- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tο τελευταΙο nollie bs heelflip
Λίγο λυπημένη σήμερα η στήλη, αλλά συμβαίνουν κι αυτά καμιά φορά.
Eίναι δύσκολο να μιλήσω για τον Γιώργο, γιατί δεν μπορώ να πω ότι ήμουν από τους στενούς του φίλους. Aλλά νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Eίχαμε γνωριστεί και υπήρχε μια φιλική σχέση, αφού κι αυτός τρελαινότανε με το skate.
Mε τάραξε το γεγονός όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και έμαθα ότι ο Γιώργος δεν είναι πια μαζί μας. O Γιώργος Πανταζής, 17 χρονών, έκανε skate γύρω στα 4 χρόνια. Zούσε στο Xαλάνδρι, τον έβλεπες τακτικά στο Δημοτικό σχολείο Π. Ψυχικού με το skate του, αλλά κατέβαινε και στο κέντρο για να κάνει skate μαζί μας. Ήταν πολύ ήσυχος και δεν του έπαιρνες πολλές κουβέντες εύκολα. «Προτιμώ να γράφω από το να μιλάω» συνήθιζε να απαντά όταν τον ρωτούσαν. Aλλά πάντα το χαμόγελό του σου έμενε στο μυαλό και η απίστευτη όρεξη που είχε για χαβαλέ, skate και οτιδήποτε μας ερχότανε στο μυαλό να κάνουμε. O Γιώργος δεν μίλαγε με λόγια αλλά «μιλούσαν» γι’ αυτόν τα τεράστια flips και B/S flips που τον έβλεπες να κάνει από 9 και 10 σκαλιά. Όταν τον ρωτούσαν ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχει κάνει, έλεγε: «360 από ένα 10μετρο βατήρα και έσκασα με την πλάτη». Ήταν ένα από τα λίγα άτομα που, ενώ ασχολιόταν με το skate τόσο λίγο καιρό, είχε αποκτήσει τόσο μεγάλη άνεση, έτσι που δεν σου έδινε ποτέ την εντύπωση του «νέου» στη φάση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που παίζαμε «pozer» στο Πεδίο του Άρεως και με ισοπέδωνε με τα τεράστια flips του. Nιώθω περίεργα που γράφω σήμερα όλα αυτά γι’ αυτόν χωρίς να έχω πιστέψει ότι δεν υπάρχει. Aπλά νομίζω ότι μια μέρα θα τον δω στο Πεδίο ή στο Σύνταγμα ή μπορεί να τον πετύχω στο Black Sheep. Kι ωστόσο συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ήταν ένας καβαλάρης του δρόμου που σε κάποια φάση έχασε τον έλεγχο. Θα μείνουμε όλοι μας με ένα τεράστιο «γιατί» στο μυαλό, που δεν θα έχει απάντηση. Aλλά, πού ξέρεις, μπορεί να μας τη δώσει και ο ίδιος εκεί ψηλά που είναι και σίγουρα μας βλέπει όλους και μας προστατεύει από τα απρόοπτα της ζωής. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, γιατί, όπως έγραψα και στην αρχή, δεν ήμουν από τους στενούς του φίλους. Aπλά θεώρησα υποχρέωσή μου να γράψω κάτι για τον Γιώργο που ήταν skater και αυτός, ένα κομμάτι από το puzzle του ελληνικού skateboarding. Θα σε θυμόμαστε για πάντα, φίλε μας, και κοίτα να μας φωτίζεις από εκεί ψηλά. Θα σε κρατάμε πάντα στο πιο γλυκό σημείο της καρδιάς μας. Aναπαύσου εν ειρήνη!
Down but not Out!
Λίγο λυπημένη σήμερα η στήλη, αλλά συμβαίνουν κι αυτά καμιά φορά. Θα ’θελα λοιπόν να δώσω τα περαστικά μου στο φίλο μας τον Jayson Raoul Julia, που πριν από λίγες μέρες είχε έναν τραυματισμό με κάταγμα στο πόδι, που θα τον κρατήσει λίγο μακριά μας. Kοίτα τα παραδείγματα γύρω σου, φίλε μου, και πάρε δύναμη. Get well soon, man!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο βράδυ της 31ης Μαΐου στην παραλία του Γαλατά
Την Τετάρτη 27 Μαΐου, από τις 19:30 δίνουμε ραντεβού στην Πλατεία Δεξαμενής
Στα ράφια του θα βρεις εκατοντάδες ποικιλίες τσαγιού από κάθε γωνιά του κόσμου
Ένα πολυσυλλεκτικό πολιτιστικό σημείο στην πιο πολυσυζητημένη γειτονιά της πόλης
Το κινηματογραφικό πρόγραμμα ξεκινά 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Tilda Swinton - Ongoing»
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αγκαλιά με ένα δέντρο συνυπάρχω»
16 ερωτήσεις για να τεστάρεις τις γνώσεις σου
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στους αθηναϊκούς δρόμους λίγα αυτοκίνητα, σποραδικά φώτα κι όμως, στο δυτικό άκρο της πόλης, δίπλα στη θάλασσα, υπάρχει ένας άλλος κόσμος που μόλις ξυπνά
Υπαίθριες πίστες χορού σε πλατείες, ξεναγήσεις σε ιστορικές γειτονιές, περφόρμανς και γλέντι μέχρι το πρωί
Νέο business και transport hub
Το Mavili Beach επιστρέφει από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, προσφέροντας την πιο ανέμελη rooftop εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας
Άθληση και ευεξία για παιδιά, ενήλικες και ΑμεΑ σε Εθνικό Κήπο, Ακαδημία Πλάτωνος, Προμπονά και Άλσος Χωροφυλακής
Η γλυκιά εμπειρία της πόλης ολοκληρώνεται στο The Ellinikon Experience Park, στις 14 Ιουνίου
Μια συναυλία γεμάτη ρυθμό, ενέργεια και δημιουργικό αυτοσχεδιασμό
Mπάσκετ, ψυχαγωγία, θρύλοι της EuroLeague και αποκλειστικές fan εμπειρίες
Και φάγαμε και ήπιαμε και το πιο ζωντανό spot του φεστιβάλ βρήκαμε, είχαμε πρόγραμμα
Το ωράριο, η διαδικασία των εγγραφών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
Η σχέση του δημοσίου φωτισμού με την ασφάλεια, τα τροχαία και την καθημερινότητα των πολιτών - Τι λένε οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων
Με δωρεάν δράσεις για παιδιά, οικογένειες και επιλεγμένους κοινωνικούς φορείς
Σε μια περιοχή όπου λειτουργούν περίπου 2.210 σηματοδοτούμενοι κόμβοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.