Σταυροπούλου και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. / Το Περιστέρι είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας. Η πληθυσμιακή άνοδος άρχισε με την έλευση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία και σήμερα, βάσει των στατιστικών δελτίων της ΔΕΗ, εκτιμάται ότι ο πληθυσμός ξεπερνά τις 350.000. / Αφιέρωμα στον Ζαν Ρενουάρ, τον αποκαλούμενο πατέρα του γαλλικού κινηματογράφου, έχει στις 19/11 (19.30) στο κινηματοθέατρο ΕΦΗ (Βασιλικών 6, Κηπούπολη), με την προβολή της ταινίας «Ο κανόνας του παιχνιδιού». / «Είμαι από το Περιστέρι, μάγκας και παλιό μπεγλέρι». Ο τίτλος του τραγουδιού που πρωτοείπε το 1965 ο ρεμπέτης Βαγγέλης Περπινιάδης. / Να διαβάσεις το «Περιστέρι, η ιστορία του τόπου, το χρονικό των ανθρώπων», του Νίκου Θεοδοσίου (εκδ. Ελεύθερος Διάλογος).

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Φωτό: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ


Moth and Rose tattoo shop

image

image

Ποιότητα, εξειδίκευση, εμμονή στην υγιεινή, ό,τι χρειάζεσαι δηλαδή για να δείξεις εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που θα αναλάβει να χτυπήσει το tattoo σου. Χώρος με oldschool διάθεση, θα σου προτείνουν δικά τους σχέδια (αγαπούν τα παραδοσιακά αμερικάνικα και γιαπωνέζικα), αλλά μπορούν να υλοποιήσουν και κάθε δική σου ιδέα. Για classic and bold tattoos που χαρακτηρίζονται από τη δυναμική και την καθαρότητα στην απόδοση του σχεδίου.

Θεοφράστου 4, 2110124075


 

Burgerville

image

image

image

image

Το ξέρω, έχεις ανάγκη από ένα καλό burger. Εδώ είμαστε. Το Burgerville δημιουργήθηκε και υπάρχει ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό: για να σου ανοίξει τους ορίζοντες γύρω από το γεύμα που (φαινομενικά) αποτελείται από δύο ψωμάκια κι ένα μπιφτέκι, αλλά μέσα του κρύβει δεκάδες μυστικά. Όλα δεν μπορούμε να τα πούμε, αλλά το ψωμάκι είναι πάντα φρέσκο και αφράτο και το μπιφτέκι ζουμερό από άριστης ποιότητας πρώτη ύλη. Όσο για τους ορίζοντες, θα τους δεις και στον κατάλογο, αλλά κάποιοι από αυτούς ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, όπως το Mediterranean με Mediterranean σος, φέτα, ντομάτα, πίκλα, κάπαρη, φρέσκο κρεμμύδι και ελιά, στο μακρινό Μεξικό, σαν το Mexikan Tekila με mexikan jalapenas σος, τσένταρ, μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια και μουστάρδα, αλλά και στη διπλανή Ιταλία, με όχημα το Karbonara burger, με σος καρμπονάρα, μπέικον, μανιτάρια και παρμεζάνα. Υπάρχουν και άλλοι προορισμοί, μπορείς να τους συνοδεύσεις με εξαιρετικές τηγανητές πατάτες και διάφορα νοστιμότατα ορεκτικά, σε ένα χώρο προσεγμένο, με άψογο σέρβις. Εκτός από το Περιστέρι, Burgerville θα βρεις και σε άλλες περιοχές, μπορείς να ενημερωθείς για όλα από την ιστοσελίδα του και το Facebook.

Αιμιλίου Βεάκη 44, 2105787005


Bubbleicious Tea Bar

image

Bubbleicious tea bar είναι ένα trendy concept που εδώ και καιρό έχουν γίνει στέκι της νεολαίας. Εκτός από το αυθεντικό Bubble tea προσφέρουν μεγάλη γκάμα ροφημάτων όπως Milk Bubble Tea, Milk Bubble Shakes, Bubble Chocolates, Bubble Coctails, δύο ποικιλίες εκλεκτού καφέ, φρέσκιες βάφλες και λαχταριστά γλυκά. Τι είναι όμως το Bubble Tea; Ένα απολαυστικό ρόφημα με βάση το τσάι. Φυσικός πολτοποιημένος χυμός φρούτων, αραιωμένος με τη βάση του τσαγιού, προσθέτοντας στο τέλος το topping τις επιλογής (bubbles ή jelly) για την τέλεια επίγευση. Αυτές οι μικροσκοπικές φούσκες απελευθερώνουν τη γεύση φρούτου όταν κάνουν την έκρηξη στο στόμα! Και σε Αθήνα, Γλυφάδα, Ρόδο, Ρέθυμνο, Κύπρο.

Αιμιλίου Βεάκη 62, Περιστέρι


E.L.I.A. fashion

image

Μοδάτα ρούχα από επώνυμα brands για άνδρες και γυναίκες και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Θα βρείτε από τζιν και υφασμάτινα παντελόνια, πουκάμισα, μπλουζάκια και πουλόβερ, αλλά και φούστες, φουστάνια και ιδιαίτερα αξεσουάρ για τις μικρές και τις μεγαλύτερες κυρίες. Τα παιδιά είναι πολύ εξυπηρετικά, ρωτήστε και για τα κομμάτια της περσινής σεζόν που διατίθενται σε ακόμα καλύτερες τιμές.

Σαρανταπόρου 23, 2105748454


Βεάκη 56

image

image

Εξαιρετικό σουβλάκι και ιδιαίτερες γεύσεις σε αυτό το μοντέρνο σουβλατζίδικο όπου μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου και στο φιλόξενο και καθαρό χώρο του. Το χοιρινό έρχεται από την Αμφιλοχία, όπως επίσης η γραβιέρα και η φέτα, το κοτόπουλο από την Άρτα, ο γύρος είναι χειροποίητος, οι πατάτες πεντανόστιμες και κομμένες στο χέρι, οι σαλάτες φρεσκοκομμένες και δροσερές, αποκλειστικά με αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Θα βρείτε και καλοφτιαγμένα πιάτα της ώρας όπως και εξαιρετικά ορεκτικά, τα οποία μπορούν να σας έρθουν και στο σπίτι ή το γραφείο από τις 12.00 έως τη 01.00.

Βεάκη 56, 2105746626


Φωτό: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ